Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, téma lehce pro odlehčení - dokud se směju, bude hůř. Ale kdykoliv s kýmkoliv jdu tam, kde jsou komáři a ovádi, skončím doštípaná jediná. Zjistila jsem, že repelent OFF je na mě slabý, po loňské zkušenosti jsem koupila silný s 50% deet.
A dnes jsem se po bazénu zapomněla přestříkat a šli jsme jen nakrmit kachny - za 3 minuty u vody 2 ovadí kousnutí - jedno malé, druhé krásně natýká. Chladila jsem, fenistil gel dala, antihistaminika dam ráno - měla jsem vino.
Na příští dovolenou beru včelařský oblek.
Má to někdo podobně? Lidi kolem mě max 2 komáří štípnutí za sezonu. ![]()
Hlásím se do party! A k tomu ještě klíšťata
Na druhou stranu mám štěstí, protože mi to tolik nenatíká, ale bohužel nemůžu odolat škrábání a podle toho pak taky celou sezónu vypadám ![]()
Mám to stejně, chlap si libuje, že když spí vedle mě, žádný hmyz na něj nejde, protože všechno pokouše mě ![]()
Ja to mam stejně. Včera jsem vyšla ven odpolko a třeba po 10 minutách co jsem stála venku tak jsem hned měla 2 štípance..kamkoliv jdu tak jsem zeštípana a k večeru jako třešničku na dortu jsem dostala žihadlo od vosy😂
Dobré ráno, jsem ráda, že v tom nejsem sama. Čert vem komáry, ale to kousnutí od ováda mě začíná štvát - momentálně jsme na dovolené a me lýtko ze me dělá invalidu - žádný bazén, výšlapy spis lehčí nebo žádné..
a podle manžela budu zas jen fnukna 😃
@Králičice Jsem pravý opak, hmyz přitahuju minimálně. Manžel poštípaný, ja nic.
Mám to podobně. Dcera vlastně taky. Asi máme sladkou krev.
Jím poměrně často quinou. Což se říká, že je přírodní repelent. Stejně klidně komár křafne. Mladší dcera má k tomu škaredé reakce, obrovské brmbolbce.
Mám to stejně, cestou odháním ovády a kloše, zabíjím komáry a doma pak ze sebe sundávám klíšťata. Zbytek rodiny je v pohodě. Repelenty nepoužívám, jsou naprosto k ničemu.
Bodavý hmyz prý nejvíce přitahují lidé s krevní skupinou 0. Áčko je naopak pro ně nejméně atraktivní. Těch vlivů je ale víc. Jdou taky například po vyšší tělesné teplotě, vyšší produkci CO2, specifickém pachu a složení potu.
Mam pocit, ze repelent nefunguje, jakoby si za ta léta vybudovali imunitu na ten pach.
Nevim, jestli je to mutaci krve, ale na me nic nejde. Děcka, manzel dostipani, me nechce ani lesní mravenec a to jsem jim vcera omylem sedla do mraveniště.
@Anezka1990 píše: Více
Repelent opravdu nefunguje, ani nemůže. Klíšťata se chytají pomocí statické elektřiny, řada hmyzu se orientuje pomocí tepla a CO2, některý hmyz zase lákají barvy… jako business model to je super, u placeba nemusíš vůbec investovat do vývoje.