Příspěvek,dávka.. mám na něco nárok?

Anonymní
14.10.19 23:51

Příspěvek,dávka.. mám na něco nárok?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli některá z vás nemá zkušenost nebo by mi nemohla poradit jestli mám na nějaký příspěvek nebo dávku nárok.
Jde o to že jsem momentálně v 6měsíci těhotenství (rizikové), bez přítele, bez práce takže momentálně bez příjmu (propoušteli) takže na ÚP, teď se navíc budu stěhovat ke kamarádce protože na vlastní bych zatím neměla.
Tak jsem se chtěla zeptat jestli budu mít nárok aspoň na nějaký příspěvek nebo dávku. Práci si hledám ale s tím rizikovým je to fakt na houby že né všude můžu a když už bych mohla tak se mi ozvou s tím že potřebují někoho koho po zaučení budou moct využívat na plno a né že po zaučení půjdu na rodičovskou.
Děkuju za všechny rady a odpovědi. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
556
14.10.19 23:58

A šetřila sis na nenadálé výdaje? Když tě propustili z práce, máš nárok na podporu na 5 měsíců. A budeš mít u kamarádky trvalé bydliště? Pro příspěvky či dávky se posuzují všechny osoby v bytě, jejich příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20922
15.10.19 04:23

Po porodu mas narok na alimenty od otce ditete ;) a 8 tydnu pred porodem muzes nastoupit na materskou, pokud ti vznikl narok.

Jinak pri propousteni bylo snad odstupny a na UP podpora v nezamestnanosti na 5 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
15.10.19 06:04
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli některá z vás nemá zkušenost nebo by mi nemohla poradit jestli mám na nějaký příspěvek nebo dávku nárok.
Jde o to že jsem momentálně v 6měsíci těhotenství (rizikové), bez přítele, bez práce takže momentálně bez příjmu (propoušteli) takže na ÚP, teď se navíc budu stěhovat ke kamarádce protože na vlastní bych zatím neměla.
Tak jsem se chtěla zeptat jestli budu mít nárok aspoň na nějaký příspěvek nebo dávku. Práci si hledám ale s tím rizikovým je to fakt na houby že né všude můžu a když už bych mohla tak se mi ozvou s tím že potřebují někoho koho po zaučení budou moct využívat na plno a né že po zaučení půjdu na rodičovskou.
Děkuju za všechny rady a odpovědi. :,(

Pokud tě zaměstnavatel propustil pro nadbytečnost, máš nárok na odstupné. Poraď se na pracáku, kam ses zaregistrovala. Podpora v nezaměstnanosti je další, co můžeš dostat. A pak mateřská nebo rovnou rodičák, výživné od otce dítěte a přídavek na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
15.10.19 06:52

No tak budeš mít alimenty a výživny na tebe do dvou let. Po porodu tedy. Nejspíš si dostala dostupný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
15.10.19 07:12

Tak bereš podporu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14665
15.10.19 07:21

Při rizikovém těhotenství jsi neměla nemocenskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
15.10.19 07:23

Ano máš nárok na podporu když tě vyhodily a pak na mateřskou pokud máš na ni opracováno a taky pak na alimenty na dítě i tebe + rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
15.10.19 09:32

Zaměstnání trvalo odkdy dokdy a termín porodu máš kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
15.10.19 09:38

Tebe vyhodili jako těhotnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
15.10.19 09:41
@mamina2017 píše:
Tebe vyhodili jako těhotnou?

tak nemuseli, třeba skončila smlouva na dobu určitou. nebo byla ve zkušebce. Pravděpodobně moc nepracovala, kdyby ano, měla by nemocenskou nebo podporu a nebyla bez peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.19 10:18

Když mě dá se říct vyhodili tak jsem ještě nevěděla že jsem těhotná (to jsem zjistila asi po dvou týdnech) a vyhodili mě z důvodu že si našli stáleho řidiče, který jim jezdí každý den, kdybych v té době ještě nestudovala a mohla tam chodit každý den a nemusela se střídat s paní (ta už dítě má a neměli tak o zaměstnance na víc), tak tam jsem do teď a nemusela bych tuhle prekérní situaci řešit, byl to spíš přivýdělek ke studiu, takže na podporu nárok nemám byla jsem tam jen 6m.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.19 10:25
@Anonymní píše:
Když mě dá se říct vyhodili tak jsem ještě nevěděla že jsem těhotná (to jsem zjistila asi po dvou týdnech) a vyhodili mě z důvodu že si našli stáleho řidiče, který jim jezdí každý den, kdybych v té době ještě nestudovala a mohla tam chodit každý den a nemusela se střídat s paní (ta už dítě má a neměli tak o zaměstnance na víc), tak tam jsem do teď a nemusela bych tuhle prekérní situaci řešit, byl to spíš přivýdělek ke studiu, takže na podporu nárok nemám byla jsem tam jen 6m.

Ještě k tomu za tu dobu jsem prodělala operaci a z těhu se stalo rizikové :( a bohužel jsem si práci nenašla, pokaždé když jsem řekla že jsem těhotná řekli že se kdyžtak ozvou (to znamená nebereme vás), opravdu jsem ještě aspoň do toho 8 ne-li do konce těhu chtěla pracovat a mít nějakou korunu na víc, jsem z toho hodně špatná protože zatím žiju z úspor a do rodičáku čas daleko. A nemůžu se spolíhat na to že do rodičáku nějak vyjdu. Tak právě se ptám jestli nemá někdo zkušenost na co bych měla nárok.

• Citovat
  • Upravit
5571
15.10.19 11:49

A co otec dítěte? Máš nárok od něj na zaplacení půlku výbavičky pro prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
15.10.19 13:01
@Anonymní píše:
Ještě k tomu za tu dobu jsem prodělala operaci a z těhu se stalo rizikové :( a bohužel jsem si práci nenašla, pokaždé když jsem řekla že jsem těhotná řekli že se kdyžtak ozvou (to znamená nebereme vás), opravdu jsem ještě aspoň do toho 8 ne-li do konce těhu chtěla pracovat a mít nějakou korunu na víc, jsem z toho hodně špatná protože zatím žiju z úspor a do rodičáku čas daleko. A nemůžu se spolíhat na to že do rodičáku nějak vyjdu. Tak právě se ptám jestli nemá někdo zkušenost na co bych měla nárok.

Bohužel, „nárok“ není na nic. A půl výbavičky, jestli vůbec vysoudíš něco, to ně fakt nevytrhne. Zkus napsat pro rady a kontakty do této poradny pro matky v tísni. Rodiče máš kde a jaké, jsi nejspíš mladá, když jsi ještě studovala? A co ten otec dítěte, ten se vůbec nehlásí? Případně jeho rodiče, s nimi jsi vycházela jak? V rodině je potřeba hledat pomoc nejdřív. A obrať se i na ospod, většinou spravují i nějaké azylové domy, protože těžko asi budeš s miminem bydlet po kamarádkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat