Rodičovská dovolená a plánování druhého mimča

Anonymní
1.10.19 15:52

Rodičovská dovolená a plánování druhého mimča

Ahoj, chtěla bych se s vámi poradit. Jsem na rodičovské dovolené a mám 21mesicniho syna. S partnerem uvažujeme o druhém Peckovi, abych si to prodloužila a vytoužené druhe miminko měla už teď. Ale v těhotenství měsíc před porodem mne ukončili pracovní smlouvu byla na neurčito. dělala jsem pečovatelku v DPS. Jak je to s papíry které bych po sléze měla odnést na socku? A nesebrali by mi ten první rodicak? Děkuji
:nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36148
1.10.19 15:56

Rodicak si pak navysis podle toho jak ti bude vycházet datum porodu abys ho celý vybrala. Po porodu si zažádat o rodicak na druhé dítě. Na mateřskou nebudeš mít nárok když nejsi zamestnana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.19 15:59

Děkuji, upřímně jsem z toho celá zmatená, :lol:. Doufám že nejsem jediná a prosím nemá tu někdo zkušenosti s příspěvkem na bydlení a jestli na nej máme nárok i přes to že partner pracuje na živnost?

• Citovat
  • Upravit
14047
1.10.19 16:07

Prostě rodičák je na jedno, to nejmladší, takže jakmile budeš mít druhé, zruší se ten první rodičák a dostaneš druhý (ne mateřskou) no a když potřebujete příspěvek na bydlení, asi bych nepomýšlela na druhé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
1.10.19 16:17
@Anonymní píše:
Děkuji, upřímně jsem z toho celá zmatená, :lol:. Doufám že nejsem jediná a prosím nemá tu někdo zkušenosti s příspěvkem na bydlení a jestli na nej máme nárok i přes to že partner pracuje na živnost?

Nemáte na bydlení a plánuješ další dítě?? Rodičák dostaneš pokaždé na nejmladší dítě, tak si to nastav ať stihneš vybrat ten na starší než by se mladší narodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.19 17:45

Proč se spoléhat na příspěvky, když chci další dítě, mám mít na ně peníze, tím pádem nemusím žádat o příspěvky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat