Příspěvek v těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příspěvek v těhotenství
Ahoj,
chtěla jsem poprosit o radu, ohledně jakéhokoliv příspěvku, který bych mohla dostat v mé situaci. Minulý rok (od září 2013) jsem skončila v zaměstnání (kde jsem pracovala asi 8 let) a s manželem jsme naplánovali odjezd na pracovní a studijní pobyt do zahraničí. Tam jsme vyrazili od března roku 2014. Podařilo se mi tam ale otěhotnět a tak jsme se nedávno vrátili do ČR. Teď však mám problém, protože jsem více jak půl roku nezaměstnaná a nikdo mi nechce dát žádný příspěvek, nedostanu ani mateřskou
To pro mě znamená, že až někdy do března příštího roku, kdy mi začne nárok na rodičovskou nedostanu ani korunu, což je velmi svízelné, protože platíme nájem, hypotéku, inkaso atd. atd. Manžel je až do října na půlročním neplaceném volnu, protože jsme měli zrovna pracovat v Anglii. Sociálka mi také nechce nic dát, protože s manželem napůl vlastním pozemek. Ale ten splácím a snažím se ho už rok prodat, ale bohužel to nejde tak rychle jak bych si představovala. Proto jsem chtěla moc poprosit o radu, zda nemáte někdo nějaký tip? Do práce jsem nastoupila hned po škole, pracovala jsem poctivě 8 let v kuse, platila jsem vysoké daně a poplatky a teď se mi stát odvděčí tím, že nedostanu ani korunu skoro celý rok
Děkuji moc za radu, pokud nějaká existuje… Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@petula95
A jsi si úplně jistá, že nemáš hned od porodu nárok na rodičovský příspěvek? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi 8 let pracovala na smlouvu a máš půlroční výpadek, měla bys normálně dostat podporu v nezaměstnanosti ( tam je podmínka za poslední dva roky mít odpracovaný rok ).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsi nárok na podporu, tak netvrď, že ti stát nechtěl dát nic. Jinak jsi na tom prostě stejně jako všechny ostatní, které přišly o práci a pak otěhotněly
Dostaneš rodičák ode dne porodu. Pokud se vejdete, tak porodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anairda píše:
@petula95
A jsi si úplně jistá, že nemáš hned od porodu nárok na rodičovský příspěvek?
Píše, že nárok mít bude, ale řeší to, že do toho března nebude mít nic.
Blbá situace. Co pracák, poptat se tam, zažádat o vše možné… Někdy se stane, že úředníci tvrdí, že nemáš nárok na nic, ale jakmile se nenecháš odbýt a vyplníš všechny formuláře, nakonec tam ten nárok je. Takhle jednou úřednice málem připravila kamarádku o vdovský důchod. Naštěstí si i přes to zažádala a nárok měla ![]()
- Citovat
- Upravit
Na RP příspěvek máš nárok od porodu. Co manžel? Nemůže nastoupit do práce dřív? Nebo si najít něco jiného? Nebo odjet sám do zahraničí, pokud jste tam měli něco domluveného? Nebo ty si najít nějakou brigádu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V prvni rade jdi na pracak. A po porodu mas narok na rodicak, takze nebudes rok bez penez, jak jsi na to dosla? A muzes mit brigadu, manzel taky. Kdy mas termin porodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petula95 Máš nárok hned po porodu na rodičák. Teď jedině na úřad práce ale tam nejspíš jseš a nic nebereš jak píšeš. Jinak teda nevím o co by sis mohla žádat, asi opravdu o nic. Snad jen přítel by si mohl najít brigádu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já celkem nechápu, proč se manžel nevrátí do práce dřív a nebo proč si alespoň nenajde brigádu. Popřípadě, proč neodjede do zahraničí a nebo proč se tam nevrátíte oba, třeba Vám tam bude dobře.
Dále mi nejde do hlavy, proč platíte nájem a hypotéku, nešlo by jedno z toho zrušit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lleennttiillkkaa píše:
Já celkem nechápu, proč se manžel nevrátí do práce dřív a nebo proč si alespoň nenajde brigádu. Popřípadě, proč neodjede do zahraničí a nebo proč se tam nevrátíte oba, třeba Vám tam bude dobře.
Dále mi nejde do hlavy, proč platíte nájem a hypotéku, nešlo by jedno z toho zrušit?
Hypotéka může být na ten pozemek, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla bys dostat podporu v nezaměstnanosti a manžel si může najít na léto minimálně brigádu?
I ty bys mohla, i když chápu, že v těhotenství to neni nejjednoduší, ale je léto, mnohem víc příležitostí.
taky se nám to zrovna „nepovedlo“ ošéfovat, když jsem otěhotněla, ale manžel udělal vše, abychom to zvládli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za 8 let práce žádné úspory? Spoření? Holka promiň ale Vy jste souložili a musíte počítat se všemi následky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anix píše:
Za 8 let práce žádné úspory? Spoření? Holka promiň ale Vy jste souložili a musíte počítat se všemi následky
Přece se měl postarat stát, s tím se počítalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit