Příspěvek na bydlení - změna 2018
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příspěvek na bydlení - změna 2018
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit ohledně příspěvku na bydlení. Pobírám ho od července 2017. Dnes jsem byla doložit papíry a otočili mě ve dveřích, že mám špatný formulář. To je v pohodě, ale vůbec jsem nepochopila to jejich zúčtování. Mám v nájemné smlouvě napsané položky, za co a kolik mám platit a to také dělám. Nájem, elektřina, vytápění, vodné a stočné a zbytek je uvedeno 400 na služby. Co po mě teda na úřadě chtějí? Vyúčtování za všechny ty služby nebo?? Nebydlím tu ještě ani rok v tom bytě. Omlouvám se, ale bydlím se synem poprvé sama a moc ještě nevím, jak tohle funguje. ![]()
Děkuji moc za radu, jsem na tohle vážně marná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@carolinexhearts museli ti dat novej formulae, tam rozepises vsechny ty polozky co mas ve smlouve a nechas to podepsat majitelem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já musela požádat o evidenční list
Příspěvek upraven 22.01.18 v 20:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měl by ti stačit evidenční list, kde je to všechno vypsané. /elektřina na chodbě, výtah, atd/ U nás si to na sociálce vypisují do formuláře sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja jsem dnes take byla na uřadě a prisla jsem s evidencním listem a hned mě poslali domu, ze to mam spatně vypsane. Jo a ze ten evidencni list musi byt na me jmeno a ne na jmeno majitele bytu. Vubec se v tom nevyznam, a nechapu to, protoze to tam musi byt vypsane ty polozky z evidencniho listu a pritom v tech formularich chybi fond oprav.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem dnes volala na nějakou jejich infolinku a bylo mi řečeno, že stačí doložit vyučtování za to, co platím a evidenční list je nezajímá? Jedinné co je zajímá je, aby to nebylo placeno paušálně, ale zálohově. Jaký je v tom prosím rozdíl? Ve smlouvě nájemní mám vedené zálohy, ale co já vím
jsem z toho celá zmatená. V pondělí tam jdu znova, dokonce mi pani úřednice dnes ráno radila, že to máme s majitelem sepsat fiktivně. Co to jako znamená? Abslutně netušim, co po mě chtěj
já mám zálohy na služby 400 korun a sama paní na tom telefonu mi řekla, že to tam uvádět nemám, jelikož nevím na co jde jaká částka z těch čtyř stovek a mam si uvést klasicky nájemné, elektriku, topení a vodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, řeším stejný problém s placením paušálu. Bohužel můj pronajímatel mi nechce dovolit sepsat placení služeb zálohou
a nevím, jak to obejít…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dokládání faktur
Zdravím. Je tu někdo kdo by mi poradil? Musím dokládat faktury když jsem si žádala naposledy ve 3 čtvrtletí, ve 4 jsem už nežádala a letos žádat nebudu? Takže za 3 čtvrtletí jsem pobírala (listopad, prosinec, leden)
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zdravím. Je tu někdo kdo by mi poradil? Musím dokládat faktury když jsem si žádala naposledy ve 3 čtvrtletí, ve 4 jsem už nežádala a letos žádat nebudu? Takže za 3 čtvrtletí jsem pobírala (listopad, prosinec, leden)
Samozrejme ze kdyz nezadas tak nic dokladat nemusis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivana 85 Ano, to chápu ale nevím jestli to po mě nebudou chtít doložit zpětně za to co jsem probírala.
- Citovat
- Upravit
@carolinexhearts můžu se zeptat jak jste formulář nakonec vypsala? Mám ten stejný problém… Kam mám napsat fond oprav apod. když to v tom formuláři vůbec není?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaTa5396 píše:
@carolinexhearts můžu se zeptat jak jste formulář nakonec vypsala? Mám ten stejný problém… Kam mám napsat fond oprav apod. když to v tom formuláři vůbec není?
Fond oprav není pro účely příspěvku na bydlení výdaj, proto ho ani v jejich formulářích nenajdete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jake formulare?
Mile maminky, vyrizuji pro marodnou segru prispevek na bydleni.Na podatelne je spousta formularu, jsem z toho zmatena. Krome formulare Zadost o prispevek na bydleni, jaky formular se jeste vyplnuje? Byla tam obrovska fronta, nemohla jsem cekat na informaci
. Treba nekdo vi…Dekuji srdecne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sabrinafromprague Na konci toho formuláře žádosti máš vypsáno jaké další doklady potřebuješ. A formuláře najdeš i tady: https://formulare.mpsv.cz/…me/forms.jsp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit