Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Hezké odpoledne. Jedno z mých dětí na 99,9 % prodělalo covid i přes negativní testy. Příznaky víc než vypovídající, nakažená půlka třídy a brzy poté nakažení, a potvrzení, další členové naší rodiny. Neskutečně mě štve, že nemá ten papír. U nás jsou omezení pro neočkované a nevyléčené fakt šikanózní, a to i pro děti. Navíc čekám tlak na očkování i dětí 5+, jak se teď schválila vakcína. Je nějaká možnost, jak to potvrzení dostat, třeba na základě krevních testů?
Pozitivní už nebude, je to nějaký týden zpátky a PCR jsme dělali co týden.
Asi si odpovím sama - ne
. Ale kdyby někdo věděl o nějaké skulince někde. Má na ten certifikát nárok.
Díky
Nemá, můžeš nechat nabrat protilátky, ale ty se neuznávají, takže by to byla informace jen pro tebe.
Zajít na krev na protilátky. A tam uvidíte výsledek jestli prodělal kovid nebo ne. Naši malý vyšel pozitivní a to ho prodělala v únoru a ještě měla protilátky v červnu dost vysoké.
Taky myslím, že ti nic nepomůže, a navíc bych ted hned neočkovala, pokud si k tomu nakloněna.. Pkud to čertvě ted někdy prodělal.
Neuzná mu to nikdo. Musel by mít pozitivní PCR test, ten se zadává do systému UZIS pro získání certifikátu.
Kličku bohužel zřejmě nenajdeš ![]()
@Sedmnactnulajedna neuzná..řešila jsem to samé u mimina, ofiko negativ a smůla
![]()
Je dost možné, že to nová vláda změní a protilátky se začnou uznávat, ale to by bylo až příští rok. Zatím bohužel takhle no, specifické případy jako tvé dítě se nijak neřeší
Ne. 7 letá dcera měla 100% covid před asi měsícem, doma 2 pozitivní sourozenci, ztatila chuť i čich a dodnes nic necítí. Naštěstí má teprve 7, takže nepotřebuje papír…teda zatím.
Klička je poslat na test za sebe nebo dítě někoho pozitivního ![]()
Hm, no tak co se dá dělat.
O očkování teda vůbec neuvažuju, natož po covidu.
A tu výměnu dítěte za dítě bych klidně provedla, kdyby se prokázaly protilátky v krvi, a i jsem na to myslela, ale naše dvě zaměnitelné byly bohužel negativní.
Jo, ona je taky zatím „chráněná ze zákona“, protože ještě malá, ale se snížením věku pro očkování na ni co nevidět začnou dopadat veškeré restrikce. Nevěřím, že ne. ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
Hezké odpoledne. Jedno z mých dětí na 99,9 % prodělalo covid i přes negativní testy. Příznaky víc než vypovídající, nakažená půlka třídy a brzy poté nakažení, a potvrzení, další členové naší rodiny. Neskutečně mě štve, že nemá ten papír. U nás jsou omezení pro neočkované a nevyléčené fakt šikanózní, a to i pro děti. Navíc čekám tlak na očkování i dětí 5+, jak se teď schválila vakcína. Je nějaká možnost, jak to potvrzení dostat, třeba na základě krevních testů?
Pozitivní už nebude, je to nějaký týden zpátky a PCR jsme dělali co týden.
Asi si odpovím sama - ne. Ale kdyby někdo věděl o nějaké skulince někde. Má na ten certifikát nárok.
Díky
No a kolik těch testů jste dělali? Všechny byly negativní? Není teda možné, že to prostě nebyl covid, ale nějaká jiná viróza? ![]()
@lucad77 píše:
No a kolik těch testů jste dělali? Všechny byly negativní? Není teda možné, že to prostě nebyl covid, ale nějaká jiná viróza?
Leda že existuje viróza, při které člověk ztratí čich, ačkoli vůbec nesmrká, a to přesně v době, kdy je zhruba deset dětí ze stejné třídy PCR+, po čemž v rozestupu několika dní následují tytéž příznaky u dalších členů rodiny a covid se u nich potvrdí… jo, třeba je to jen taková shoda náhod ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
Leda že existuje viróza, při které člověk ztratí čich, ačkoli vůbec nesmrká, a to přesně v době, kdy je zhruba deset dětí ze stejné třídy PCR+, po čemž v rozestupu několika dní následují tytéž příznaky u dalších členů rodiny a covid se u nich potvrdí… jo, třeba je to jen taková shoda náhod
Já jsem si taky právě byla zkraje tohoto roku jistá, že mám covid, příznaky tomu odpovídaly, okolnosti seděly… a pak jsem si na jaře nechala nabrat ty protilátky, jestli má smysl uvažovat o očkování, a výsledek byl nula, nula, nic. Prostě jsem covid nikdy neměla. Nebo mi z něj absolutně nic nezůstalo, nevím, zda je to možné. ![]()