Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zajímá mě, jetli se mění váš přístup k lidem podle jejich postavení, peněz, titulů, zaměstnání? Záleží vám na tom, jestli je vaše kamarádka např. lékařka nebo uklízečka?
@Duše_jako_kaviár píše: Více
tak hlavně se spolu kamarádí lidé plus minus stejného postavení,
neznám žádnou lékařku, která by se kamarádila s uklízečkou, asi by spolu nenašly společnou řeč
To ti nikdo takto nepřizná.
Ale ano, lidé tě budou posuzovat podle toho, kolik si budou myslet, že máš peněz. Vyjeď se starým autem a potom vyjeď s novým drahým autem, a porovnej, kolik lidí tě bude vytrubovat i když budeš mít přednost nebo ti ji vůbec nedá.
Nemám kamarádku ani lékařku, ani uklízečku. Od kamarádky očekávám, že bude mít všech 5 pohromadě, nějaký všeobecný přehled a smysl pro humor. Zaměstnání mi je jedno. Mám kamarádky s VŠ, i s učňákem
Příspěvek upraven 22.08.25 v 20:53
Posuzuju lidi podle povahy a chování. Když bude normální a v pohode uklízečka, rozhodně si s ní budu rozumět vic, než s nějakou nafintěnou nafrněnou vedoucí prodejny, nebo nejake výroby
@stinga píše: Více
Tak zase někdo může uklízet ne proto, že je to jeho jediná volba, ale nějak dočasně jako brigáda protože něco…
@Kfětoslava píše: Více
no já nemyslím uklízečku jako brigádu, ale celoživotní uklízečku, protože na víc nemá
protože mají úplně jiný životní přehled, to není jednoduché napsat pár slovy, prostě uklízečka má omezený životní rozhled a kamarádství s ní lékařce nic nepřinese, akorát se může za ni stydět
To asi něco na tom bude, že je rozdíl brigáda a jediná volba. Přemýšlím, že vlastně žádnou uklízečku neznám, se kterou bych si to mohla spojit.
Příspěvek upraven 22.08.25 v 21:05
@stinga píše: Více
Myslím že není potřeba se za někoho stydět jen kvůli povolání. Ale spíše se přikláním k tomu, že je velká pravděpodobnost, že by společnou řeč nenašly
Tak tech spolecnych temat budou mit asi méně, nez kdyz jsou z podobnych prostředí…
verim, ze pokud to byly kamaradky od dětství, tak si třeba rozumnet budou, ale v dospělosti pak zalezi, jestli a kde by se jejich cesty mohly zkřížit.
Ja přátele neposuzuju podle toho, co dělají, mam mezi nimi zminenou uklízečku, obycejnou dělnici i treba ředitele výroby nebo několik managerů. Kazdeho z nich vsak znam z uplne rozdilnych prostor.
A třeba nějaké opravdu VIP mezi nimi nejsou, nase kruhy se jednoduše neprotínají ![]()
Mám kamarádku lékařku, mám kamarádku uklizečku, několik kamarádek učí a mám i kamarádky, co dělají za kasou nebo u pásu. Pro mě je důležité, abych si s nimi měla o čem popovídat, abychom se spolu zasmály a aby na ně byl spoleh, když se na něčem domluvíme. Ale uznávám, že jsem v tomto trochu mimoň, klidně bych se kámošila s bezdomovkyní, pokud bychom našly společnost řeč a nesomrovala jenom peníze.