Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@eviku-miluna Já mám zatím účtenku akorát na těch 500Kč, a ještě k tomu z prosince 2015, jen jsem se k tomu dřív nedostala.
@Suzuveverka tak jestli mas treba schovanou uctenku z NT screeningu, tak ji vem s sebou a meli by ti proplatit 500kc v programu maminka.
Musíš byt ale v Klubu pevného zdraví ( da se registrovat pres web nebo to s tebou udělá paní na pobočce - každopádně z toho neplynou žádné povinnosti). Potom s paragonem nebo fakturou doložit na co to je. Nesmělo to byt starší tri měsíců. Pokud si dárce krve, mas nárok na další příspěvek.
@Suzuveverka minulý rok jsem si žádala + cvičení pro mimco a tenhle rok to mám již připravené k poslání. stačí pořádně číst jejich stránky. tedy stáhnout a vyplnit formulář, k tomu přiložit doklad ze kterého vyplývá, ze cvičení jsi zaplatila a kdy probihalo a poslat na krajskou pobočku VZP. Tenhle rok dokonce přispívají 1000 nastávajícím či stávajícím kojicim maminkam na kojící potřeby, nebo partnera u porodu apod. + to cvičení, takze můžeš dostat hned 1.500,–kc, což jsou již dobré peníze, ne? pokud se jim něco nebude zdát, zavoláji ti.mne minule spletli na cvičení na potvrzení rok a paní z VZP stačilo doposlat čestné prohlášení.
Rozumím tomu dobře, že krom té 500 na nehrazené očkování, se dá navíc k té pětistovce čerpat ještě na klíšťovku 650 a na žloutenku 850? K té pětistovce? Nevíte někdo? A u té žloutenky, je tam psáno 1 vakcínu, je tím myšleno jedno vakcínu a ne první vakcínu, co myslíte?
Ano, taky to tak chápu.
Já jsem žádala vloni o příspěvek na očko proti pneumokokům, ale bylo mi řečeno, že to dávají, až když je to ukončené (my měli 2 dávky, takže až na tu druhou dávku, ta nám ale vyšla na letošek a na tu už to nedali, že tam pneumokoky letos nemají). Takže pokud chcete na žloutenku, tak by to měli dát, až budete mít hotové očkování, ale určitě je lepší optat se přímo v pojišťovně.
@xstrasilka no to já právě nevím, my máme první dávku z loňska, na to nám taky nic nedali, až to bude ukončeno. A teď je tam psáno tohle a je tam psáno na jednu dávku. Nic o ukončení očkování
to je mi ale jedno, stejně ho ukončí, ale jestli to zase pro změnu není myšleno na první dávku ![]()
A u té klíšťovky je taky jen vakcína, nic o ukončení
Kdybych tam vyčerpala 500na očkování a 650 na klíšťovku, tak by to téměř pokrylo celé očkování ![]()
Mě právě předtím řekli, že to dávají, až když je očkování hotové, tzn. na poslední dávku = jednu, protože stejně se nikdy do pětistovky nevejdeš. Zkus jim napsat nebo zavolat, bývají docela rychlí a ochotní.
@terinka4444 já jsem teda nechávala loni syna očkovat na žloutenku a dostali jsme 500,– od VZP. Letos měl druhou dávku a taky mi zaplatili tu pětistovku. Tak nevím proč vám ne ![]()
@terka.h píše:
@terinka4444 já jsem teda nechávala loni syna očkovat na žloutenku a dostali jsme 500,– od VZP. Letos měl druhou dávku a taky mi zaplatili tu pětistovku. Tak nevím proč vám ne
no to nám ne, já nechávala obě děti, šli jsme tam s účtenkou a řekli, až to bude doočkované. Takže loni nám na obě těch 500 propadlo
Skoro mám pocit, že si to každý pracovník pojišťovny vykládá jinak…
@terinka4444 my davali ockovat na zloutenku vloni v listopadu a dostali jsme 1000 od VZP a jdeme ted na druhou davku a dostaneme 850kc příspěvek. Uz to mam zjistene.Je divne, ze vam dali jen 500kc. A meli jste ten voucher potvrzeny od dr nebo jen potvrzeni? s tim voucherem byla prave akce na tisicovku.
@Martina.N78 píše:
@terinka4444 my davali ockovat na zloutenku vloni v listopadu a dostali jsme 1000 od VZP a jdeme ted na druhou davku a dostaneme 850kc příspěvek. Uz to mam zjistene.Je divne, ze vam dali jen 500kc. A meli jste ten voucher potvrzeny od dr nebo jen potvrzeni? s tim voucherem byla prave akce na tisicovku.
jo, to platilo nějak od července, my je očkovali v červnu, takže bohužel s eto nevztahovalo.
A těch 850 se dá kombinovat s tou 500 za očkování?