Pro muže - porucha plodnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36877
18.11.22 20:38
@Anonymní píše:
Máte prosím nějakým tip na zvýšení objemu ejakulátu? Přítel má sotva 1ml. Děkuji.

Koktejl by měl fungovat i na zvětšení objemu. Nicméně je jasné, že fyzická vada se kompenzuje těžko a nízká hladina testosteronu pochopitelně vadí. Má to partner změřené?
Do testu spermiogramu bych zkrátil intervaly jak to jde. Ale tedy na takový čas, kdy to ještě nevyčerpává. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
19.11.22 02:20
@Anonymní píše:
@jenom_chlap děkuji. Už 4 roky bere selzink a C 1000mg a sirup Ra-vit.
Teď dva měsíce k tomu fertilan, omega 3 s vitamínem D a ten bisglycinat taky. Je pravda že občas zapomene, ale většinou to dá :wink:

Čtyři roky, to je sakra dlouhá doba, já myslel pár měsíců.
Ať zajde za dobrým andrologem, jsou věci, které to dokáží pořádně podpořit, ale psát je nemá cenu, jsou na předpis, ale ne od obvoďáka.
Kolik mu je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36877
19.11.22 13:06
@jenom_chlap píše:
Má málo testosteronu. Jak už bylo řečeno, přírodní látky a důležité vitamíny a minerály.Hořčík - zinek, vše chelátové vazby, žádný oxid z lékárny!!!, zinku na začátku klidně čtrnáct dní, 50mg nadvakrát, potom 30mg,, Hořčík bisglyncinát 500mg - takže tak 4-5g v práškové formě,,, vitamín D - 14 dní klidně 10 000 jednotek, pak třeba 2000 jednotek denně, stejně ho máme v krvi málo.
Domácí vejce, cholesteror je potřeba na tvorbu spermií, chladit koule a to doslova, ale to dá málo kdo, studená sprška tam dole na prokrvení.
Pohodu, klid, nestresovat se, a hlídat manžela, ať to vše bere, protože chlap je od přírody lenošnej, něco dodržovat.

Jenom, aby to bylo jasné: těch 50 mg zinku za den rozhodně nepřekračovat. Jinak je člověku asi za čtrnáct dní zle a neví z čeho - protože ten den, ani den předtím „přeci nic divnýho neměl“.
A ano, i když přebytek LDL cholesterolu vede k ucpávání cév, je LDL na buněčné úrovni potřebný. V receptu chybí, protože ho má drtivá část populace nadbytek. Naopak je tam lecitin na jeho vyvážení s HDL cholesterolem..:mavam:
A s tím vitamínem D bacha. Vysoké dávky se používají jako jed na krysy. 8o 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
19.11.22 18:15
@M_Vladim píše:
Jenom, aby to bylo jasné: těch 50 mg zinku za den rozhodně nepřekračovat. Jinak je člověku asi za čtrnáct dní zle a neví z čeho - protože ten den, ani den předtím „přeci nic divnýho neměl“.
A ano, i když přebytek LDL cholesterolu vede k ucpávání cév, je LDL na buněčné úrovni potřebný. V receptu chybí, protože ho má drtivá část populace nadbytek. Naopak je tam lecitin na jeho vyvážení s HDL cholesterolem..:mavam:
A s tím vitamínem D bacha. Vysoké dávky se používají jako jed na krysy. 8o 8)

No Vladime, divil by jsi se, kolik Casanova, do sebe za den nacpal ústřic a moc dobře viděl, jaký mají na něho účinek. :mrgreen:
To množství sem nebudu ani udávat, protože by každému spadla brada.
50mg se ještě dá, pokud do toho nejíš kilo červeného masa, problém začíná tak 80-120mg

Jinak jsem zapomněl na jednu sakra důležitou věc, je to Boron, brát 2× 6mg, potom stačí těch 6.
 https://www.ppcentershop.cz/…--60-kapsli/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36877
20.11.22 10:53

Casanova ovšem neřešil spermiogram, ale jen erektivní pohotovost. Taky nezatěžoval svoje játra další chemií, respektive po játrech nechtěl špičkový výkon. ;)
A kromě toho - je známý především svým, tehdy skandálním, životopisem, který sám napsal. A není pochyby, že někdy… No řekněme, že nebyl bezvýhradně objektivní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.22 20:34

Dotaz

Dobrý večer, nevím, jestli se to sem hodí, klidně mě vykopněte…7 let se snažíme o miminko, muž nejprve do CAR nechtěl, pak teda zjistili špatný spermiogram, ve všech hodnotách je pod průměrem. Teď máme po 1. IVF. Oběma nám je 34. A já bych potřebovala vědět, jak mu to ulehčit. Sama jsem s nervy na pochodu, ale on taky. Co vám pomohlo z pohledu muže, mužů vydržet, ustát to, zkrátka se z toho nezbláznit. Děkuju za případné odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
1014
5.12.22 20:34

Neskutecne zlepseni

Dobry vecer vsem,

doplnky stravy pouzivame pres mesic. V lete mel pritel velice spatny spermiogram.. zejmena morfologii..
Snazime se o miminko, mame po 3 ivf..
V rijnu jsem se nastvala a studovala, co by nam mohlo pomoci..

Dnes jsme byli na spermiogramu. Vsem, co vahaji.. jdete do toho! Vladimire, moc dekujeme!

Porovnani:
Morfolofie spatne v cervenci 100%, dnes 94%
Koncentrace: 30 mil./ml, dnes 112 mil/ml
Celkovy pocet: 118 mil, dnes 280 mil.
Pomale v cervenci 39. %.. dnes 5 %…
Zbytek priblizne stejny na %…

Navic pritel pouziva koenzym q10, inositol, vitamin D a kyselinu listovou a macu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15060
5.12.22 20:59
@Anonymní píše:
Dobrý večer, nevím, jestli se to sem hodí, klidně mě vykopněte…7 let se snažíme o miminko, muž nejprve do CAR nechtěl, pak teda zjistili špatný spermiogram, ve všech hodnotách je pod průměrem. Teď máme po 1. IVF. Oběma nám je 34. A já bych potřebovala vědět, jak mu to ulehčit. Sama jsem s nervy na pochodu, ale on taky. Co vám pomohlo z pohledu muže, mužů vydržet, ustát to, zkrátka se z toho nezbláznit. Děkuju za případné odpovědi.

Návody na vitamíny dle této diskuze jste zkusili? Je to opravdu zázračné. Jinak chlap po špatném spermiogramu byl dost na dně. Defacto jsme se přestali snažit o dítě, nasadili jsme zdejší vitaminovou kůru, a dost jsme pracovali na jeho sebevědomí. Snažila jsem se ho podpořit tak jak on potřeboval. Každopádně jsme se nesnažili tak dlouho jako vy, to už musí být vyčerpávající. :hug: držím palce ať to zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36877
5.12.22 21:47
@Sim7 píše:
Dobry vecer vsem,

doplnky stravy pouzivame pres mesic. V lete mel pritel velice spatny spermiogram.. zejmena morfologii..
Snazime se o miminko, mame po 3 ivf..
V rijnu jsem se nastvala a studovala, co by nam mohlo pomoci..

Dnes jsme byli na spermiogramu. Vsem, co vahaji.. jdete do toho! Vladimire, moc dekujeme!

Porovnani:
Morfolofie spatne v cervenci 100%, dnes 94%
Koncentrace: 30 mil./ml, dnes 112 mil/ml
Celkovy pocet: 118 mil, dnes 280 mil.
Pomale v cervenci 39. %.. dnes 5 %…
Zbytek priblizne stejny na %…

Navic pritel pouziva koenzym q10, inositol, vitamin D a kyselinu listovou a macu..

Tak teď druhé kolo naostro! :pankac:
Přeju bohatého Ježíška! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
13.12.22 13:40

Dobry den @M_Vladim, manzel ma spermiogram takto, 32 let. Myslite, ze je treba ten lecitin a ten pygeum? Pripadne je neco konkretne na tu stavbu tela spermie? Ostatni hodnoty vypadaji v poradku. Nedari se nam pres 2 roky, ted mam 2. potrat. Zatim nevime o nicem dalsim, co by mohlo byt spatne. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36877
14.12.22 11:11
@daudinka píše:
Dobry den @M_Vladim, manzel ma spermiogram takto, 32 let. Myslite, ze je treba ten lecitin a ten pygeum? Pripadne je neco konkretne na tu stavbu tela spermie? Ostatni hodnoty vypadaji v poradku. Nedari se nam pres 2 roky, ted mam 2. potrat. Zatim nevime o nicem dalsim, co by mohlo byt spatne. Dekuji

Teratozoospermie znamená, že je něco špatně ve výrobě, nebo tvorbě enzymů (nepohyblivost). Často to bývá buď tvorba „dvouhlavých“ spermií, nebo spermií s poruchou bičíku. Je celkem možné, že je to nedostatkem jen jedné věci, ale, protože je tohle země poměrně neoraná, je těžké to určit. A takhle spatra už vůbec ne.
Já bych prostě zkusil ten recept, co mám na první stránce. :mavam:
Je celkem funkční, i když nemůžu zaručit, že pro každého a na 100%. :nevim:
Jsou bohužel poruchy, na které to prostě nefunguje. :,(
Držím palce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
14.12.22 12:16

@M_Vladim objednala jsem tak nejak vse, tak snad to pomuze. Kdyztak dam vedet, dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36877
5.1.23 00:27

Malé okénko do světa vědy v lékařství:
Jak víte, máme v těle dvě významné formy cholesterolu - LDL a HDL (low a high denzity level), ten „nízkomolekulární“ LDL je ten „špatný“ a boj proti němu probíhá na různých frontách.
Základní tezí je špatná dieta, tedy životospráva. V poslední době se ale objevily výzkumy, že to nemusí být tak úplně pravda, že tahle nerovnováha je dána poruchou organismu a vypadá to, že může být vrozená.
A co to má co do činění s plodností? Cholesterol je jedním ze základních kamenů buněčné stavby… tak se zdá, že by tu styčný bod být mohl, tedy že porucha neovlivňuje jen tak z hecu jen cholesterol.
A navíc: začíná se zavádět biologická léčba nerovnováhy cholesterolu!
To vypadá jako dobrá zpráva. Obzvlášť proto, že jiné výzkumy zase ukazují, že s hlubokým poklesem celkového cholesterolu začne výrazně narůstat riziko rakoviny protože… buněčná stavba, vzpomínáte?
Ale neradujte se předčasně. Oponenti říkají, že by tu genetická predispozice sice být mohla, ale výrazně vynikne právě při nesprávné životosprávě - v dětství. :roll:
No, to máme z bláta do louže. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
906
24.1.23 15:22

@M_Vladim Ahoj, jdu sem s menším updatem. Manzelovi vyšel první spermio 0.8 milionů druhý 1.5 mil. Teď bral repromana a výsledky zatím nevíme. S tím že našel zprávu o tom že mel v roce 2014 varikokelu tak jsme dnes byli ny vyšetření u urologa. Varikokelu nenašel. Hormonální profil v pořádku. I testosteron.. Doporučil teď Folandrol nebo profertil. S tím že ten profertil je celkem dráhy oproti tomu Folandrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8619
14.6.23 13:14

Zdravím @M_Vladim a jdu si pro radu. Z výsledků spermiogramu manžela 35 let vyplynulo, že asi bude vše v pořádku, akorát mě tam zaujala vyšší viskozita. Šel jako samoplátce, neřešíme zatím přes CAR.
Lze to nečím podpořit/odstranit nebo se na to máme vykašlat? Teoreticky jsme oba zdraví, ale to druhé dítě nám prostě pořád nejde. :nevim:
Moc děkuji za jakoukoliv radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital