Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já osobně bych si to nechala a třeba malé založila stavebko nebo nějaký dětský účet a pak bych tam přispěla každý měsíc něco.
Pokud to tak dcera cítí, tak super a naložila bych s tím takto no.
Je to od ní hezké
ve vašich skromných podmínkách bych si toho vážila.. vzala bych si to.. sama potřebuješ pro syna.. jí bych koupila něco pěkného (třeba na sebe, to si asi moc nekupuje.. nebo něco pro malou) a tím bych tohle první „vyrovnání“ brala jako vyřešenou věc..
pokud bude těch 31tisíc mzdu + 5tisíc rodičák brát dál (ona nemá muže?), tak bych si od ní brala na energie domu a služby cca 2tisíce.. (pokud si sama pere, žehlí a vaří)
určitě to pro vás bude super změna nemuset počítat každou kačku, normálně si sedněte a domluvte se na pravidlech jak to teď od září bude ![]()
PS : skluzka či průlezka/houpačka pro malou na zahradu z těchto peněz je super nápad ![]()
Příspěvek upraven 30.08.19 v 09:24
Já bych za ty peníze pořídila něco, co udělá radost všem - bazén na zahradu, nový gril, dětem nějaké prolézačky nebo tak ![]()
Ahoj, pokud ty peníze nutně nepotřebuješ, tak bych si ten jednorázový příspěvek jako poděkování nevzala. Stačilo by mi to jako projev dobré vůle dcery, a to, že nebrala pomoc jako samozřejmost. Pokud peníze potřebuješ, tak bych si je vzala a řekla dceři, že si toho vážím. Ale výčitky bych neměla, zase je to její dobrá vůle a předpokládám, že ti ty peníze dát chtěla, tak s nimi nepočítá.
Já v bych si to nechala někde stranou a koupila něco třeba k vánocům, co využijete všichni ![]()
Nechala bych si to a použila na co je potřeba.
Pokud s vámi bude i dcera dál bydlet, tak určitě bude chtít žít v udržovaném domě. A i kdyby se odstěhovala. Tak určitě bude rád, když její dcera bude moct jezdit do hezkého dobu babičce. Nebo pořiď něco co bude pro radost všech ![]()
Peníze bych si vzala určitě a odložila na horší časy a takto to i dceři prezentovala. Pokud dcera vydělává a bude u vás pořád, nebála bych se otevřít diskuzi i na téma příspěvku na provoz domu (energie). Asi jsem proti proudu, ale zastávám názor, že když pod střechou žijí lidé, co vydělávají (a je jedno, jestli to jsou děti, rodiče), mají se podílet všichni na provozu finančně v nějakém poměru. Můj taťka třeba, když vydělával a bydlel ještě u rodičů, tak oni mu všechno, co jim dával, schovali, a pak to dostal zpět, když se ženil, jako věno. A to byl z 5ti dětí a doma byli další 3 nebo 4, co chodili teprv do škole a rodiče je živili.
Jak píšou holky, vzala bych si to a použila na něco do domácnosti, na zahradu atd. Pokud u vás bude bydlet i nadále, tak bych si s ní sedla a probrala, jak to bude nadále s finanční stránkou věci. Mimochodem, dítě nemá otce uvedeného v RL, že nedostává alimenty?
Peníze bych si vzala. Předpokládám, že dcera je dospělá, teď navíc vydělává, takže by se měla podílet i na chodu domácnosti (např. platby části energií). Můj názor je stejný jako @PETRAKIM Sama jsem byla vychovaná tak, že jsem se musela, jakmile jsem začala vydělávat, podílet alespoň nějakým způsobem na domácnosti. Zároveň vím, že kdybych byla v opravdové nouzi a neměla ani korunu, rodiče pomohou. Ale bydlet zadarmo, když mám příjem, to by mě hanba fackovala.
Ahoj maminky chtela jsem se zeptat mam dospelou dceru ma miminko holcicku rok je ma materske mame dum takze mi nic neprispivala nechtela jsem jen si platila jidlo kosmetiku a vse co se tyce male. Rodicak mela 5000 mesicne ted si nasla praci a ma vyplatu 31 000 prisla ji prvni vyplata s tim ze 15 000 dala me jako podekovani za to vsechno a jako financni vypomoc vydelam si 13000 a mam 14 leteho syna jenze je mi to blbe a tak bych se chtela zeptat co byste delali vratili byste to nebo ne je mi blbi si vzit penize a hlavne tolik. Dekuji za odpoved