Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mango_Lassi píše:
Však! Píšu si pokaždé o vilku na Floridě a furt dostávám nějaký dementní krémy
Ok,krome takoveho veledaru,no! ![]()
@Žirafa 69 za posledních 10-15 let si nevzpomínám na jediný vánoční dárek, který by mi utkvěl v paměti.
Vlastně kecám, jednou jsem dostala set na výrobu suši, který jsem vzápětí vyměnila s kolegyní v práci za pixli kafe 😂
@Hlaholice píše:
@ametyst No, já třeba málokdy kupuju dárky pro to, že chci udělat radost. Spíš proto, co bych si vyslechla, kdybych je nekoupila. A protože je mi blbý nedat dárek tomu, kdo mi ho dal. Takže tak nějak neočekávám, že když mi dal někdo dárek, udělal to proto, aby mi udělal radost. Neříkám, že někdo to tak nemám, jen si myslím, že to není u každého důkaz. Taky si nemyslím, že kdyz muž miluje, tak dárek dá. Miluje/nemiluje, to není o dárcích. Dávání dárků je spíš o nějakém vnitřním nastavením, jak projevovat lásku, a o výchově. Každý lásku projevuje trochu jinak a chce jiné projevy lásky od toho druhého. Průšvih je, když to má člověk s partnerem jinak a nedokáží se navzájem pochopit.
Přesně tak. Projevem lásky jsou pro mě jiné věci. Pochopení, porozumění, strávený čas společně, to, že se jeden na druhého můžete spolehnout, něha, společná starost o každodenní maličkosti. Dávat si dárky na povel je pro některé lidi stresující. Jsou lidi, kteří umějí vybrat vhodné dárky, jiní ne. Pro mě jsou vánoce pro děti, dospělí jak se domluví. Ale chápu, že pokud si někdo dá práci shánět dárky pro druhé, je smutný, když nic nedostane.
@Žirafa 69 píše:
Ahoj devce,rada Te vidim.
Presne tak. A nejak ani neverim tem,co tvrdi,ze je jim to fuk,proste neverim.
A stejne tak s tvrzenim,ze jsou vanoce pro deti…to jako jen proto,ze se nekomu narodilo dite,najednou kasle na partnera a najednou mu prestane davat darky?
Jsem rada,ze jsi stastna.
My jezdili před dětma na dovolenou
Dárky jsme si nikdy nedávali. Teď jsou to svátky pro děti, takže si nekoupíme s partnerem bednu oblečení, které si strčíme pod stromeček, aby to dětem nebylo divné a dárky kupujeme (oba) jen dcerám. Zbytek rodiny si nadiktuje, co by se jim hodilo. Stejně tak jsou zvyklí se všichni složit a koupit jeden praktický dárek, který si vymyslíme… letos to bude např. Nosič na kola na auto. Bráchovi jsme kupovali sušičku, kterou si vybrali… Jsme prostě taková praktická dospělácká rodinka ![]()
@Twixinka na jedné straně s tebou souhlasím , ale na druhé straně, pokud někdo ví, že neni na obdarovávání, tak nemá dárky přijímat. Ono se to lehce napíše, ale člověk nikdy vnitřně nepochopí, proč, člvoěk, který ví, že ten jeden mu chce udělat radost má pro něho něco malého, tak prostě nenjde a třeba mu nekoupí maličkost, jenom, aby ten druhý měl radost..
Já to mám s tátou taky tak.. Děti mají 10 let a nikdy nic nedostfali od něho žádný dárek - ani já.. nedává, já dávám, ale někdy už slyším, otázky od 10 letého, proč mi děda nepopřál a nedal aspoň čokoládu a já kupuju..
Jánikdy to takto nebrala, i letos dárek dostane, ale prostě vím, že toto neni v pořádku..
Problém Vánoc v dnešní obě je, že lidi moc nad nima přemýšlí a neberou to jako vnitřně..
Mám koupit dárek, nemá, proč dávat, proč nedávat..
Vždy to tak bylo, že na Vánoce se lidi sešli, a prostě durhému udělali radost maličkosti. Ted je to tak, že polovina lidi řeší, dárky, jaké dostanou, a následně, že se jim nelíbí, polovina, proč kupovat..
Nevím, přijde mi obojí špatně… Pokud se domluví, že si nebudou kupovat je to ok, ale jinak ten kdo nic nedá, a sám si pak hoví u rozbalování, tak je fakt divný
Příspěvek upraven 20.12.18 v 17:37
@ametyst píše:
@Hlaholice nevím já to vnímám i podle svých zkušeností že bývalý mi nedával dárky nebo fakt minimálně a nemiloval mě…asi to tak mam zakořeněné. Neumim si představit milovat a nedat žádný dárek…Na druhou stranu na Vánoce se dárky přece dávají.....Já nevím mě přijde že to jsou pak typy většinou chlapů co kašlou fakt na vše.....„proč bych kupoval dárek na Vánoce jen proto že ostatní ho kupují, proč bych se měl obléci do divadla, já nechci, proč bych měl koupit na narozeniny kytku…“…Nevím jak říkám mě osobně to přijde buranský. A už NIKDY bych to nechtěla zažít.
Současný partner mi to naštěstí vynahrazuje. Ale ne že by mi kupoval drahé dárky…(i když někdy taky), ale vím že to dělá fakt že chce a těší ho když mam radost. Je to třeba i dobrota z obchodu, nebo kytka v květináči. K narozeninám jsem dostala obraz který sám namaloval, nebo lístky do divadla, na večeři…Je to taková pozornost a láska k celýmu našemu vztahu a toho si vážím.
taky jsem to zazila a koren problemu byl ten stejny, nemiloval mne a daval mit to najevo vsemoznymi zpusoby. Mimo jine teda i tim, ze za cele 3 roky jsem od nej nedostala jediny darek. Ani k narozenim, ani na vanoce, ani na valentyna a ani nekdy jindy. Proste NIC a ani kdyz jsem si o to natvrdo rekla, tak ani tehdy. Ale tak co bych chtela po nekom, kdo nebyl investovany do toho vztahu ani co by se za nehet veslo. „Miluju te“ mu slo pres rty jedna basen, ale skutek utek.
osobní údaje, raději smazáno
Příspěvek upraven 21.12.18 v 11:32
@ametyst píše:
@Hlaholice nevím já to vnímám i podle svých zkušeností že bývalý mi nedával dárky nebo fakt minimálně a nemiloval mě…asi to tak mam zakořeněné. Neumim si představit milovat a nedat žádný dárek…Na druhou stranu na Vánoce se dárky přece dávají.....Já nevím mě přijde že to jsou pak typy většinou chlapů co kašlou fakt na vše.....„proč bych kupoval dárek na Vánoce jen proto že ostatní ho kupují, proč bych se měl obléci do divadla, já nechci, proč bych měl koupit na narozeniny kytku…“…Nevím jak říkám mě osobně to přijde buranský. A už NIKDY bych to nechtěla zažít.
Současný partner mi to naštěstí vynahrazuje. Ale ne že by mi kupoval drahé dárky…(i když někdy taky), ale vím že to dělá fakt že chce a těší ho když mam radost. Je to třeba i dobrota z obchodu, nebo kytka v květináči. K narozeninám jsem dostala obraz který sám namaloval, nebo lístky do divadla, na večeři…Je to taková pozornost a láska k celýmu našemu vztahu a toho si vážím.
No, to je právě ono. Já spíš ocením, když lidí něco dělají podle svého uvážení a ne proto, že se to dělá. Teda, do divadla bych šla řádně oblečená, ale tam je rozdíl v tom, že do divadla člověk chodí (obvykle) dobrovolně, o vánocích rozhodl někdo za něj. Ja jsem třeba vanoce nektery roky neslavila, protože se mi nechtělo. A co se týče dárků, tak nejvíc jsem jich asi dostávala od ex, který podle mne umí mít rád jen sám sebe.
@Žirafa 69 Proč by měl jeden rozhodnout za oba? Se snad dohodnou ne?
@warita píše:
taky jsem to zazila a koren problemu byl ten stejny, nemiloval mne a daval mit to najevo vsemoznymi zpusoby. Mimo jine teda i tim, ze za cele 3 roky jsem od nej nedostala jediny darek. Ani k narozenim, ani na vanoce, ani na valentyna a ani nekdy jindy. Proste NIC a ani kdyz jsem si o to natvrdo rekla, tak ani tehdy. Ale tak co bych chtela po nekom, kdo nebyl investovany do toho vztahu ani co by se za nehet veslo. „Miluju te“ mu slo pres rty jedna basen, ale skutek utek.
To mě moc mrzí, moc dobře to znám
![]()
Jinak holky mě je to šumák, klidně si nedávejte dárky ani je nechtějte, jen jsem napsala svůj názor, a já se tedy na Vánoce těším a i na to překvapení co mi Ježíšek nadělí ![]()
Ale svůj názor, že je to divný vztah kde si vůbec nedávají dárky mi prostě nikdo nevezme.
Třeba nedostat dárek k narozeninám-třeba byt jen kytičku, nebo malou čokoládu mi přijde neuctivý. To samý svátek, Vánoce..výročí.....i to by se přeci mělo oslavit.
A jinak doufám že zakladatelka něco dostane…
@kvaček A proč mu teda davas dárky? Když on je nedává, tak si myslím, že o dávání dárků nestojí. To je pro tebe tak strasne nutné mu ty dárky dávat?
@ametyst
A nestačí když zakladatelce ten její ji na vánoce naštěká do boudy? ![]()
ja sem taky nikdy netusila jesli dostanu nechaval si to vzdy posilat do prace(prvni vanoce mel v praci hada pro me celej mesic pred vanocema
a loni auto stalo u nedalake benzinky jeli sme parkrat kolem nej a netusila sem
)letos kdy do prace nechodi taky netusim jestli dostanu
Oba jsme se tak rozhodli a už to moc let dodržujem