Příspěvek na bydlení, když jsem v nájmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.2.13 21:10

Já si to zjistím na úřadě. i tak děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.13 21:12

Yweta- souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
19.2.13 21:22
@yweta píše:
Protože bych nerada jednoho dne řešila exetura za člověka který tam už nebydlí.

Jo, tak pokud jde o exekutora - tak ten chodí tam, kde má pocit, že se onen člověk může zdržovat - nikoliv jen na trvalé bydliště. Trvalé bydliště se s odstěhováním zruší. Pravděpodobnost, že tam přijde exekutor je plus mínus autobus stejná s trvalým bydlištěm i bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
19.2.13 21:45

No ono se to trvalé bydliště nezruší samo, někdo tam musí dojít. A moje momentální zkušenost je taková, jaká je… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
19.2.13 22:05

Jak už bylo řečeno, na příspěvek na bydlení je nárok pouze v případě, že máš v tom bytě trvalé bydliště, pak se posuzují společně posuzované osoby, tj. všechny osoby, které v tom bytě bydlí, a podle tabulek se vypočítá, zda nárok máš nebo ne…pokud nemáš trvalé bydliště, můžeš si zažádat o doplatek na bydlení, na ten nepotřebuješ trvalý bydliště, ale můžeš o něj žádat jen v případě, že máš nárok na příspěvek na živobytí, pokud ale máš mateřskou 7600,– a jsi sama s jednim dítětem do 5let, nedají ti nic, protože máš nadživotní minimum, tím pádem zaniká nárok na příspěvek na živobytí a tím i na doplatek na bydlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
naty1002
20.2.13 20:31
@SatanekTerezka píše:
Děkuju tak mam asi smůlu.. :)

je to o domluvě, pronajímatel mě taky nechtěli dát trvalej pobyt…aby mi pak např. nemuseli hledat náhradní bydlení..většina se toho bojí, proto nedáva trvalej pobyt…ale když se to napíše do smlouvy kterou spolu máte sepsanou…že tam budeš mít trvalej pobyt..ale nemáš nárok na víc. taky jsem to tak udělala, jinak nárok mít nebudeš na příspěvek..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.14 10:12

Ahoj mám dotaz, jsem sama ze synem a známý mi nabídl u něj v baráku nájem, s nájemní smlouvu, ale jsou to dvě místnosti + společná kuchyn, chce at mu přispívám 4 tisíce na nájem a trvalé bydliště nám tam chce dát taky, jelikož mě skončil rodičák a sem bez peněz, jen mám výživné. Budu mít nárok na příspěvek na bydlení? Děkuji, bohužel on platí celé inkaso v domě, ne já, tak se právě proto ptám

• Citovat
  • Upravit
72725
14.3.14 10:14
@Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz, jsem sama ze synem a známý mi nabídl u něj v baráku nájem, s nájemní smlouvu, ale jsou to dvě místnosti + společná kuchyn, chce at mu přispívám 4 tisíce na nájem a trvalé bydliště nám tam chce dát taky, jelikož mě skončil rodičák a sem bez peněz, jen mám výživné. Budu mít nárok na příspěvek na bydlení? Děkuji, bohužel on platí celé inkaso v domě, ne já, tak se právě proto ptám

musela bys být v oddělené bytové jednotce. Takhle nejsi na nájmu, ale podnájmu, na to se příspěvek na bydlení nevztahuje. Takže ne, nemáš nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.14 10:15

@martina.se ono to celkem je oddelene, je to v prvnim patre, dve mistnosti, koupelna a kuchyn se behem roku pry dodela. Zatim ale kuchyn mohu pouzivat jeho.

• Citovat
  • Upravit
72725
14.3.14 10:23
@Anonymní píše:
@martina.se ono to celkem je oddelene, je to v prvnim patre, dve mistnosti, koupelna a kuchyn se behem roku pry dodela. Zatim ale kuchyn mohu pouzivat jeho.

musí být stavebně oddělená bytová jednotka. Né, jestli je to oddělené naoko. Na 2 místnosti nemůžeš dostat nájemní smlouvu. Ta se dává na byt (bytovou jednotku).Takže nesplníš základní podmínku. :nevim: Ještě edit - ona bytová jednotka musí být vedena jako oficiální, tzn na stavebním úřadě - musí být zkolaudovaná pro bydlení atd.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
14.3.14 10:40

Ano, @martina.se má pravdu. K tomu, pokud nebudeš v oddělené bytové jednotce a majitel tam má trvalé bydliště taky (předpokládám, že ano), pak se bude brát jeho příjem (a příjem dalších osob, které tam mají eventuálně trvalé bydliště) - budete tvořit okruh společně posuzovaných osob. A i kdyby tam trvalé bydliště neměl, pak zase pro eventuální dávky hmotné nouze budete bráni společně - tam nezáleží na trvalém bydlišti, ale zase na počtu fakticky bydlících osob. A i tam budete pro úřady tvořit jednu domácnost. Takže jedině oddělená bytová jednotka se vším všudy by to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.3.14 10:42

@Apaji krásně napsáno, takhle vysvětlit to neumim :oops: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
14.3.14 11:05

@martina.se Úřednický jazyk byl mým chlebíčkem :lol: :kytka: Já zase nepopíšu daňové náležitosti tak pěkně jako ty. Poprvé v životě jsem teď vyplňovala chlapovi daňové, protože má ŽL. No, bála jsem se toho, opocená až na prde…ehm, zadnici. Nakonec to nebyla taková hrůza, ale noc před tím jsem skoro nespala a zabralo mi to celé dopoledne a část odpoledne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.3.14 11:07

@Apaji :mrgreen: jde jen o zvyk ;) Já teď dělala daňové sobě, exovi a 3 dalším lidem a pouhá hodina :mrgreen: :D ale to víš, že poprvé jsem z toho taky byla paf ;) Důležité je, žes to zvládla :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.3.14 15:06

Dobrý den,
chtela bych také zažádat o příspevek na bydlení. Mám dotaz ohledně nájemní smlouvy. Musí být psaná jen na mě a dceru nebo v ní muze být uveden i manžel??? Posuzuje se to nejak?? Ješte jeden dotaz: Když tam mám TRV. pobyt jen já a dcera. manžel ho má jinde budou se ptát na alimenty??? nejsme rozvedeni jsme stále spolu. Co když reknu ze zádné neberu. Nebudou se v tom štourat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat