Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Trochu starý článek, ale přeci jen má co nabídnout k tématu:
https://zdravi.euro.cz/…praxe-160336
![]()
@M_Vladim zajímavý článek, jen jsem myslela že pro studii musí být vzorků víc než 100? Každopádně dobrá zpráva ![]()
@chivavinka píše:
@M_Vladim zajímavý článek, jen jsem myslela že pro studii musí být vzorků víc než 100? Každopádně dobrá zpráva
Výběr vzorku pro studie je hodně ošemetná věc.
Mám za sebou třeba důkladná školení o kontrole kvality - jde o statistiku, výběry, teorii pravděpodobnosti a tak… a byly tam i pasáže týkající se lidí - jak pro ilustraci, tak třeba z hlediska vlivu na výrobu… je toho prostě moc a tak nějak tedy vím, o čem je řeč. ![]()
Někdy stačí pět vzorků, někdy je 100 málo (a mimochodem, je to velmi důležitá a přitom opomíjená věc). ![]()
Ale tady se dá říct, že ten hoax prostě generálně není pravda.
![]()
@M_Vladim Ošemetná věci určitě, každopádně, že je vyvrácen hoax jsem ráda, je dobré vědět, že očkování má naopak lepší vliv než když člověk dostane covid. ![]()
Dobrý den,
rád bych touto cestou chtěl poděkovat za toto vlákno a konkrétně pak díky patří pro @M_Vladim
Můj spermiogram z 24.3.
Koncentrace spermií: 21 mil/ml
Celkový počet spermií: 84 mil
Celková motilita: 38 %
Progresivní poh.: 22 %
Na místě: 16 %
Bez pohybu: 62 %
Morfologie: 95 % patol. forem
Závěr: Asthenozoospermie
Můj spermiogram z 20.8.
Koncentrace spermií: 44 mil/ml
Celkový počet spermií: 132 mil
Celková motilita: 40 %
Progresivní poh.: 34 %
Na místě: 6 %
Bez pohybu: 60 %
Morfologie: 90 % patol. forem
Závěr: Normonozoospermie
A hlavně to důležité. 3 měsíce o malinko upravené, zde uvedené, vitamínové kůry jsme otěhotněli přirozeně po 4 letech marných pokusů. Když vezmu v úvahu, že jsem uvedené rady dodržoval cca 2,5 měsíce a druhý spermiogram je uveden po 5 měsících, tak výsledky možná v době početí byly ještě lepší. Popřípadě brát to delší dobu, asi by to mělo taky mnohem vyšší účinek.
Pravdou je, že jsem uvedené doporučení vitamínu ještě malinko zvednul a doplnil o další přípravky jako Goji, něco na snížení stresu (Ašvaganda) apod. Důsledně jsem uvedenou dobu nenosil mobil v kapse u kalhot a ještě několik dalších rad, co se dají najít.
Pokud by někoho zajímali podrobnosti a konkrétní přípravky, napište. Kdyžtak doplním. Ale dá se to běžně najít na netu a tohle vlákno samo o sobě asi stačí taky.
Tedy ještě jednou @M_Vladim díky
M.
@HanaSmoulinka dobrý den, můžu se zeptat, kde se dá sehnat pelyňkové doutníky? a můžete mít říct více info? klidně i do SZ, pokud nechcete psát zde. dekuji
@M_Vladim
Strašně moc děkuji za Váš koktejl pro chlapy. Po nasazení cca 11/2020 jsem asi do třech měsíců otěhotněla, vše bylo v pořádku a v listopadu 2021 se nám narodila krásná holčička ![]()
Pokud budeme uvažovat o druhém, určitě rovnou nasadíme kůru
![]()
@lju.lju píše:Říkal jsem si, že pokud to pomůže aspoň jednomu páru, tak to není zbytečné. Přeji, ať vás mile trápí.
@M_Vladim
Strašně moc děkuji za Váš koktejl pro chlapy. Po nasazení cca 11/2020 jsem asi do třech měsíců otěhotněla, vše bylo v pořádku a v listopadu 2021 se nám narodila krásná holčička
Pokud budeme uvažovat o druhém, určitě rovnou nasadíme kůru![]()
Docela často se tu setkávám s dotazy na spermiogram. Dávám sem tedy parametry, na kterých se dohodli zdravotníci:
Definice termínů:
Normozoospermie - normální ejakulát podle referenčních hodnot WHO.
Oligozoospermie - koncentrace spermií je nižší než referenční hodnoty WHO.
Asthenozoospermie - < 50% spermií s progresivní motilitou typu a+b nebo < 25% s motilitou (menší než 25% pohyblivostí) a.
Teratozoospermie - 30% spermií s normální morfologií.
Oligoasthenoteratozoospermie - označuje poruchu všech tří veličin (lze také použít kombinaci dvou předpon).
Azoospermie - v ejakulátu nejsou přítomné žádné pohyblivé spermie.
Vitalita - při odstředění lze získat několik spermií.
Aspermie - nepřítomnost spermií v ejakulátu (možný blok ve vývodných cestách, nebo porucha vývoje ve varlatech).
Biologické referenční rozmezí dle WHO 2010:
Vzhled: homogenní, šedě opaleskující.
Zkapalnění: kapalné do 60 minut.
Objem ejakulátu: > 1,5 ml, horní limit není.
PH: > 7,2, (horní limit se neuvádí).
Koncentrace spermií: nad 15 milionů/ml.
Pohyblivost spermií: 40% pohyblivých (alespoň část musí být progresivně pohyblivá) nebo 32% progresivně pohyblivých.
Morfologie spermií: nejméně 4% morfologicky zcela normálních spermií (přítomnost deformovaných spermií je normální nález).
Celkový počet spermií: nad 39 milionů.
Teď mě tak napadlo:
Už jste v příbalovém letáku k nějakému léku viděli informaci o vlivu na spermiogram?
![]()
Ahoj,
moc díky za rady, manželovi vitaminy pomohly na asthenozoospermii.
Pro porovnání spermiogram před a po:
26.11. (Asthenozoospermie)
Koncentrace spermií: 20 mil/ml
Motilita:
progresivně pohyblivé 0%
neprogresivně pohyblivé 25%
nepohyblivé 75%
Normální morfologie (min 4%): 20%
18.2. (Normozoospermie)
Koncentrace spermií: 75 mil/ml
Motilita:
progresivně pohyblivé 30%
neprogresivně pohyblivé 40%
nepohyblivé 30%
Normální morfologie (min 4%): 20%
Denně bral tohle:
Plus denně popíjel čekankovou kávu s ashawagandhou a taky kokosovou vodu (jsou na to nějaké studie na zvířatech, např. tahle, možná je to blbost).
A jako zdroj béčka má kvasnicovou pomazánku Marmite, která je teda ale spíš pro fajnšmekry… ![]()
Jinak volnější prádlo a studené sprchy. Množství stresu a pohybu se myslím nezměnilo.
Přijde mi smutné, že doktoři rovnou doporučují car, tohle fakt moc úsilí nestálo a změna k lepšímu veliká.
Tak ještě jednou díky a držím palce ostatním! ![]()
@pris1 píše:
Ahoj,
moc díky za rady, manželovi vitaminy pomohly na asthenozoospermii.…Přijde mi smutné, že doktoři rovnou doporučují car, tohle fakt moc úsilí nestálo a změna k lepšímu veliká.
Tak ještě jednou díky a držím palce ostatním!
Ať slouží!
…
Dokavaď chlap nemá žádné potíže, tak bývá k téhle věci odtažitý, nebo se i stydí o tom mluvit.
Taky mi přijde, že na tohle některé CAR hrajou.
On je pro ně podstatný rozdíl, když si někdo vezme doplňky za 2000Kč v lékárně, nebo nechá v CAR 100 000 Kč. ![]()
Tím rozhodně nechci říct, že to pomůže vždycky a že ta centra nejsou potřebná. Jsou, ale… ![]()
Ani v médiích nemá podpora zdraví mužů přiměřený prostor. ![]()
No a o prevenci a absenci mesterolonu v Česku to tu melu pořád dokola. ![]()