Příspěvek na bydlení - jak vyplnit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Prosím tě v nákladech na bydlení uvádíš klidně jen jednu částku pokud máš v nájmu už vše, nemusíš rozepisovat… nájemní smlouvu doložit musíš tak jako tak, ale nic nerozepisuj, jen tu elektřinu když ji máš bokem…
dokládáš za 1. čtvrtletí a žádáš o přiznání dávky od 1.1… pokud bereš jen rodičák tak nic nevyplňuj
- Citovat
- Upravit
Příspěvek na bydlení 2018
Dobrý den, prosím o radu, jak se chystáte vyplnit formuláře na příspěvek na bydlení od roku 2018? Jde mi o to, že jsem na tom v podstatě stejně jako tazatelka. V nájemní smlouvě mám uveden nájem plus náklady spojené s užíváním bytu, což zahrnuje naprosto vše, přes výtah, úklid, osvětlení až po dodávky tepla, vody atd. Čili sama zvlášť si platím pouze elektřinu a odpady. A teď si nevím rady, jak to mít tedy vyplněno, když já sama nevím kolik jsou sólo náklady např za provoz výtahu? Od nového roku budou nové formuláře a tam to prý musí být vše rozepsáno. A ještě pro upřesnění, mluvila jsem s majiteli a ani oni nemají tušení kolik činí jednotlivé položky, též platí jednu částku formou záloh bytové správě a jednou ročně dostanou klasické vyučování. Moc děkuji za radu.
- Citovat
- Upravit
Tak ti asi bude muset vystavit bytová správa evidenční list, kde jsou ty položky jednotlivě rozepsané, mít to musíš. Do těch papírů si to prý budou vyplňovat na úřadu sami, ale pro ten formulář si musíš dojít a vyplnit záhlaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
Tak ti asi bude muset vystavit bytová správa evidenční list, kde jsou ty položky jednotlivě rozepsané, mít to musíš. Do těch papírů si to prý budou vyplňovat na úřadu sami, ale pro ten formulář si musíš dojít a vyplnit záhlaví.
Děkuji za reakci. S tím co píšete bude asi problém, známý právník, se kterým jsem to okrajově řešila mi řekl, že ani majitelé ani byt. správa není ze zákona povinna poskytovat informace třetí straně, čili ÚP. ![]()
- Citovat
- Upravit
No ale já jako majitel nebo nájemník mám přece právo vědět, kolik a za co platím. Takže mě na družstvu bez problémů vyjedou evidenční list, kde vidím, kolik je za výtah, kolik za elektřinu společných prostor, kolik do fondu oprav atd. To můžu chtít přece i sama pro sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
No ale já jako majitel nebo nájemník mám přece právo vědět, kolik a za co platím. Takže mě na družstvu bez problémů vyjedou evidenční list, kde vidím, kolik je za výtah, kolik za elektřinu společných prostor, kolik do fondu oprav atd. To můžu chtít přece i sama pro sebe.
To máš pravdu, já mám v ruce klasické vyučování přímo od byt. správy, kde je to vše rozepsané, akorát je to vždy částka za rok a je celkem umění se v tom vůbec vyznat a já navíc v bytě bydlím jen chvíli takže vyúčtování za celý rok je pro mě asi k ničemu. No jestli budu stíhat tak se zajdu informovat přímo na ÚP. Jenže bohužel i tam jsem se setkala s „úkazem“ že co úředník to jiný názor a to už pak fakt k pláči.
- Citovat
- Upravit
No tak to z nich asi budeš muset vylomit papír, kde to bude rozepsané za jeden měsíc, já myslím, že by to neměl být problém. Ale uvidíš, co ti řeknou na úřadě. Třeba si to vydělí 12, když to máš za rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
měla bych pár otázek ohledně formulářů na příspěvek na bydlení.
Ohledně mé osoby - rodičovský příspěvek, to se též vyplnuje do čtvrtletního příjmu - a ten si musím nechat potvrdit sociálkou?
dále - to čtvrtletí, když dokládám příjmy za leden - březen 2017 - tj. tedy za první čtvrtletí, že a bere se to jako nárok ve 2. čtvrtletí?
A poslední - ve formuláři o dokladu výši nákladu na bydlení - na nás jde jen měsíčně elektřina, k tomu mám výpis, ale ten zbytek máme jako zálohy, prostě platíme nájem plus poplatky a v těch poplatkách je vše, není to rozpočítáno zvlášt a zde chtějí uvest vodné a stočné, odpad, vytápení a kolik za měsíc to bylo, jenže..tady bydlíme od října 2016 a dosud nám nepřilo vyučtování a majitel je v cizině a nekomunikuje, jak to tedy rozepsat?
můžu to tam dát společně a doložit kopii nájemní smlouvy, kde je psáno, že nájem činí.. a polatky ve výši..?