Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zažila jsem něco podobného s prvním synem a jeho otcem, ten se do obýváku přesunul v jeho půl roce a už se nikdy do ložnice (naší, jinde ano) nevrátil. A jednou malý fakt plakal, tak jsem ho měla na rukách a utěšovala a ten de.bil hodil něco po dveřích se sprostými slovy, ať s ním laskavě něco dělám
né, já asi u toho spím
byl to vůl.
Teď s malou někdy odcházím, někdy si manžel rovnou ustele v obýváku.
Tak já bych pro příště nikam nechodila, aby si pořádně uvědomil rozdíl. Měl by se vzpamatovat a buď pomáhat (dovolená, nedovolena) nebo se zdekovat do jiné místnosti (což chápu pouze v případě, kdy vstává do té práce, jinak je to srab).
Dcera je vás obou a vyspavani prostě na nějaký čas skončilo.
Je proste sobec. Misto aby si rekl Jezis tak ona pul noci byla s malou vzhuru, musi byt unavena, pomuzu ji..Tak je akorat nastvanej ze se jeden den chudacek nevyspal..me by vytocil mega teda.
To bych ho za takovy kecy pekne sjela, ze by si to za ramecek nedal! U nas, kdyz byla s miminem nejaka horsi noc, tak jsme se s manzelem treba po hodine stridali v chovani a uspavani, i kdyz vstaval do prace. Tohle by si muj muz nikdy ke me nedovolil.
Necetla jsem ostatni prispevky… rozhodne muzes byt nastvana (ja bych bulela uz u prvniho ach jo)… tohle vubec nechapu.., ale mam dojem, ze to tvuj muz nepochopi, budete se hadat a vysledek nebude, protoze on nepochopi, ze ty uz ses nevyspala x mesicu, ze je to vase dite, ne tvoje..atd..a on ti bude rikat, ze vstava kazdy den brzo do prace a aspon ve volnu ma pravo se vyspat…tak proste, at jde rovnou spat on nekam vedle a da pokoj..nebo at si vezme spunty do usi, mohla bys mu je dat k vanocum, ale to byste spis zas pohadali… nepisu, aby jsi mu navrhla, ze se takto prostridate, abyses i ty vyspala, protoze to mi prijde, ze u vas doma neprojde
Nikdy, nikdy jsem s ditetem v noci neodesla nekam vedle. Manzel v noci sice nepomaha pokud neni nejaka vylozene krizovka, ale nikdy si nedovolil nas nekam vyhanet ci remcat ze knuci, breci. A to vstava brzy rano kazdy den. Toho svyho sis zakladatelko bohuzel asi rozmazlila.
Tak za TOHLE by muj chlap dostal pod stromek jeden jediný dárek: špunty do uší.
S prvním dítětem jsme spali v ložnici, když měl horší noc, spal muž v obýváku. O víkendu naopak ale vstal klidně s malým a já se mohla vyspat. někdy tuším i vstal v týdnu se synem třeba v těch 7 a nechal mě půl hodiny ještě spát. Já to brala ale i tak, že já se můžu dospat přes den (opravdu jsem často jeden spánek s malým prospala), kdežto muž má náročnou práci. S druhým dítětem to už byl jiný level
.
Zakladatelkou, prostě si doma o tom promluvte, v klidu (pokud možno), že potřebuješ někdy taky odpočinek a pocit, že aspoň na chvíli nemusíš být v pohotovosti.
@veria píše:
Nikdy, nikdy jsem s ditetem v noci neodesla nekam vedle. Manzel v noci sice nepomaha pokud neni nejaka vylozene krizovka, ale nikdy si nedovolil nas nekam vyhanet ci remcat ze knuci, breci. A to vstava brzy rano kazdy den. Toho svyho sis zakladatelko bohuzel asi rozmazlila.
Vidím to stejně. Hlavně na pána tvorstva brát ohledy, aby se do růžova vyspinkal.
Je to společné dítě a podle toho se k němu má přistupovat. Naopak bych ho víc zapřáhla, aby si uvědomil, že to je i jeho dítě a ne plyšák.
Nikdy jsem nebrala dítě pryč z ložnice, to bych se se svým počtem dětí mohla rovnou odstěhovat do jiného pokoje.
![]()
Taky že jsem tu v 7 ráno po něm rvala že mě musel slyšet celý barák!!! Tohle.me dokáže vytočit a přesně jeho slova já ráno vstávám tak snad mě necháš se o volnu vyspat..je mi do breku že si spíš neřekne mám volno tak ti pomůžu když ty nikdy to volno nemáš a vstáváš v noci atd.. je tvrdohlavej a tohle prostě nepochopí. Takže nevím co dělat…po moji scéně že je nenormální se mi omluvil ale stejně se nic nezmění bere to tak že si musí odpočinout konečně když má volno a bude po volnu zase vstávat atd…a já můžu být nevyspana z nočního vstávání, z nočního čumeni do zdi a uspávání..a celodenního starání o malou v pohodě…škoda že mu to nedojde že on je taky rodič a měl by pomáhat…
Prohlásil mi že snad nebude vstávat v 7 ráno o volnu..
říkám ale já nemám volno nikdy jestli sis nevšiml..řekl mi na to a já za to můžu?
@Anonymní píše:
Taky že jsem tu v 7 ráno po něm rvala že mě musel slyšet celý barák!!! Tohle.me dokáže vytočit a přesně jeho slova já ráno vstávám tak snad mě necháš se o volnu vyspat..je mi do breku že si spíš neřekne mám volno tak ti pomůžu když ty nikdy to volno nemáš a vstáváš v noci atd.. je tvrdohlavej a tohle prostě nepochopí. Takže nevím co dělat…po moji scéně že je nenormální se mi omluvil ale stejně se nic nezmění bere to tak že si musí odpočinout konečně když má volno a bude po volnu zase vstávat atd…a já můžu být nevyspana z nočního vstávání, z nočního čumeni do zdi a uspávání..a celodenního starání o malou v pohodě…škoda že mu to nedojde že on je taky rodič a měl by pomáhat…
Hele já mám o dost normálnějšího a pomáhajícího manžela než ty a taky už jsem včera po něm ječela - fňukal že je unavenej, když jediný co dělá je 8 hodin práce. Já mám aktuálně 1,5 úvazek v práci, péče o tříletý dítě je teď zrovna taky komplet na mně, protože malá má maminkovský období, cukroví, dárky a vánoce všeobecně řeším taky já. Ten tvůj exemplář bych asi prohodila oknem rovnou
když malá v noci brečela, tak jsem manžela budila, abychom se vystřídali, já tady nejsem jedinej rodič. A ty taky ne.
@Anonymní píše:
Prohlásil mi že snad nebude vstávat v 7 ráno o volnu..říkám ale já nemám volno nikdy jestli sis nevšiml..řekl mi na to a já za to můžu?
Sobec, sorry… První dva dny ok, at si dá voraz a vyspí se. Pak už by se mohl normálně zapojit. Co dělá za práci?
@MeloryNox píše:
Sobec, sorry… První dva dny ok, at si dá voraz a vyspí se. Pak už by se mohl normálně zapojit. Co dělá za práci?
Automechanik. Ale stylem, že si sedne kdy chce, zakouří kdy chce, sem tam něco opraví a dobrý..
@MeloryNox píše:
O práci mu nejde. Jde mu o to že vstává v 5.15. To kolikrát vstávám na i o víkendech + noční vstávání na kojení takže kolikrát toho naspim j méně než on ale to nedokáže pochopit prostě