Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@EPC Neboj se toho! Chápu, že je to těžké, ale to přeci není žádný věk. Můžeš si najít někoho o moc lepšího, kdo tě bude milovat a tohle nedělat. Já mám podobný případ v rodině ( od partnera sestra) a je to čím dál tím horší a horší ![]()
@EPC píše:
On je hodný, udělá pro mne všechno, o co ho požádám, ale nesmí ho chytnout jeho „amko.“ To pak nezná bratra.
No, tak po něm chtěj, aby tě nebil, neubližoval ti, nebyl hnusný, nechoval se jako hovado a našel si práci… když udělá vše, oč ho požádáš, tak proč jsi to už dávno neudělala?
Tak myslím, že po roce a půl vztahu je amok jednou za týden max za 14 dní docela častej výprask ne??? ![]()
Já měla dlouhodobej vztah, tam ho to popadlo jednou třeba za půl roku..a proto mi trvalo dlouho než jsem odešla, protože vždy sliboval jak se napraví a jak moc mě miluje..taky jsem se bála samoty, ale zlomeninu jsem si teda nikdy neodnesla!!!
Měla by ses zamyslet jestli chceš žít takovej život. 40 snad ještě není takovej věk, aby sis nemohla najít slušnýho chlapa, který by si tě vážil a měl tě rád. A i kdyby sis ho nenašla hned, tak samotné ti bude líp než s takovým parazitujícím agresorem ![]()
Přítelův syn mne opravdu moc miluje, stále mi něco vyrábí, když někde je, vždy mi něco koupí a přiveze (ze školních výletů), stále mi telefonuje a několikrát mi i řekl, že mne má raději než tátu.
@EPC píše:
Přítelův syn mne opravdu moc miluje, stále mi něco vyrábí, když někde je, vždy mi něco koupí a přiveze (ze školních výletů), stále mi telefonuje a několikrát mi i řekl, že mne má raději než tátu.
a proto se obětuješ? můžete přeci zůstat v kontaktu (i když možná tajně).. ale přeci do sebe nenecháš řezat jen proto, že máš ráda kluka
pak už je jen jedna možnost, sednout, promluvit a dát jasné ultimátum…
@EPC píše:
Mám sdtrach ze samoty. Bude mi 40 let, jsem úplně sama. Nemám sourozence a už ani rodiče,!Amok" má tak jednou za týden až 14 dnů.
jednou týdně? A to ti nestačí? Co chudák kluk, když v tom taky žije?
Raději sama ve čtyřiceti, než být samaritánem někomu, kdo mě týrá… hele, pokud chceš rodinu a nebýt sama, tak jdi dělat náhradní maminku do dětských vesniček… nebo běž dělat dobrovolnici třeba do domova pro seniory… ale nechat se mlátit a týrat… to fakt chceš? To si opravdu myslíš, že si víc nezasloužíš? Klidný život a pohodu?
No kdyz je ti milejsi nechat se mlatit a jeste ho zivit nez byt sama, tak s nim zustan. Jednoduche.
Obětuješ se pro jeho dítě. Vím, že se s jeho synem máte rádi a máte spolu pěkný vztah, proto je to určitě pro tebe ještě těžší. A vůbec se nedivím, že kluk tě má raději než svého tátu, protože když u něho vidí takové chování k tobě…
Nicméně ten „amok“ tvého přítele je dost na pováženou 1× za týden až dva
Jak můžeš říct, že je hodný??? Je to násilné agresivní hovado a nic jiného
Neomlouvej ho. A samota? Raději sama a v klidu, než se dobrovolně nechat přizabít magorem ![]()
1-2× týdně je fakt dost často, chudák holka, to tě lituju
ještě víc, že vůbec pochybuješ, jestli odejít. Máš nějaké zájmy, koníčky a kamarádky, kterým se můžeš se svým trápením občas svěřit? Nebo svůj život omezuješ na práci a domácnost s agresorem? Ve zdravým vztahu (což tenhle evidentně není) byste měl mít každý kousek svého soukromí a tam bys měla začít stavět na svým budoucím odchodu. Čím dřív, tím líp!
Tvoje díte to neni, nemáš s nima nic společného, takže te nedrží nic, kvůli čemu by ses měla nechat ponizovat a snášet jeho výlevy každy týden. Člověk nikdy neni sam, vždycky ma nejaky známy nebo kamarády.
Lepší dobře sama než blbě s někým…