Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ametyst Proč si myslíš, že je to divný vztah? Co je na něm divného?
@samá práce píše:
@ametyst
A nestačí když zakladatelce ten její ji na vánoce naštěká do boudy?
no to bude rodinka k pohledani. Uz uplne vidim, jak prispiva na domacnost, az bude ona na materske.
ale ted sem si vzpomela ze mamka asi 3× nedostala od od sveho pritele nic k vanocum,jednou kdyz si rekli ze nic si davat nebudou ze zrovna nemeli moc penez a ona stejne a par nakoupila a cekala taky darky
@warita píše:
no to bude rodinka k pohledani. Uz uplne vidim, jak prispiva na domacnost, az bude ona na materske.
A to jako usuzuješ z čeho? Z toho, že mu pět dní před Štědrým dnem nenašla žádnej dárek? Máš dost ![]()
@samá práce píše:
A to jako usuzuješ z čeho? Z toho, že mu pět dní před Štědrým dnem nenašla žádnej dárek? Máš dost
no ja si taky myslim, ze zakladatelka je ponekud zvlastni, kdyz tohle resi PRED stredrym vecerem. Ja to myslela spis tak hypoteticky, pokud by fakt odignoroval vanoce, pretoze vi o darcich, ktere ma dostat.
@Hlaholice mohla bych to tak udělat.. ale byl by jediný co by o Vánocích nic nedostal. A já psala, že já to beru tak, že to cítím, že mu ten dárek chci dát.. Neberu to něco za něco. Dávám mámě, dávám manželovi, mám z toho radost mu něco koupit.. Hlavně nechci děti učit, něco za něco.. Oni vidí, že babičce a dědovi něco chystáme, tak těžko jim budu říkat- dědovi nedáme, on nám nic nekupuje, spíš jim mají radost, že dědovi něco chystáme..
Nemám to postavené do takového, že ne něco nutné a nebo něco za něco. vím, že on třeba si vezme děti a pohraje, ale je fakt, že je to divné každému, že on nekupuje nikomu nic..
Hlavně děti učím, že je to o tom, že si člověk vzpoměl ne, aby pak řešili jak tady hromada lidi- co je nutné, co nutné, neni, jeslti dát, nedát, a co je zbytečnost.. Prostě dát, když budou chtít udělat radost..Ne dva měsíce dopředu řešit, nějaké ptákoviny okolo, co je povinnoost, nutnost, zbytečnost..a jiné
@Hlaholice píše:
@ametyst Proč si myslíš, že je to divný vztah? Co je na něm divného?
ani nevím, neumím popsat proč. Snad asi jen, že mi to přijde takový až moc suchý si nic nedat. Jakože si vzájemně nechceme dělat radost, proč tedy spolu jsme…???? Ono nejde o ty dárky jako takový ale zkrátka o tom jak moc nám na tom vztahu záleží. To je prostě můj pocit, nedovedu to asi úplně přesně popsat.
@ametyst Taky s Tebou souhlasím a myslím si,že pokud s někým žiju a znám ho,není problém dárek vybrat. Jaký stres?Každý snad má nějaký koníček,někam chodí rád,sportuje. …Já jsem třeba vloni na jaře plakala,že se poslední dcera stěhuje z rodinného domu. Přemýšlela jsem nahlas,že jsem kdysi ráda šila a že budu muset něco začít, jinak se zblázním. A teď bude volný prostor a bude čas A můj muž poslouchal. Pod stromkem jsem měla vybavení šicí dílny. Byla jsem tak nadšená jako nikdy a šiji denně.
@babanci to je krásný a přesně to vystihuje to, že muž si všímá co máš ráda a tak to má být
! Krásný dárek vymyslel ![]()
To je právě to, že přeci každý má něco rád, anebo má nějaký koníček. Nebo člověk sem tam po celý rok něco podotkne co by se mu líbilo a ten druhý si to zapamatuje/zapíše…pak přeci není problém a není to stres koupit dárek-nebo vyrobit, vymyslet zážitek…atd.
Vánocům a dárkům zdar ![]()
@ametyst píše:
@babanci to je krásný a přesně to vystihuje to, že muž si všímá co máš ráda a tak to má být! Krásný dárek vymyslel
To je právě to, že přeci každý má něco rád, anebo má nějaký koníček. Nebo člověk sem tam po celý rok něco podotkne co by se mu líbilo a ten druhý si to zapamatuje/zapíše…pak přeci není problém a není to stres koupit dárek-nebo vyrobit, vymyslet zážitek…atd.
Vánocům a dárkům zdar
Tak můj třeba vsimavy po téhle stránce fakt není - letos k narozeninám jsem dostala přesně ten parfém, o kterém jsem mu říkala, že mi moc nevoní a těším se, až dojedu aktuální balení. Tak jsem dostala další 😁
No a co? Nevadilo by mi, kdybych nedostala vůbec nic, stejně většinou sama nevím, co chci.
Zato si denně všímá, jakou mám náladu, kdy jsem nevyspaná, kdy mám hlad apod - a podle toho se zařídí. Mnohem víc, než dárek oceňuji jiné věci, že ráno vstane a odvede do školky starší dítě, zatímco já můžu spát s mladším. Nebo, že mi upeče kuře k večeři, ačkoli sám je vegetarián, tudíž si to ani nedá apod.
Jsou mnohem důležitější věci, než dárky k Vánocům. Ale jestli jsme pro někoho suchary, tak prosím, nemám s tím žádný problém.
@babanci píše:
@ametyst Taky s Tebou souhlasím a myslím si,že pokud s někým žiju a znám ho,není problém dárek vybrat. Jaký stres?Každý snad má nějaký koníček,někam chodí rád,sportuje. …Já jsem třeba vloni na jaře plakala,že se poslední dcera stěhuje z rodinného domu. Přemýšlela jsem nahlas,že jsem kdysi ráda šila a že budu muset něco začít, jinak se zblázním. A teď bude volný prostor a bude čas A můj muž poslouchal. Pod stromkem jsem měla vybavení šicí dílny. Byla jsem tak nadšená jako nikdy a šiji denně.
No jo, ale kdyby mě napadlo, že chci sit, tak prostě jdu s během pár dní si koupím veškeré vybavení, které potřebuji. A manžel by neměl co kupovat.
Jinak pro mě je stres už třeba jen to nakupování, nesnáším nakupování. Nesnáším ho v terénu i po internetu. Stresuje mě to přemýšlení, komu ještě musím něco koupit a hlídání nepresahnuti rozpočtu. A v zásadě mě i docela rozčiluje ten princip dárků, protože ho vnímám jako zbytečně rozhazování, což já nesnáším. Místo toho, aby si každý koupil sobě to, co potřebuje a chce, tak kupuje něco ostatním, co kolikrát ten člověk ani nechce. Plus nesnáším balení vánočních dárků. A fakt si nemyslím, že je snadné někomu vybrat dárek. Přijde mi, že v rodině nejsme moc toužící po něčem. Mě třeba nenapadá snad vůbec nic, co bych si přála vyloženě pro sebe a zároveň to bylo něco, u čeho by mi nevadilo, že si to nevyberu já sama…
@ametyst píše:
ani nevím, neumím popsat proč. Snad asi jen, že mi to přijde takový až moc suchý si nic nedat. Jakože si vzájemně nechceme dělat radost, proč tedy spolu jsme…???? Ono nejde o ty dárky jako takový ale zkrátka o tom jak moc nám na tom vztahu záleží. To je prostě můj pocit, nedovedu to asi úplně přesně popsat.
No to je spíš o tom, že mě třeba dělají radost jiné věci. Nejsem moc na dárky. To není o tom, že si vzájemně nechceme dělat radost. Delaji mi radost jiné věci.
@zoidberg píše:
Možná ti nic nedává, protože ví, jak jsi nemocná a takový nevyčmuchaný dárek by ti rozhodně na tvé mánické stavy nepomohl
@Hlaholice @Mango_Lassi Jo, věřím, že to takhle někdo může mít. Já mám třeba taky jeden názor, který je pro většinu lidí nepřijatelný. Přijdou mi zbytečné svatební obřady a tak jsem se ještě ani po 27 letech nevdala. A málokdo to chápe, každý mi říká, že když jsou děti, měli by se lidi vzít a my máme tři a nebereme se. A jsme spokojení. Já bych měla třeba stres z nakupování na poslední chvíli, já obecně musím mít na všechno víc času a tak začínám fakt už v září nejpozději. Letos jsem každému něco ušila, takže času jsem potřebovala opravdu hodně, ale těším se, co na to řeknou, protože jsem jim udělala opravdu věci, po kterých toužili. A s tou šicí dílnou, já bych na to prostředky neměla, na nový stroj, na overlock, na coverlock, na parní generátor, šicí pannu, zatkávačku… mám mnohem menší příjem než ten můj. A peníze dohromady nedáváme. Můj financuje domácnost /byt a jídlo/ a já mám ty svoje drobné na svou údržbu, kupuji si za to látky a občas utrousím nějakou tu kačku pro vnoučata.