Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@M_Vladim píše:
K oživení jeden odkaz na iniciativu k věci:
www.muzveforme.cz
Vyskočí vám upozornění, že stránka nemá zabezpečenou verzi protokolu. Nebojte se, jinak je ( v této chvíli) pořádku.
Najdete tam pár užitečných věcí.
Hele, ale bacha na to. TRT - substinanční terapie testosteronem, jim nezvedne počet spermií, ba naopak.
@jenom_chlap píše:
Hele, ale bacha na to. TRT - substinanční terapie testosteronem, jim nezvedne počet spermií, ba naopak.
To už se tu diskutovalo. Testosteron musí předepsat doktor, měl by mít k dispozici laboratorní výsledky jak hladin testosteronu, tak i PSA.
A pokud jde o plodnost, používá se nárazově a kromě oněch laboratorních výsledků se také má pochopitelně sledovat spermiogram. Ehm, sledovat, ne jednou a dost.
… Vlastní zkušenosti. ![]()
Slovo do pranice - puritánům se to líbit nebude, ale zvýšením počtu ejakulací ze dvou na sedm za týden se sníží pravděpodobnost rakoviny prostaty asi o 20%, přičemž to vypadá, že čím dřív, tím líp (… asi od času 6:30 min )
https://www.youtube.com/watch?…
A něco trochu z jiného soudku - o vasektomii:
https://www.youtube.com/watch?…
![]()
Zdravím všechny, jdu si také pro radu. Nevíte o někom kdo řeší azoospermii?
Nějak mi nejde do hlavy, že v dnešní době nikdo neřeší příčinu a rovnou by nás hnali na IVF. (Je mi jasné že jde hlavně o peníze jako dnes ve všem) Už jsem toho prošel celkem dost a vcelku mi nikdo nebyl schopný přesně říct co mi je…
Na 3 spermiogramech vyšla vždy azoospermie.
Genetika, krev, hormony, ultrazvuk, v pořádku… Spermiogram vycházel 0 počet spermií, horší pH a malé množství ejakulátu.
Už si říkám že bych zkusil nějaké léčitele, jestli nejni někdo kdo by měl „rentgenové vidění“… Úplně se nám nechce do IVF, kvůli hormonům atd…
Byl jsem i v Brně u paní Bláhové - řeší parazity v těle, našla údajně nějaké, ale rozpis léků a jejích křížení mě velice zarazil, úplně nevím co si o nich myslet ![]()
Snažím se najít nějakou rozumnou cestu.
Zkoušel jsem i zinek, kys. listovou, selen, a nějaké vytamiíny tuším 3 měsíce a beze změny.
Díky všem za případné rady ![]()
@M4rt4s píše:
Nějak mi nejde do hlavy, že v dnešní době nikdo neřeší příčinu a rovnou by nás hnali na IVF. (Je mi jasné že jde hlavně o peníze jako dnes ve všem) Už jsem toho prošel celkem dost a vcelku mi nikdo nebyl schopný přesně říct co mi je…Na 3 spermiogramech vyšla vždy azoospermie.
Genetika, krev, hormony, ultrazvuk, v pořádku… Spermiogram vycházel 0 počet spermií, horší pH a malé množství ejakulátu.Už si říkám že bych zkusil nějaké léčitele, jestli nejni někdo kdo by měl „rentgenové vidění“… Úplně se nám nechce do IVF, kvůli hormonům atd…
Byl jsem i v Brně u paní Bláhové - řeší parazity v těle, našla údajně nějaké, ale rozpis léků a jejích křížení mě velice zarazil, úplně nevím co si o nich myslet
Zkoušel jsem i zinek, kys. listovou, selen, a nějaké vytamiíny tuším 3 měsíce a beze změny.
Díky všem za případné rady
Zkuste si zajit v Praze k andrologu Kočímu. Kontakt dohledate na internetu.
@Anonymní píše:
Zkuste si zajit v Praze k andrologu Kočímu. Kontakt dohledate na internetu.
Máte s ním osobní zkušenost?
Jsem objednaný za 14 dní ještě do Olomouce k andrologovi Mudr. Turčanovi… Jsem z jižních Čech a ty cesty mě ničí 🤭
@M4rt4s píše:
Máte s ním osobní zkušenost?
Jsem objednaný za 14 dní ještě do Olomouce k andrologovi Mudr. Turčanovi… Jsem z jižních Čech a ty cesty mě ničí 🤭
Ano. Nejdriv je dobre mu napsat nebo zavolat, rovnou Vas posle na krevni testy (ty jsou velmi obsahle, priteli ohdalil spatnou funkci stitne zlazy a nedostatek vitaminu D). Na konzultaci s Vami rovnou probere vysledky a udela samotne vysetreni. drzim palce.
@Anonymní píše:
Ano. Nejdriv je dobre mu napsat nebo zavolat, rovnou Vas posle na krevni testy (ty jsou velmi obsahle, priteli ohdalil spatnou funkci stitne zlazy a nedostatek vitaminu D). Na konzultaci s Vami rovnou probere vysledky a udela samotne vysetreni. drzim palce.
Mockrát děkuji ![]()
@M4rt4s píše:
Nějak mi nejde do hlavy, že v dnešní době nikdo neřeší příčinu a rovnou by nás hnali na IVF. (Je mi jasné že jde hlavně o peníze jako dnes ve všem) Už jsem toho prošel celkem dost a vcelku mi nikdo nebyl schopný přesně říct co mi je…Na 3 spermiogramech vyšla vždy azoospermie.
Genetika, krev, hormony, ultrazvuk, v pořádku… Spermiogram vycházel 0 počet spermií, horší pH a malé množství ejakulátu.Už si říkám že bych zkusil nějaké léčitele, jestli nejni někdo kdo by měl „rentgenové vidění“… Úplně se nám nechce do IVF, kvůli hormonům atd…
Byl jsem i v Brně u paní Bláhové - řeší parazity v těle, našla údajně nějaké, ale rozpis léků a jejích křížení mě velice zarazil, úplně nevím co si o nich myslet
Díky všem za případné rady
Receptíček je na první straně tohohle vlákna. ![]()
Je ovšem otázka, jak těžká porucha to je. Je to sice poměrně slušná, ale přeci jen podpora. Nechci to rozhodně vydávat za náhradu léčby, takže ani dávat falešné naděje.
Tohle vlákno jsem založil právě po zkušenostech, že se dneska poruchy plodnosti řeší přes IVF bez toho, že by muži měli pocit, že jsou v centru léčby oni. Neříkám, že to je přímo špatně, ale cítíte, že to muže tak trochu šoupe na vedlejší kolej a přitom - problém má on. ![]()
P. S.:
Nechci až tak moc šťourat a rozvíjet, ale mám pocit, že prostě trochu kulháme vůči světové špičce… umm… A vlastně - proč bychom k ní nemohli patřit? ![]()
Teď mám konkretně na mysli mikrobotiku, bioinženýrství, léčiva.
Možná přišel čas, s tím jako chlapi něco trochu udělat. ![]()
@M_Vladim píše:
Receptíček je na první straně tohohle vlákna.
Je ovšem otázka, jak těžká porucha to je. Je to sice poměrně slušná, ale přeci jen podpora. Nechci to rozhodně vydávat za náhradu léčby, takže ani dávat falešné naděje.
Tohle vlákno jsem založil právě po zkušenostech, že se dneska poruchy plodnosti řeší přes IVF bez toho, že by muži měli pocit, že jsou v centru léčby oni. Neříkám, že to je přímo špatně, ale cítíte, že to muže tak trochu šoupe na vedlejší kolej a přitom - problém má on.
P. S.:
Nechci až tak moc šťourat a rozvíjet, ale mám pocit, že prostě trochu kulháme vůči světové špičce… umm… A vlastně - proč bychom k ní nemohli patřit?
Teď mám konkretně na mysli mikrobotiku, bioinženýrství, léčiva.Možná přišel čas, s tím jako chlapi něco trochu udělat.
Díky kouknu tam ![]()
Mě to vysvětlil můj endokrinolog… Někde na ČT 1 je i dokument o IVF (ještě jsem neviděl) kde popisují jak vše probíhá a jak páry protáhnou procedurama, které neřeší jejich stav - když ví už dávno příčinu a ví že to nepomůže, protože jsou na to samozřejmě nemalé příspěvky od pojišťovny, tak se dělá kompletka…
Už i v tomto oboru jsou peníze našich politiků a je smutné, že i některá odvětví medicíny v dnešní době má na první místě snahu vydělat, doufám že na druhém pomáhat a léči. Určitě se najdou výjimky, samozřejmě nechci házet všechny do jednoho pytle… ![]()
@M4rt4s píše:
Díky kouknu tam![]()
Mě to vysvětlil můj endokrinolog… Někde na ČT 1 je i dokument o IVF (ještě jsem neviděl) kde popisují jak vše probíhá a jak páry protáhnou procedurama, které neřeší jejich stav - když ví už dávno příčinu a ví že to nepomůže, protože jsou na to samozřejmě nemalé příspěvky od pojišťovny, tak se dělá kompletka…
Už i v tomto oboru jsou peníze našich politiků a je smutné, že i některá odvětví medicíny v dnešní době má na první místě snahu vydělat, doufám že na druhém pomáhat a léči. Určitě se najdou výjimky, samozřejmě nechci házet všechny do jednoho pytle…
@Anonymní píše:
Jen ještě dodám- krevní testy Vas vyjdou jako samoplatce tak ba 4500 Kč (možná by Vám nějaké z nich udělal obvodak). Dr Koci taky není nejlevnější- myslím, že za první konzultaci jsme platili 5000 Kč. Tak jen pro informaci.
Tak co vím, tak v Gennetu i v ISKARE má podíl Babiš. Ale tahat jsem to sem nechtěl, aby to tu moc zbytečně nekynulo.
Určitě tam výnos bude, na druhou stranu ale v Česku zajišťujeme služby i pro širokou zahraničí klientelu. To bych viděl jako pozitivní jak kvůli tě službě, tak kvůli tomu, že se tím u nás soustřeďují vědomosti.
Je tam hromada věcí, které pojišťovny nehradí. Na tři cykly každé pacientce přispívají ale i tak jeden cyklus vyjde na desítky tisíc, plácnu padesát možná i sto. Je to můj odhad, teď se určitě ceny nějak pohnuly a nemám představu jak moc.
Všimněte si ovšem, že mluvím o pacientce, ne o muži… ![]()
Příspěvek upraven 06.03.24 v 09:51
@Anonymní píše:
Jen ještě dodám- krevní testy Vas vyjdou jako samoplatce tak ba 4500 Kč (možná by Vám nějaké z nich udělal obvodak). Dr Koci taky není nejlevnější- myslím, že za první konzultaci jsme platili 5000 Kč. Tak jen pro informaci.
Díky ![]()
když jde o někoho kdo se snaží pomoct, tak nemám problém mu za jeho práci zaplatit.
👍🏻
Už jsem rozdal celkem dost peněz, tak s tím počítám… 🤭
@M_Vladim píše:Nechtěl jsem ho vytahovat, ale o tom přesně mluvil 🤭
Tak co vím, tak v Gennetu i v ISKARE má podíl Babiš.
Určitě tam výnos bude, na druhou stranu ale v Česku zajišťujeme služby i pro širokou zahraničí klientelu. To bych viděl jako pozitivní jak kvůli tě službě, tak kvůli tomu, že se tím u nás soustřeďují vědomosti.
Je tam hromada věcí, které pojišťovny nehradí. Na tři cykly každé pacientce přispívají ale i tak jeden cyklus vyjde na desítky tisíc, plácnu padesát možná i sto. Je to můj odhad, teď se určitě ceny nějak pohnuly a nemám představu jak moc.
Všimněte si ovšem, že mluvím o pacientce, ne o muži…Příspěvek upraven 06.03.24 v 09:10
@M_Vladim píše:
Tak co vím, tak v Gennetu i v ISKARE má podíl Babiš.
Všimněte si ovšem, že mluvím o pacientce, ne o muži…Příspěvek upraven 06.03.24 v 09:10
Ano o Babišovi mluvil (nechtěl jsem ho vytahovat)
Asi budete mít pravdu, že tam bude aspoň finanční jistota a bude udržen chod… Kdyby z toho něco neměl, tak tam neinvestuje to já asi jasný.
A ano vím o tom, kde jsem chodil chtěli vědět přítelkyni a z její pojišťovny to jde…
V tomhle jsme pozadu.. i když v Praze nevím teď která klinika měla v popisu psano, že vyšetří i jen samotného může, ale nevím za jakých podmínek…🙂
U nás přítelkyni nevzali ani krev (pronatal)
@M4rt4s on je celkem problém i u žen a gynekologů, že i vyšetření které by mohli udělat oni tak nedělají a rovnou pošlou ženu s obtížemi do CAR. A nebo předepisují “léčbu” způsobem, který naopak škodí a otěhotnění spíš zabrání než podpoří. Další problém je že i u žen se často neřeší příčina problému s cyklem a začne se to řešit až když se žena snaží otěhotnět což už může být případně celkem pozdě.
Že se to u mužů neřeší vůbec mi přijde taky špatně, ale nebude to i tím že spousta mužů není ochotna podstupovat v choulostive situaci nějaká vyšetření narozdíl od žen. (Je to samozřejmě jen spekulace vycházející z mé diskuze o měření bazalni teploty kde většina žen za prve na vyšetření musí muže dokopat a za druhe mají gynekology nevzdělané co se těchto problému tyče).