Příspěvek na péči - odvolání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
12.5.23 10:34

Pardon, odpovídám znovu na starý příspěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
12.5.23 10:37

@Markéta80 no, MOSV odvolací orgán to pošle na ÚP a oni ti pošlou doplatek.
Já jsem posílala okamžitě, někde čekají na řádný výplatní termín.
Někdy mi to lidi přinesli ukázat čekala jsem až to přijde od MPSV

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
12.5.23 10:45

@g.sandova takže už žádný dopis nedojde? Tak já napíšu vedoucí, ta většinou odpovídá rychle. mne ten dopis přišel minulý týden tak uvidíme jak dlouho trvá než to tam zadají. jen mne překvapilo že komise i změnila délku vyplácení 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
12.5.23 11:24

@Markéta80 ano to můžou změnit. A co ti přišlo? Rozhodnutí, ne? Po tvém převzetí budou posílat na ÚP
Zkrátka musíš čekat, up ceka na vyjádření od odvolacího orgánů, udělá rozhodnutí a pošle peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
12.5.23 11:31

@g.sandova rozhodnutí asi na 4 strany :lol:, navíc s datem už od ledna. takže k tomu jak bylo posouzení po 5 letech a já myslela že to bude k datu odvolání. Já minule psala jejich vedoucí ohledně mobility tak pak volala že jim to systém blbě vyhodnotil, byla nová žádost a tím se jim to v systému ukončilo :lol: Mne by to bylo jedno jestli by to pak poslali zpětně tak spíš jen jsem psala pro informaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
12.5.23 11:42

@Markéta80 tak oni vyhodnotí dle lékařských zpráv kdy nastala změna a tadyvam končila doba platnosti posudku? Tak to vyhodnotili rovnou k novému posouzení, i kdyby to byl návrh na změnu výše, tak by to mohli udělat k návrhu i dřív.
Nemusíš se bát že na tebe zapomenou, ale klidně jim napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
12.5.23 16:23
@cecetka píše:
To jsi musela zpet vzit drive, nez rozhodl o odvolani odvolaci organ. Takze to asi bylo jinak.

Už je to dlouho, úplně přesně si to nepamatuji. Při pravidelném přeposuzování mu v to v Olomouci snížili z dvojky na jedničku. Odvolání se projednávalo v Ostravě a kvůli zdravotnímu stavu jsme se ho osobně neúčastnili. Když nám z Ostravy přišel nový posudek, kde mu uznali za nesplněné jen dvě životní potřeby, tak jsem podávala zpět vzetí odvolání. Takže ke konečnému rozhodnutí vlastně nedošlo - tak jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.23 18:38

Příspěvek na péči

Tak jsem ze všech příspěvků nepochopila zda je možné při odvolání o zvýšení příspěvku na péči tento snížit nebo úplně odebrat…syn dostal 2. stupeň a žádali jsme o 3 zatím není rozhodnuto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.5.23 07:58

@Kindlmanka takže, když podas návrh na změnu výše, můžou přiznat i nižší pnp, než je stávající.
Když podas odvolání proti rozhodnutí, odvolaci orgán nemůže rozhodnout nižší pno než první instance, tedy UP na základě ossz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.23 09:34

@kat.reg Dobrý den máme také problém tchánovi přiznána 1 má 86 let během dvou měsíců velké zhoršení komunikace nepozná hodiny koupeme bez naší pomocí se nedostane ani na zahradu úplně mu ztvrdnul kotník takže zakopává furt padá nikam sám nejde boji se pádu vše děláme ní veškerou péči jak o domácnost tak o něj před 14 dny jsme se odvolali první žádost podána v dubnu jde to sním rychle z kopce sluch má omezen o 70 procent od lékaře potvrzení má bohužel teď nepoznal ani naše známé kteří knam často chodí ani svoji lékařku ta mu napsala do zprávy ze je i polimorbydni stav a že doporučené 24 hodinový dozor tak proto jsme se odvolali během dvou měsíců obrovské zhoršení tak čekáme co bude jsem sním doma už od dubna a pečují o něj máte někdo zkušenosti jak dopadlo odvolání a co čekat dále děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.23 09:58

Odvolání

@kat.reg Dobrý den máme také problém tchánovi přiznána 1 má 86 let během dvou měsíců velké zhoršení komunikace nepozná hodiny koupeme bez naší pomocí se nedostane ani na zahradu úplně mu ztvrdnul kotník takže zakopává furt padá nikam sám nejde boji se pádu vše děláme ní veškerou péči jak o domácnost tak o něj před 14 dny jsme se odvolali první žádost podána v dubnu jde to sním rychle z kopce sluch má omezen o 70 procent od lékaře potvrzení má bohužel teď nepoznal ani naše známé kteří knam často chodí ani svoji lékařku ta mu napsala do zprávy ze je i polimorbydni stav a že doporučené 24 hodinový dozor tak proto jsme se odvolali během dvou měsíců obrovské zhoršení tak čekáme co bude jsem sním doma už od dubna a pečují o něj máte někdo zkušenosti jak dopadlo odvolání a co čekat dále děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.23 13:18

@g.sandova Dobrý den, v pondělí jsem podávala odvolání a na rozhodnutí(chtěli jsme 3 stupen a dostali druhý) a bylo nám řečeno, že se může stát, že nám příspěvek mohou klidně i zcela sebrat, tak jak to tedy je?

A jestli to chápu dobře, tato komise rozhodne, vydá rozhodnutí, a pokud by se nám nelíbíl, tedy chtěli sebrat i druhý stupen, tak jde vzít zpátky odvolání než vstoupí v účinnost? Pokud ano, tak to se zase vyvrací to, že odvolací orgán nemůže snížit stupen ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
13.12.23 21:50

@angel.angelus už na PnP nepracují, ale pochybuji, že změnili postupy. Od roku 2016, tuším, odvolací orgán nemůže snížit nebo odebrat.
Zítra to potvrdím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
13.12.23 22:09

@angel.angelus jinak pohledej v prováděcí vyhlášce, ale opravdu je blbost, že by odvolací orgán rozhodnul v neprospěch občana.
K odvolání jsem fakt nabádal, obzvlášť, když to uteklo jen i jednu životní potřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
13.12.23 22:10

@angel.angelus námitku na LPS jste nepodavali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat