Příspěvek na bydlení - více osob v domácnosti

6.10.19 16:45

Příspěvek na bydlení - více osob v domácnosti

Čau holky, vím že už to tu bylo milionkrát ale stejně v tom mám hokej…od ledna se se synem stěhujeme, budeme bydlet ještě s kamarádkou. Já a syn budeme mít v bytě trvalé bydliště, jsem matka samoživitelka, a budu pobírat rodičovskou…Nájem bude 15tisíc plus inkaso. Kamarádka má vysoký příjem a trvalý pobyt tam mít nebude (v bytě ale budou oficiálně tři osoby), hraje to nějakou roli v tom, jestli mám nebo nemám nárok? plus teď bydlím u rodičů, takže nemužu nic doložit, pouze příjem za poslední tři měcíce (cca 14tisíc)
Díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4380
6.10.19 16:58

Počítají se lidi, kteří mají v bytě TP, je to jedno kolik lidí je v nájemní smlouvě, pokud jsi tam psaná i ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
7.10.19 14:27

Zrovna se chci zeptat asi na to stejné - tchýně žije trvale s partnerem na Vysočině, ale nemá tam napsaný trvalé bydlení, či pobyt (je v tom rozdíl?). Před dlouho dobou, kdy jsme žili s partnerkou a její dítětem, si nechala tchýně napsat trvalý pobyt k mým rodičům (s jejich souhlasem) aby získala parnterka nárok na příspěvky na bydlení, protože partner tchýně si ji tam z nějakého důvodu prostě nechce nechat zapsat.
No a řešíme, že by se měla napsat zpět do Slatiny, protože už to mým rodičům vadí (na vesnici jsou řeči, kdo to teda je, ta neznámá…), ale protože po skončení rodičovské se partnerce nedaří najít práci, kterou by mohla dělat skrze určitě zdravotní omezení, tak časovou dobu (děti do/z školky školy), tak je ve hře opět zisk přídavků, když jsme přišli o příjem z rodičovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat