Příspěvek na byt pro studenta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
30.7.21 20:17
@Anonymní píše:
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jestli s tím nemá zkušenosti nebo tak. Je mi 21 a jsem studentka která bydlela v bytě ale měla hlášený trvaly pobyt u rodiny. Jenže se musím přestěhovat do bytu k blíže mě škole. Ale pronajmout si byt není zrovna levné. Tak jsem se chtěla hledat zda bych mohla požádat o příspěvek na bydlení, i když pobírám alimenty ve výši 3000,– a vydělávám si na brigádě, ale bohužel to nestačí na byt. Předem děkuji za užitečné odpovědi.
Řekni si rodičům. Oni tě mají živit a ne stát.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
30.7.21 20:54

Při dotazech na příspěvky na bydlení se mi otvírá kudla v kapse.

Každý ať bydlí tak, nač má z vlastního.
Tolik lidí si bydlí v 3+1 doplaceneho státem.
Jedná známá se mi dokonce chlubila, že tam její manžel záměrně nemá trvalý pobyt, aby mohla pobírat tuhle dávku..

Jdi na brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
30.7.21 21:17

Tak jdi na koleje, nebo intr. Problém vyřešen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
31.7.21 12:48

Mam za to, ze kolej dneska stoji to same, co najem v byte. Studenti to obvykle resi spolubydlenim.

Ale dotaz tak neznel, neptala se, co si o tom myslite a zda se vam oteviraji kudly v kapsach, ale zda o ten prispevek muze pozadat, zda na nej ma narok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5081
31.7.21 13:20
@Misasisi píše:
Rodiče mají na tebe do 26 let studia vyživovací povinnost… Takže asi tak…

Tohle je snad nějaké zažraná pověra (vyskytuje se tady snad dvakrát týdně), vyživovací povinnost není věkově omezená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
31.7.21 13:23

@Luboš P jako já nevím pokud jsem studovala tak moji rodiče mi dávali peníze co je na tom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5081
31.7.21 13:29
@Misasisi píše:
@Luboš P jako já nevím pokud jsem studovala tak moji rodiče mi dávali peníze co je na tom…

Ale mně jde o těch 26 let, to prostě není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.7.21 13:32

První musíš rodiče zažádat o vyšší alimenty. Za druhé spolubydlení. Třetí ubytovací stipendium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
31.7.21 13:33

@Luboš P okey když to píšeš.. Nehadam se… Me to takhle řekli tenkrát na úřadě když sem zadala příspěvek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
31.7.21 14:10

@Pudloslava

My umíme číst, víš.
Jenže tohle je diskuze, od toho se diskutuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
31.7.21 14:19

Požádat můžeš, v tom ti nikdo zabránit nemůžeš.

Ale neuspěješ. Sociálka se odvolá na vyživovací povinnost tvých rodičů.

Řešením je hledat si spolubydlení. Pokud máš aspoň trochu slušnou brigádu, tak spolu s alimenty od rodičů by to na skromný studentský život, jakým jsme si prošli téměř všichni jako studenti, by to mělo stačit. Mít vlastní pronajatý byt je ve tvé situaci absolutní luxus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
31.7.21 14:20

Ještě dodám, že jsem pracovala vlastně celou vejsku.
Nenapadlo by mě tahat z rodičů víc peněz a už vůbec ne ze státu.

Pokud neděláš VS velmi náročnou typu medicína, tak přejdi na dálkové studium a na život si vydelej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
31.7.21 14:26
@ZustanSeMnou píše:
Ještě dodám, že jsem pracovala vlastně celou vejsku.
Nenapadlo by mě tahat z rodičů víc peněz a už vůbec ne ze státu.Pokud neděláš VS velmi náročnou typu medicína, tak přejdi na dálkové studium a na život si vydelej

Ať už tě to napadlo nebo ne, fakt je, že rodiče mají vůči soustavně studujícímu dítěti zákonem danou vyživovací povinnost.

(zdaleka ne každý obor se dá studovat kombinovaně a nemusí to být zrovna medicína)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
31.7.21 21:41

@SlečnaDahlia

To je možné, ale určitě ne v takové výši, aby si z toho dítě mohlo pronajmout byt, notabene luxus v 21 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný