Příspěvek na bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19789
17.6.14 09:57
@Gina108 píše:
A sorry za mystifikaci, je to tak jak píše Terinka. Na podnájem se vztahuje jen hmotná nouze.

Když tak nájem. Podnájem je něco jiného, než nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
17.6.14 09:58
@BaMaK píše:
@Gina108 No asi proto, že když vlastníš byt tak asi na tom finančně nejsi tak blbě.
:roll: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
17.6.14 10:00
@eumedon píše: :roll: :zed:
:?: :?: :?:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.6.14 10:06
@eumedon píše:
Když tak nájem. Podnájem je něco jiného, než nájem.
:mrgreen: abychom se do toho nezamotali ještě víc. Pokud si někdo pronajme byt od družstevníka, jde o podnájem a na ten se nevztahuje příspěvek na bydlení, ale hmotná nouze a doplatek na bydlení, což může být zase naprosto jiná částka. To už je snad správně :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
17.6.14 10:22
@BaMaK píše: :?: :?: :?:
No, píšeš blbosti, když odpovídáš na příspěvek
@Gina108 píše:
Jo, ale zkouším to na kalkulačce taky a je zajímavé, že nájemce má při stejných nákladech o dost nižší příspěvek než vlastník. Jak to??? 8o

Kdyby se z vlastnictví bytu vyvozovalo, že je na tom vlastník finančně lépe, tak by mu přece příslušel nižší příspěvek, a ne vyšší, než nájemci.

A proč by měl být na tom finančně lépe ten, kdo byt vlastní? Něco sice vlastní, ale třeba splácí na ten byt hypotéku nebo úvěr. Z toho, že vlastní byt lze vyvozovat jen to, že mu eventuálně může exekutor ten byt sebrat (pokud tedy není v zástavě), ne automaticky že má nižší životní náklady.

Jak tady psala
@terinka4444 píše:
To jsou nepravdy, vlastník není nájemcem bytu, vlastník je vždycky vlastníkem, nikoliv nájemcem, co je to za hloupost. A ceny nejsou jiné, protože jiná cena v bytě, ale protože se nezapočítává nájem, ale srovnatelné náklady, které jsou dané tabulkově. Celý ten příspěvek je nesmysl.

Takže už přestaň psát blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
17.6.14 10:23
@Gina108 píše: :mrgreen: abychom se do toho nezamotali ještě víc. Pokud si někdo pronajme byt od družstevníka, jde o podnájem a na ten se nevztahuje příspěvek na bydlení, ale hmotná nouze a doplatek na bydlení, což může být zase naprosto jiná částka. To už je snad správně :think:

Ano. Od družstevníka nebo od nájemce. Nemusí jít jenom o družstevní byt.

Podnájem je pronájem bytu jeho nájemcem další osobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
17.6.14 10:25

@eumedon Tak promiň, venku je tak krásně a ty se po ránu tak rozčiluješ :roll:. Tak ať ti nějaký chytrá hlavička zvedne náladu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
17.6.14 10:27

@BaMaK Nerozčiluju se. Jen ti vzkazuju, abys nepsal(a) blbosti a nemátl(a) ostatní.

Když tomu nerozumíš, tak neraď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
17.6.14 10:36

@eumedon To byla rada??? Ja jsem napsala jen poznámku. Ale to je fuk, měj se hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
17.6.14 10:40
@BaMaK píše:
@eumedon To byla rada??? Ja jsem napsala jen poznámku. Ale to je fuk, měj se hezky.

Rada nebo poznámka, to je jedno: Píšeš sem hlouposti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.12.15 10:25

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s výší příspěvku na bydlení v Brně. Jsem s roční dcerkou sama a dočasně bydlíme u mých rodičů, ale je nám to tady už všem malé. Chtěla bych si pronajmout byt v Brně a zažádat si o příspěvek na bydlení. Mám mateřskou 7.000 Kč, na brigádě si měsíčně vydělám 3.000 Kč a otec dcery mi platí 2.500 Kč. Nevíte, jak vysoký příspěvek na bydlení bych mohla dostat? Dívala jsem se na ceny pronájmů v brně a je to celkem pálka.
Děkuji všem za rady a odpovědi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.12.15 11:55

No to se odvíjí od toho, kolik budeš za ten byt včetně energií platit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.12.15 12:01

Budou ti počítat maximální částku za bydlení 8807 korun, se vším, včetně topení, elektřiny, vody, plynu prostě co bude nad, jako by neexistovalo. Nevím, jestli pořídíš komplet bydlení za 8800. Z toho je příspěvek při tvém příjmu cca 5000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.12.15 12:09

@terinka4444 Děkuji za radu, to jsem přesně potřebovala vědět :) Nechci se do toho pouštět, pokud by jsme to potom s malou nezvládly a musely se za pár měsíců vracet. Bydlení snad seženu, budu muset pořádně hledat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
16.12.15 12:09

@Lůca14 mnohem vyhodnejsi bys mela spolubydleni s kamaradkou, treba i s dalsimi detmi…pomohlo by ti to z aktualnich problemu a nemusela bys az tolik spolehat kolik ti stat da

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat