Příspěvek na bydlení 2019/2020
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
A buď to byla nedbalost úřednice nebo když prostě je podmínka TP tak je jedno od kdy tam jste. Prostě se ta podmínka splňuje, ale to nikde není specifikováno. A logicky když mám smlouvu od února , tak proč by mělo úřadu vadit že trvale bydliště mám až od května, prostě splnuji jejich podmínku a nájem jsem přeci platila i tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Boze co chces slyset
to ti nestacila predchozi diskuze, kde ti odpovedeli. NE NEDOSTANES!!! Overit si to muzes na prislusnem urade. Jak mohli zname vyplatit prispevek na bydleni, kdyz tam nemela TP? Leda, ze bydlela a mela TP jinde a tam podle prijmu uplatnila davku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A buď to byla nedbalost úřednice nebo když prostě je podmínka je To tak je jedno od kdy tam jste. Prostě se ta podmínka splňuje, ale to nikde není specifikováno.
Nedbalost urednice urcite ne. Ty zadosti posilaji k overeni, proto maji 30.dni na schvaleni. Vse maji propojene a museji v te lhute prosetrit zda splnujes podminky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvieK píše:
Já jsem ti to vysvětlovala už v předchozím příspěvku, chtějí po tobě čtvrtletní náklady, aby to měli z čeho vypočítat tak to prostě je.. půjdeš žádat teď v červnu, první peníze dostaneš v červenci za červen/červenec. A ano vlastní zkušenost. A ne nevěřím, že nějaké tvé známé to vyplatili. Měla jsem 3 měsíce praxi na dávkách SSP - tam se žádá i PnB. Takže maximálně tvé známé proplatili zpětně DnB, který není vázán trvalým pobytem.Příspěvek upraven 06.06.20 v 16:01
Ale já čtvrtletní náklady mám jak doložit když jsem nájem platila už od ledna a všechny poplatky také.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@migmina spíše si to plete s doplatkem na bydlení, který se vyplácí zpětně od začátku nájemní/podnájemní smlouvy a není vázán trvalým pobytem. A nebo jak píšeš, mohla jí jít dávka za říjen, listopad, prosinec kdy byla v jiném bytě. Ono se stačí přestěhovat, udělat si TP - 14 dní naprostá pohoda a dávka je běžící.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MSM20 píše:
Ale já čtvrtletní náklady mám jak doložit když jsem nájem platila už od ledna a všechny poplatky také.
Nemohlas platit od ledna, kdyz mas smlouvu od unora. Že se platí předem je běžné, ale to neznamená, že do toho ten leden můžeš počítat. A nesplnujes tu podmínku TP, to prostě neočůráš. Když nám tu nevěříš, tak si na ten úřad jdi a zažádej, za 30 dní ti přijde papír se zamítnutím dávky no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@migmina píše:
Boze co chces slysetto ti nestacila predchozi diskuze, kde ti odpovedeli. NE NEDOSTANES!!! Overit si to muzes na prislusnem urade. Jak mohli zname vyplatit prispevek na bydleni, kdyz tam nemela TP? Leda, ze bydlela a mela TP jinde a tam podle prijmu uplatnila davku.
Ale ona ho tam měla!!! Ale ne v tom čtvrtletí které ji vypláceli zpětně. Prostě ukázala jen občanku kde měla místo trvalého bydliště a úřednice se jí už neptala jestli si trvalý bydliste menila před 3 měsícema nebo před měsícem. ![]()
- Citovat
- Upravit
@MSM20 píše:
Ale nemas TP coz je podminka na uplatneni prispevku na bydleni, uz rozumis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš mít v bytě TP, takže pokud ho mas od května, dostaneš příspěvek až od kvetna, ale budeš dokládat předchozí čtvrtletí leden-brezen… z toho Ti vyplatí za květen a červen.
Nic jineho Ti zpetne bez TP a platné smlouvy nevyplatí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ale ona ho tam měla!!! Ale ne v tom čtvrtletí které ji vypláceli zpětně. Prostě ukázala jen občanku kde měla místo trvalého bydliště a úřednice se jí už neptala jestli si trvalý bydliste menila před 3 měsícema nebo před měsícem.
Tak proc se na to ptas tady kdyz zname to vyplatili bez TP?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ale ona ho tam měla!!! Ale ne v tom čtvrtletí které ji vypláceli zpětně. Prostě ukázala jen občanku kde měla místo trvalého bydliště a úřednice se jí už neptala jestli si trvalý bydliste menila před 3 měsícema nebo před měsícem.
Nelži! Kontrolují datum vydání občanského průkazu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvieK píše:
Nelži! Kontrolují datum vydání občanského průkazu.
Ne, nekontroluji to dle OP (nejen), ale vyjizdi si info dle evidence obyvatel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik6 píše:
Ne, nekontroluji to dle OP (nejen), ale vyjizdi si info dle evidence obyvatel…
Přesně tak, ale ještě za mě, se kopíroval občanský průkaz a značilo se tam datum vydání, přidával se k žádosti, kterou musela podepsat vedoucí. Je to sice dva roky zpátky, teď asi skrze GDPR se asi už OP nekopíruje nebo nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit