Přitahujete hmyz? Aneb sloužím jako repelent pro ostatní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42828
10.7.26 08:49
@Králičice píše: Více

Proč žádný bazén?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
10.7.26 09:40
@Zumpa píše: Více

Blbost. S laboratorními testy a složením se ani nehodlám zdržovat. Ale zkus si jako já vyjet do někam k rovníku do pralesa (možná by i stačil nějaký rybník v čr večer :D ) a rozdíl mezi dát repelent/nedat repelent je propastný. Odzkoušeno :palec: Ten rozdíl je opravdu enormní. Já se tam zdržela nakonec na celý půlrok, tudíž denně jsem repelenty používat nemohla (je to docela svinstvo), a ani je pak neměla, ale rozdíl fakt dokážu posoudit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
10.7.26 09:40

@Havlova - podle netu teplá voda dráždí to kousnutí. Ale nakonec tam jsem, nepůjdu do bublin a co se má stát, tak se stane. Jsme v ČR, když bude nejhůř, kalciovku mi píchnou kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
10.7.26 09:42

@Jazmine - my jsme právě u Vltavy. A repelent mám teda teď s 50% deet a poprvé nenastříkaná a tohle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42828
10.7.26 09:48

Já myslela klasický bazén s chladnou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
10.7.26 09:57

Nas to štípá všechny. Ale jen některé z nás ty štípance bolí několik dní. A taky jen některé štípance. Letos mě dokonce píchla včela a vecer už jsem ani nepoznala, kam mě bodla. Nic jsem na to nedávala a jen se koupala v bazenu.
Spis jsi na to citlivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
10.7.26 10:05

Problém je, že hmyz se na ty aktuální repelenty postupně adaptoval. Zrovna někdy 14 dní nazpět o tom byla reportáž v Událostech a kdosi ze zemědělky se kt omu odborně vyjadřoval. Já byla vyloženě v pralesech 8 let nazpět, měla fakt silné, ale v kuse to používat nejde. Ale na kočkách jsem si v zimě loni přitáhla domu z veteriny blechy - peklo na zemi, a než se mi podařilo je zlikvidovat ve všech fázích (blecha, larva, vajíčko) tak repelent bylo to jediné, co nás zachránilo od klidného spánku :D Dobrý bylo, že byla zima a byly v akci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
10.7.26 10:11

@Králičice jo a nikdy nefungují na 100 procent. Já jen s nima byla dokousaná o poznání méně, než bez nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3312
10.7.26 10:21
@kalamitaa píše: Více

Mám krevní skupinu A+ a jdou po mně strašně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24841
10.7.26 10:52

Na mě jdou jen ve stavu nejvyšší nouze. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8246
10.7.26 11:39

Mě repelent pomáhá na létající hmyz. Když se na výletě nastříknu, tak je na nějaký čas klid. Klíšťatům je to asi tak nějak jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65641
10.7.26 13:27
@kalamitaa píše: Více

Mám nulu a havěť na mě moc nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
10.7.26 13:36

Raději pět komárů a dvě klíšťata k tomu než kousnutí od ováda nebo muchničky. :,( Mně kolikrát nateče celá končetina a svědění trvá i tři týdny.

Dobrý repelent u mě funguje na létající hmyz a tak na půl hodiny. Pak musím reaplikovat, nebo se smířit s osudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24841
10.7.26 16:17
@vokishka píše: Více

Taky nula. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
10.7.26 18:44

Na mě komáři nejdou, když jím pravidelně Bkomplex. Je to fakt znát. Když ho neberu, jsem celé léto postipana, flekata… Když ho beru, tak mě nic nestipne ani když jsem někde, kde se to komáry hemží a ostatní jsou postipany. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek