Příspěvek na bydlení a doklad o zaplacení

1263
7.7.21 18:51

Příspěvek na bydlení a doklad o zaplacení

Dobrý den chci se zeptat, chci zažádat o příspěvek na bydlení, bohužel mám dluhy tudíž nemůžu mít vlastní účet. Nájem mi platí moje kolegyně z práce že svého účtu. Hotově ho bohužel platit nemůžu majitelka bydlí daleko. Máte někdo s touto situaci zkušenosti? Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5571
7.7.21 18:54
@Marki1985 píše:
Dobrý den chci se zeptat, chci zažádat o příspěvek na bydlení, bohužel mám dluhy tudíž nemůžu mít vlastní účet. Nájem mi platí moje kolegyně z práce že svého účtu. Hotově ho bohužel platit nemůžu majitelka bydlí daleko. Máte někdo s touto situaci zkušenosti? Díky za rady

Tak ještě můžeš posílat složenkou. Bohužel k příspěvku na bydlení musíš prokázat, že nájem platíš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
7.7.21 19:00

Na příspěvek na bydlení musíš dokazovat že nájemné platíš ty… Jinak nemáš nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20933
7.7.21 19:03
@Marki1985 píše:
Dobrý den chci se zeptat, chci zažádat o příspěvek na bydlení, bohužel mám dluhy tudíž nemůžu mít vlastní účet. Nájem mi platí moje kolegyně z práce že svého účtu. Hotově ho bohužel platit nemůžu majitelka bydlí daleko. Máte někdo s touto situaci zkušenosti? Díky za rady

Ale můžeš mít vlastní účet. Už můžeš. https://www.cnb.cz/…it-a-uzivat/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
7.7.21 19:06

@Cenarius Díky kouknu se na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
7.7.21 19:07

@mamina2017 dobrý nápad a co vložit peníze přímo na účet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
7.7.21 19:14

Před x lety jsem nájem platila z pritelova účtu, on mi dával vypisy a psali jsme čestné prohlášení, poradila mi to tak paní na úřadě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
7.7.21 19:20
@Marki1985 píše:
@mamina2017 dobrý nápad a co vložit peníze přímo na účet?

a bude tam někde figurovat tvoje jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
7.7.21 19:23

Ať ti majitelka vystaví příjmové doklady ne. Ty ti muže i vyskenovat

• Citovat
  • Upravit
1263
7.7.21 19:23
@mamina2017 píše:
a bude tam někde figurovat tvoje jméno?

Dá se to tam napsat do poznámky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25114
7.7.21 19:26

Vklad na účet přímo v bance je sice poměrně drahý (cca 70Kč), ale hodně lidí to takto řeší, prostě přijdou do té dané banky majitele bytu (snad je u vás poblíž) a vloží to přímo v hotovosti na účet, na dokladu bude pak jak částka, tak tvé jméno, tak účet, kam jsi to vložila.. druhá možnost je poslat to poštou složenkou (strašné divadlo tohle každý měsíc na české poště absolvovat, stačilo mi hodinu si tam zařizovat datovku), kde bude jak tvé jméno, tak účet a jméno majitele bytu.. tato služba stojí cca 52Kč (dle výše částky), ale zas to jde pár dní proti vkladu na účet, který vidí majitel de facto hned..
případě zřídit ten chráněný účet, ale je to novinka, takže tam nemám zkušenost a na rovinu bych nechtěla být pokusný králík..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20933
7.7.21 19:36

@Lucy75 kdyby sis počkala na bankovní identitu, tak máš datovou založenou za pár minut od gauče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
7.7.21 22:24

A co zřídit si dětský účet, známá to takhle má, zřízený dětský účet na syna a z toho účtu platí nájem, elektriku, vodu, prakticky vše, a s příspěvkem nemá problém, akorát mi říkala, že dítě musí být v její výhradní péči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
7.7.21 22:37
@Marki1985 píše:

Proč bys nemohla mít vlastní účet? Existence dluhu nevylučuje existenci účtu. To by nikdo s hypotékou nemohl mít účet :-)
Tam může nastat potíž až ve chvíli, kdy dluhy nejsou spláceny a člověk se dostane do exekuce a exekutor si sáhne na bankovní účty.
Kam ti bude chodit příspěvek na bydlení, pokud ti ho přiznají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65618
7.7.21 22:38
@Karamba2020 píše:
Proč bys nemohla mít vlastní účet? Existence dluhu nevylučuje existenci účtu. To by nikdo s hypotékou nemohl mít účet :-)
Tam může nastat potíž až ve chvíli, kdy dluhy nejsou spláceny a člověk se dostane do exekuce a exekutor si sáhne na bankovní účty.
Kam ti bude chodit příspěvek na bydlení, pokud ti ho přiznají?

No ono to na tu exekuci vypada. A jsou lidi, co si to nechavaji poslat slozenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat