Přivýdělek při pobírání PPM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přivýdělek při pobírání PPM
Dobrý den, od příštího týdne bych měla nastopit na mateřskou (8 týdnů), ráda bych chodila ještě do práce třeba na 4 hodiny týdně nebo jak to půjdu a pracovala z domu. Je možné při pobírání PPM si přivydělat? Kamarádka teď říkala, že je nejlepší napsat to na někoho jiného:)))) což nevím jak v práci a nevím jestli je možná dohoda o PP a do kolika peněz… Děkuji moc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne, oficiálně to nejde. Řeším podobnou věc - v práci jsme dohodnutí, že budu do porodu pracovat, ale peníze mi vyplatí až později v rámci nějaké mimořádné odměny, nebo až mi budou proplácet zbytek dovolené.
- Citovat
- Upravit
@Verunn83 jde to, musí Ti v práci vytvořit novou smlouvu - jinou činnost, jiný název pozice - prostě nesmíš pracovat na stejné pozici, ze které Ti plyne nárok na PPM. Řeší se to druhou smlouvou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunn83 nejde to..nesmis pobirat PPM a jeste na stejnou smlouvu pracovat za plat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych právě pracovala třeba na dohodu o provedení práce na jinou činnost, ale stejně by mě tam asi zkrouhli na daních a pak nevím jestli bych zase nebyla bytá na mateřské:( Jestli to fakt neni lepsi udelat neoficiálně a pak i po porodu…:)
Příspěvek upraven 13.02.15 v 10:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunn83 píše:
Já bych právě pracovala třeba na dohodu o provedení práce na jinou činnost, ale stejně by mě tam asi zkrouhly na daních a pak nevím jestli bych zase nebyla bitá na mateřské:( Jestli to fakt neni lepsi udelat neoficiálně a pak i po porodu…:)
Mě se i na tuto variantu zaměstnavatel cukal - prostě žádná vedlejší smlouva běhm PPM. Jelikož kdyby se v tom někdo začal hrabat, tak ta činnost by až tak odlišná nebyla. A za ty případné opletačky jim to nestojí (což chápu).
- Citovat
- Upravit
@Verunn83 hele, ale pokud ti dají smlouvu na DPP, máš jí na 300hod na rok a ztoho se strhává pouze od určitého výdělku srážková daň, zdravotní a sociální až tuším od deseti tisíc. Jinak upřímně, pokud ten zaměstnavatel je v pohodě a stojí o tebe, tak myslím že ti tu smlouvu vystaví v pohodě, já měla smlouvu vystavenou na administrativní práce a dělala jsem prakticky to samé co před nástupem na MD. Ale jak už ti tu holky psali, nelze mít u pobírání PPM stejnou smlouvu, po přechodu na rodičák už to může bát napsáno jako předtím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, tomu všemu rozumím:) jen mi šlo o to, že když podepíšu smlouvu na DPP tak kolik si můžu vydělat, kolik mi strhnou a jestli za odpracované dny nedostanu mateřskou. Kamaradáka mi ted říkala, že si nemuzu vydelat nic, což je asi hloupost. Tahle varianta se samozřejmě zaměstnavateli pozdává, s tím problém nemá. Ted jen premýšlím když by se to napsalo uplne na nekoho jiného, tak mi to přijde zajimavější:))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunn83 hele, na DPP ti tuším strhávají až od výše 5tis, ale nevím na 100% jinak si můžeš vydělat kolik chceš, jen to nesmí být psaný na stejnou funkci a smlouvu jako před nástupem na PPM, já to takto měla ale fakt jsem neřešila kolik odpracuju aby mi nestrhli, byly to peníze navíc a upřímně ti fakt strhnou malinko oproti smlouvě na HPP ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit