Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata. Prosím Vás o názor. Již rok a půl žiji s přítelem, který ovdověl před 5 lety a společně vychováváme jeho nezl. syna (10 let). Syn má ke mne nádherný vztah, moc si rozumíme, bere mne jako náhradní maminku. Přítel je bez zaměstnání - nepracuje už přes rok - od 5/2012, takže jsem sama na všechny finanční výdaje - poplatky, jídlo, doprava apod.. Malému jsem zaplatila na prázdniny tři tábory - je velice spokojený, každý den mi telefonuje. Problém nastal včera, když byl přítel v restauraci nas pivku a přisedla si k němu švagrová e švagrem - sestra jeho zemřelé manželky. Nemají mne rádi a začali mu říkat, proč malému zakazuji, aby je navštěvoval. Nikdy jsem malému nic nezakazovala. Přítel to moc dobře věděl, ale jim řekl, že on je otec a že on si nenechá ode mne nic nařizovat, že to není žádný podpantoflák. Také mu řekli, proč mi děloá sluhu a chodí mi k autobusu pro tašky s nákupem. Prostě mu včera do hlavy „vlejvali“ informace, aby mne poškodili a já byla ta nejhorší. Přítel je hodný, ale když ho to chytne, je strašně agresivní, křičí na mne, několikrát na mne vztáhnul i ruku (modřiny) a dokonce to jednou došlo tak daleko, že jsem skončila s tříštivou zlomeninou v nemocnici. Včera na mne opět křičel, ponižoval mne a dokonce, když jsem dávala prádlo do pračky, přišel, pustil na vaně sprchu a vodu pouštěl na mne. Celá koupelna plavala, na stropě se odrolila malba. Před 2,5 lety se přítel nepohodl s rodinou zemřelé manželky, ale letos se dali opět dohromady. Od té doby na mne všechno vidí a jdou proti mne. Nevím, co mám dělat, jak se mám chovat apod.. Budu moc ráda za jakýkoliv příspěvek. Děkuji.
Je moc hodný, jen občas nějaká ta modřina, semtam tříštivá zlomenina… Ale jinak je to zlatíčko, že… ![]()
@EPC
Promiň, ale nějak mi k sobě nejde, že podle tebe máte spolu krásný vztah a tříštivá zlomenina a modřiny. Tobě to připadá v pořádku, nechat se mlátit? ![]()
Tohle by chlap zkusil udělat jednou, víc jak rok bez práce, všechno na mně… No ten by letěl jak namydlenej blesk, opravdu, nechápu logiku tvýho uvažování a že mu tohle všechno trpíš
A taky koukám že jsi nováček, v těhle případech mi v hlavě zvoní alarm, sorry
Pryč od něj - Ty živíš jeho a jeho syna a ještě se necháš bít?
Příspěvek upraven 25.07.13 v 10:10
No chápu, že situace pro tebe není lehká už i proto, že sis jistě vytvořila moc pěkný vztah i k jeho synovi.
Nikdy neradím odchod, ale pokud se k tobě přítel chová agresivně a skončilo to už i zlomeninami, nemá smysl jeho chování přisuzovat tomu, že mu někdo něco nakukal..je jedno proč to dělá, podstatný je, že je takovýho chování vůbec schopnej. Asi bych to s ním řešila až bude v klidu a domluvila bych se na nějaké poradně, minimálně..ale být tebou, tak já po svých zkušenostech bych od něj odešla.
Nikdy jsem nikomu nepsala rady typu pryč od něj. Říkala jsem si, že odejít od chlapa na místo hledání řešení je srabárna. Teď ale musím své pravidlo změnit. Pryč od něj!!! Chlap, který Tě surově mlátí, tedy týrá si nezaslouží žádnou obhajobu.
Co bych udělala? No já bych ho kopla do zadku. Chápu, že máš k dítěti vztah, ale měla bys mít vtah i k sobě. Mmch jak zemřela jeho žena, doufám, že ne nějakou „nešťastnou náhodou“…
@EPC píše: …Přítel je hodný, ale když ho to chytne, je strašně agresivní, křičí na mne, několikrát na mne vztáhnul i ruku (modřiny) a dokonce to jednou došlo tak daleko, že jsem skončila s tříštivou zlomeninou v nemocnici. Včera na mne opět křičel, ponižoval mne a dokonce, když jsem dávala prádlo do pračky, přišel, pustil na vaně sprchu a vodu pouštěl na mne. Celá koupelna plavala, na stropě se odrolila malba. …
Přečti si po sobě toto, co jsi napsala, ještě jednou a zapřemýšlej nad tím. Ten kdo někoho mlátí a ponižuje je hodný??? ![]()
Co dělat? Přítele (no, pěkný přítel, spíš nepřítel, ne?) vzít pantokem po hlavě… a sbalit si kufry… chápu, že se ti nechce kvůli tomu chlapci, ale nemyslím si, že takové oběti stojí za to…
@Seizdra píše:
Je moc hodný, jen občas nějaká ta modřina, semtam tříštivá zlomenina… Ale jinak je to zlatíčko, že…
![]()
taky to nechápu, stará se o něj a o jeho syna, klape jim to, ale on nic nedělá a aby se nenudil, tak ji občas zmlátí ![]()
Není to vtip??
Pokud ne, tak máš asi nějaké pokřivené vnímání. V hezkém vztahu se modřiny a zlomeniny neobjevují! ![]()
A s tou sprchou by mě naštval - u nás je hrozně drahá voda
![]()
Ono těžko radit, protože pokud tě bije, asi s tím jen tak neskončí. Tohle vidím na začarovaný kruh. Taky nechci někomu radit od někoho odcházet. Já bych to takhle daleko prostě zajít nenechala. Máš asi dvě možnosti, konzervativní je si s ním promluvit, ale to pochybuju, že by pomohlo. Druhou ti radit nebudu.