Příspěvek na péči - odvolání

Anonymní
27.3.22 14:41

Příspěvek na péči - odvolání

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá podrobnější informace k pnp. Synovi byl přiznán příspěvek na péči 1.st, v posudku mu nevzali jednu nezvládnutou životní potřebu, ( i když na to lékaři upozorňovali, že ji nezvládá), čímž by pak dosáhl na 2. stupeň, proto přemýšlím, zda se ještě odvolat, nebo to nechat být. Kdybych se odvolala, je možnost, že mu vezmou i ten prvni stupeň, protože to zase někdo zhodnotí jinak, nebo jen zamítnout zvýšení na dvojku? A druhá otázka, když se odvolám, vyplácení příspěvku začně až po rozhodnutí odvolání? Předem moc děkuji za informace.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2218
27.3.22 15:05

Máte FB? Já se v tom nevyznám, ale znám někoho, kdo by uměl poradit a pomoci - nedávno si založil skupinu. Napsala bych vám to do zprávy, jestli chcete, ale napište mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.3.22 15:06
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá podrobnější informace k pnp. Synovi byl přiznán příspěvek na péči 1.st, v posudku mu nevzali jednu nezvládnutou životní potřebu, ( i když na to lékaři upozorňovali, že ji nezvládá), čímž by pak dosáhl na 2. stupeň, proto přemýšlím, zda se ještě odvolat, nebo to nechat být. Kdybych se odvolala, je možnost, že mu vezmou i ten prvni stupeň, protože to zase někdo zhodnotí jinak, nebo jen zamítnout zvýšení na dvojku? A druhá otázka, když se odvolám, vyplácení příspěvku začně až po rozhodnutí odvolání? Předem moc děkuji za informace.

Ne, odvolací orgán, tedy MPSV nesmí ponizit nebo odebrat PnP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.3.22 15:08
@Anonymní píše:

A vyplácet by měli hned, protože odvolání nemá odkladný účinek.
Takže podej odvolání, pořádně zduvodni, proč mu mají přiznat potřebu a výplata by vám měla jít už teď.
A MPSV vám maximálně zamítne zvýšení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
27.3.22 15:11

Řešili jsme u tchana. Peníze začaly chodit ihned (poslali zpětně od data podání žádosti), my se mezitím odvolali, odvolání dopadlo úspěšně, takže nám pak přiznali 3.stuoen místo 2.

Najednou nám pak přišel rozdíl mezi stupni za všechny měsíce od data podání první žádosti. Určitě bych to zkusila podat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
27.3.22 15:32

Není pravda, že posudková komise nemůže snížit stupeň PnP nebo i odebrat. To nikdo dopředu nezaručí. Pokud ale považujete tu 1 potřebu za opravdu nezvládanou, tak bych do toho šla. O kterou se jedná? Chcete rozebrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.3.22 16:00
@jun píše:
Není pravda, že posudková komise nemůže snížit stupeň PnP nebo i odebrat. To nikdo dopředu nezaručí. Pokud ale považujete tu 1 potřebu za opravdu nezvládanou, tak bych do toho šla. O kterou se jedná? Chcete rozebrat?

Nemáš pravdu, odvolací orgán nemůže snížit priznany pnp.
Toto dlouho před několika lety, měnilo de to, myslím, že 2016. Možná dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.3.22 17:24

Synovi neuznali orientaci, dle psychiatra: chlapec je nejistě orientován osobou, přiměřeně vývojovému období orientován časem, orientace v prostoru narušená, orientuje se spolehlivě jen v dobře známém prostředí. V závěru uvádí, že pro jeho deficity je omezen v orientaci, zejména v soc. situacích a není schopen věku odpovídající péče. Zkusili byste na základě toho podat odvolání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.3.22 17:28
@Luci012 píše:
Synovi neuznali orientaci, dle psychiatra: chlapec je nejistě orientován osobou, přiměřeně vývojovému období orientován časem, orientace v prostoru narušená, orientuje se spolehlivě jen v dobře známém prostředí. V závěru uvádí, že pro jeho deficity je omezen v orientaci, zejména v soc. situacích a není schopen věku odpovídající péče. Zkusili byste na základě toho podat odvolání?

Jo, jenže ty to tam musíš rozvést dle svého, popsat situace, které nezvládá oproti vrstevníků, popsat, jak vyžaduje vaší zvýšenou péči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.3.22 17:29

@Luci012 a jasně, přiložit zprávu od psychiatra- kopii, tak ano, to udělej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.3.22 17:49

A je někde nějaká tabulka, co všechno má zvládat pětileté dítě? S vrstevníkama příjde do styku jen ve školce, pokud není nemocný.. jinak zde máme jen menší děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.3.22 17:59

Ještě mi poraďte, co si představit pod pojmem mít přiměřené duševní kompetence nebo orientovat se v obvyklých situacích a přiměřeně na ně reagovat u malého dítěte. Já se v těch popisech někdy fakt ztrácím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
27.3.22 18:38

@g.sandova tak to já mám jiné zkušenosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.3.22 18:42
@jun píše:
@g.sandova tak to já mám jiné zkušenosti :nevim:

A jak to proběhlo? co se stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
27.3.22 21:36
@g.sandova píše:
Nemáš pravdu, odvolací orgán nemůže snížit priznany pnp.
Toto dlouho před několika lety, měnilo de to, myslím, že 2016. Možná dřív?

To jsem nějak nazaregistrovala, že proběhla tato změna. Synovi odebrali PNP po odvolání úplně asi před 7 lety (po přeposouzení z dvojky na jedničku). Udělala jsem tehdy zpětvzetí odvolání, aby mu zůstala aspoň ta jednička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat