Příušnice u měsíčního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1629
23.3.16 22:16

Tak to nevim jak je to s tim ockovanim, ale me mamka rikala ze ockovana nejsem i dr to potvrdila… :nevim: a to vim ze by nasi nic nezanedbali… divny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
23.3.16 22:21
@lucenka píše:
@blumen ten rok 1968 se ale týká spalnicek

Jee promin, fakt blbe ctu :oops: ale ockovana jsem byla, podle zdravoni karty, otazkou je, jestli jsem ji procetla spravne :mrgreen::think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
23.3.16 22:29

@Tesička záleží jaký jsi ročník, taky nejsem očkovaná a příušnice jsem normálně prodělala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
23.3.16 22:49
@Moise píše:
@Tesička záleží jaký jsi ročník, taky nejsem očkovaná a příušnice jsem normálně prodělala..

Já taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
23.3.16 23:42
@blumen píše:
@Tesička ktery ses rocnik narozeni?

Ockuje se od roku 1969.

http://www.vakciny.net/…vani/MMR.htm

Příspěvek upraven 23.03.16 v 21:48

Ne, to se očkují spalničky. příušnice se očkují od roku tuším 86, 87 nebo tak nějak. Já očkovaná třeba nejsem. ale prodělala jsem je. Ani moje sestra není očkovaná..

zakladatelko. Bohužel, odpověď je těžká, myslím, že nezbude než čekat. :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
24.3.16 07:27

Věřím, že miminko je nechytlo. Sleduj ještě cca 14 dní, jestli bude v pohodě.

Jinak očkování asi selhává častěji, on tedy nikdo nekontroluje, jestli se u toho které člověka protilátky vůbec vytvořili a jestli ano, jak dlouho chrání. To se věří nějaké studii. Protože nedávno přišel na ORL cca 20. letý kluk s příušnicemi a tuším v Budějovicích to teď řádí, že to skolilo i celé sportovní týmy. Zrovna v tom blbém věku, kdy to může mít fatální následky pro jejich plodnost /u chlapů/. No jo, o co snazší by bylo nechat nemoc proběhnout v dětství /a získat i doživotní imunitu/ a pokud se tak nestane, nechť se naočkuje kolem puberty… Ale co už…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65035
24.3.16 10:44

@Nataša tak to je divné, já jsem narozena až po roce 69 a měla jsem jako děcko normálně spalničky, takže pochybuju, že bych byla očkovaná. Měla jsem i příušnice, neštovice. Myslím, že to je nejideálnější, v dětsví si tím projít a pak v případném těhotenství neřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
24.3.16 12:13
@Nataša píše:
Ne, to se očkují spalničky. příušnice se očkují od roku tuším 86, 87 nebo tak nějak. Já očkovaná třeba nejsem. ale prodělala jsem je. Ani moje sestra není očkovaná..zakladatelko. Bohužel, odpověď je těžká, myslím, že nezbude než čekat. :-((

přesně tak, já jsem ročník malinko pod tebou psané roky a očkovaná jsem nebyla. Na spalničky ale myslím, že jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
24.3.16 13:27

@vokishka jak ty spalnicky probihaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65035
24.3.16 15:56

@blumen to si moc nepamatuju, byla jsem malá. Ale asi normálně, to by se jinak na to doma vzpomínalo. Měli to i bráchové, my si vždy všechno doma pěkně předali. V nemocnici jsem byla jen se spálou, tehdy se chodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
24.3.16 22:08
@vokishka píše:
@Nataša tak to je divné, já jsem narozena až po roce 69 a měla jsem jako děcko normálně spalničky, takže pochybuju, že bych byla očkovaná. Měla jsem i příušnice, neštovice. Myslím, že to je nejideálnější, v dětsví si tím projít a pak v případném těhotenství neřešit.

Hele, nevím. já očkovaná byla, očkovalo se myslím ve 2 letech. takže jestli jsi je neměla dřív, než se očkovalo? Ale rozhodně se uvádí rok 69 jako počátek povinného očkování proti spalničkám a proti příušnicím se očkovalo až od druhé pol. 80let, ale ti, co nespadali do toho povinného věku a nebyli výrazně starší (puberta) taky třeba očkovaní hnedka nebyli - já je chytila někdy v 9-10letech, a to bylo rozhodně po zahájení povinného očkování.

tak i u spalniček mohl být rozjezd pomalejší.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+