Pro muže - porucha plodnosti

• Fotoalbum (17)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
152
25.2.25 13:19
@Anonymní píše: Více

Toto vlákno se jmenuje „Pro muže - porucha plodnosti“ a řeší se zde spermiogramy a podobné záležitosti. Svůj dotaz na inseminaci pošlete raději do nějakého ženského vlákna. Budete mít větší šanci, že dostanete informace nebo rady, které chcete. A jinak pokud máte dotaz na konkrétní kliniku, tak nejlepší je vzít telefon a zavolat přímo tam. Dostanete aktuální a správné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
25.2.25 17:55

Tak se také mohu připojit s poděkováním za recept na zlepšení plodnosti. V roce 2023 jsem bral vitamíny a minerály podle úvodního příspěvku v tomto vlákně a na spg v září jsem měl 21 mil./ml. Bohužel horší morfologii, jen 2,5 % normální tvar, 28 % defekt bičíku a 98 % defekt hlavičky. Ale bylo mi řečeno, že i ty s ne úplně správným tvarem hlavičky mohou být funkční.
Potom jsem na nějaký čas užívání doplňků stravy vysadil a na spg v říjnu 2024 jsem měl pouze 0,5 mil./ml. Navíc z toho jen velmi malé procento pohyblivých. Morfologie ani nebyla hodnocena.
Začal jsem znovu užívat směs dle prvního příspěvku v tomto vlákně a teď v únoru mám 19 mil./ml, pohyblivost přibližně stejnou jako v 2023 a jen morfologie je trochu zhoršená. Doktor říkal, že ten současný spg je srovnatelný s tím prvním a to zlepšení oproti říjnu je opravdu zásadní. Údajně je nyní šance na přirozené početí reálná, jen trochu snížená. V říjnu by bylo přirozené početí na úrovni zázraku.
Je tedy jasné, že mi ve stravě něco chybí. Něco, co je v tom mixu. Nevím co to je a vzhledem k tomu, že tělo reaguje se zpožděním řádu měsíců a že si nemohu dělat spg kdy mě napadne, tak nebudu zkoušet vylučovací metodou zjistit, co přesně mi chybí. Smířím se s tím, že spolu s tou potřebnou složkou beru i další, které jsou v podstatě jen vyhozené peníze. Ale raději dát peníze za toto, než podstupovat IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
25.2.25 22:12
@MonikaFo píše: Více

Podle toho, co píšete. Dal bych na doktorku, malinko natáhnul interval na tři dny. Vzhledem k počtu spermií bych tedy neřekl že by „nestačily dozrát“. :think:
Reproman by měl fungovat. Je možné, že je za tím něco, co nikdo nevidí. Já vlastně nevím, co ten Reproman obsahuje, můžu to jen porovnat s tím, co tu máme za recept a případně doplnit. Ovšem je to pokus - omyl, problém může být jinde. když se na to koukám, zvážil bych Q10, pokud v Repromanu není - má vliv na zpracování buněčné energie a, pokud není nějaký problém se srážlivostí krve, ginko - zlepšuje prokrvení. :think:
Opravdu seriozní výsledky velkých výzkumů nejsou po světě moc k nalezení. A není se co divit, ve hře je spousta faktorů, které vstupují do hry a těžko se hlídají.

Příspěvek upraven 26.02.25 v 11:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
26.2.25 06:19

@M_Vladim Moc děkuji, reproman q10 obsahuje, ale nevím v jaké míře, musím to dostudovat.. přišlo mi zvláštní, že je takové zhoršení i v celkovém počtu spermií, když jsme dělali všechno pro to, aby se to zlepšilo. Myslela jsem si, že porovnávám " hrušky s jabkama" když pokaždé byla jiná abstinence ( to byla naše chyba, měli jsme to teď prodloužit).. pokusíme se na tom zapracovat.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
26.2.25 07:14

@M_Vladim ještě mám prosím dotaz, našla jsem si složení Repromanu, který má brát 2× denně :

extrakt kotvičníka zemního, extrakt z z léčivé byliny Maca, extrakt listů jinanu dloulaločného, koenzym Q10, zinek, selen, vitamin C, vitamin E, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B6, vitamin B7, kyselinu listovou a vitamin B12. ¨
Myslíte, že bychom mohli přidat i L-Arginin k tomuto dle vašeho doporučení tady v diskuzi? Přítel mimo běh i cvičí silově ( doma, žádný přehánění), tak by to mohlo pomoct jak pro svaly tak i na pohyblivost spermií.. jen ať toho chudák nebere tolik aby to nebylo kontraproduktivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
26.2.25 10:41

A koukám, že ginko tam taky je (jinan dvoulaločný).
Kdybych to měl brát já, tak bych L-Arginin přidal (pozn. je to m. j., základní složka Arginmaxu)
Z čeho bych neměl radost, je ten kotvičník (tribulus terestris). Už jsem psal, jak funguje: v podstatě brání odbourávání testosteronu. To může, díky zvýšení hladiny v těle, pomoct. Ale od určité hladiny (a ta je individuální) začne tělo zpětnou vazbou naopak tlumit činnost varlat a snižovat jeho tvorbu (a tu kotvičník nějakou jinou cestou nepodporuje).
Je ale docela možné, že to mají odpozorované a dávají tam takovou dávku, aby se zpětná vazba neuplatnila. :think:
:think: P. S. Pokud by to šlo, asi bychom ocenili i doplnění, jaké dávky tam jsou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
26.2.25 14:43

@M_Vladim přidavam obal 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
26.2.25 17:48

Koukám, že se zinkem a Ečkem se moc nepředali. :think:
Zinek cca 50% DDD (doporučené denní dávky), E asi stejně (alfa - tokoferol). Ovšem, jestli se berou 2 - 3 denně, tak je ten zinek ok a na druhou stranu, s tím zinkem a selenem se nedá už jít o moc výš, člověku je pak po několika dnech, řekněme po týdnu, špatně a neví proč. Na sobě mám odzkoušené, že zinku maximálně tak +-30 mg. Ale C a E se přitlačit dá. To je nevýhoda přípravků „vše v jednom“, že se se složkama těžko hýbe.
Ještě mě napadlo, že bych se podíval po troše vitamínu D, protože přes zimu, nebo když je zavřený v kanclu ho člověk moc nemá. :nevim:
:think: No… na druhou stranu, ta hrst taky nevypadá mňamózně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
26.2.25 22:07

@M_Vladim boží, diky moc za čas 😊 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
25.4.25 19:59

@M_Vladim zdravím, mohla bych poprosit o názor na manželův spermiogram…
Manžel bere od srpna 2024 vitamíny ( viz. foto od jiného muže zde, který má 2 zdravé děti + bere ještě magnesium)..
Všude jsem četla, že L-arginin by měl pomoci i na vyšší chuť k sexu, ale nekonalo se, tak zařadil i poslední 2 měsíce Repromen ( sám si objednal před Vánoci čistý kotvičník, ale cca po týdnu užívání cítil sice příliv energie, ale strašně ho bolely koule a nesnesl na sobě spodní prádlo)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
26.4.25 22:26
@Verule.Berule píše: Více

Repromen se tu rozebírá o kousek nahoře. Měl by pomoct, je tam míň Ečka a i L-Argininu. L-Arginin nefunguje přímo, ale oklikou, přes tvorbu spermatu. Výsledek se projeví asi za čtvrt roku. Často chybí spánek a voda.
Pokud jde o kotvičník, tak s ním opatrně, píšu to tu víckrát. Jednorázově pomáhá, ale pak má naopak víceméně opačný efekt. A ano, může to bolet.
Je to nepopulární, ale pokud jde o testosteron, chtělo by to laboratoř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
27.4.25 05:27

@M_Vladim Děkuji za odpovědi. Ano, ten kotvičník bral muž cca 14 dní na přelomu listopadu a prosince a pak už vůbec… Vitamíny, které jsou na předchozí fotce v příspěvku, bere manžel od srpna, pouze Repromen druhý měsíc.
Vím, že jeden spermiogram ještě nic neznamená, ale po těchto výsledcích manžel prostě usoudil, že vitamíny nefungují a třeba ještě zhoršují kvalitu a množství spermatu.
Což si ale zase já nemyslím, že by tam bylo něčeho nadbytek, když se jedná o základní vitamíny…
Lékař mu nyní doporučil užívat Supradyne + urologické vyšetření.
Takže nyní nevím, zda k Supradyne má brát ještě vitamíny všechny či doplnit jen některé (selen, zinek…)…
Složení Supradyne viz. fotka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
27.4.25 12:08

To je běžný problém: směsný přípravek - něčeho víc, něco chybí. Brát dva směsné může ještě někde problém zvýraznit. :?
Proto mám ten rozpis - receptík a neříkám berte tenhle směsný přípravek. Ano, je to větší opruz brát hrst několika - navíc většina z toho objemu jsou pomocné látky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
25.6.25 19:55

@M_Vladim Tak po cca půl roce snažení se zadařilo a přítelkyně je ve 3. měsíci :dance: Takže se také připojuji s poděkováním :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
25.6.25 22:54

Je to neobvyklé. Asi to přes web nedokážeme vyřešit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...