Pro muže - porucha plodnosti

• Fotoalbum (17)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36741
4.7.21 13:46

Trochu starý článek, ale přeci jen má co nabídnout k tématu:
https://zdravi.euro.cz/…praxe-160336
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
6.8.21 15:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15049
6.8.21 19:05

@M_Vladim zajímavý článek, jen jsem myslela že pro studii musí být vzorků víc než 100? Každopádně dobrá zpráva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
7.8.21 12:26
@chivavinka píše:
@M_Vladim zajímavý článek, jen jsem myslela že pro studii musí být vzorků víc než 100? Každopádně dobrá zpráva :mrgreen:

Výběr vzorku pro studie je hodně ošemetná věc.
Mám za sebou třeba důkladná školení o kontrole kvality - jde o statistiku, výběry, teorii pravděpodobnosti a tak… a byly tam i pasáže týkající se lidí - jak pro ilustraci, tak třeba z hlediska vlivu na výrobu… je toho prostě moc a tak nějak tedy vím, o čem je řeč. ;)
Někdy stačí pět vzorků, někdy je 100 málo (a mimochodem, je to velmi důležitá a přitom opomíjená věc). 8)
Ale tady se dá říct, že ten hoax prostě generálně není pravda. :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15049
8.8.21 21:01

@M_Vladim Ošemetná věci určitě, každopádně, že je vyvrácen hoax jsem ráda, je dobré vědět, že očkování má naopak lepší vliv než když člověk dostane covid. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 19:19

Poděkování pro M_Vladim

Dobrý den,

rád bych touto cestou chtěl poděkovat za toto vlákno a konkrétně pak díky patří pro @M_Vladim

Můj spermiogram z 24.3.

Koncentrace spermií: 21 mil/ml
Celkový počet spermií: 84 mil
Celková motilita: 38 %
Progresivní poh.: 22 %
Na místě: 16 %
Bez pohybu: 62 %
Morfologie: 95 % patol. forem
Závěr: Asthenozoospermie

Můj spermiogram z 20.8.

Koncentrace spermií: 44 mil/ml
Celkový počet spermií: 132 mil
Celková motilita: 40 %
Progresivní poh.: 34 %
Na místě: 6 %
Bez pohybu: 60 %
Morfologie: 90 % patol. forem
Závěr: Normonozoospermie

A hlavně to důležité. 3 měsíce o malinko upravené, zde uvedené, vitamínové kůry jsme otěhotněli přirozeně po 4 letech marných pokusů. Když vezmu v úvahu, že jsem uvedené rady dodržoval cca 2,5 měsíce a druhý spermiogram je uveden po 5 měsících, tak výsledky možná v době početí byly ještě lepší. Popřípadě brát to delší dobu, asi by to mělo taky mnohem vyšší účinek.

Pravdou je, že jsem uvedené doporučení vitamínu ještě malinko zvednul a doplnil o další přípravky jako Goji, něco na snížení stresu (Ašvaganda) apod. Důsledně jsem uvedenou dobu nenosil mobil v kapse u kalhot a ještě několik dalších rad, co se dají najít.

Pokud by někoho zajímali podrobnosti a konkrétní přípravky, napište. Kdyžtak doplním. Ale dá se to běžně najít na netu a tohle vlákno samo o sobě asi stačí taky.

Tedy ještě jednou @M_Vladim díky

M.

• Citovat
  • Upravit
36741
25.8.21 07:11

:mavam: Rád slyším, že se povedlo! Ať váš potomek hezky zlobí! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
13.1.22 13:57

@HanaSmoulinka dobrý den, můžu se zeptat, kde se dá sehnat pelyňkové doutníky? a můžete mít říct více info? klidně i do SZ, pokud nechcete psát zde. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
13.1.22 14:15

Zázrak

@M_Vladim
Strašně moc děkuji za Váš koktejl pro chlapy. Po nasazení cca 11/2020 jsem asi do třech měsíců otěhotněla, vše bylo v pořádku a v listopadu 2021 se nám narodila krásná holčička :srdce:
Pokud budeme uvažovat o druhém, určitě rovnou nasadíme kůru :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
22.1.22 23:58
@lju.lju píše:
@M_Vladim
Strašně moc děkuji za Váš koktejl pro chlapy. Po nasazení cca 11/2020 jsem asi do třech měsíců otěhotněla, vše bylo v pořádku a v listopadu 2021 se nám narodila krásná holčička :srdce:
Pokud budeme uvažovat o druhém, určitě rovnou nasadíme kůru :palec: :hug:
Říkal jsem si, že pokud to pomůže aspoň jednomu páru, tak to není zbytečné. Přeji, ať vás mile trápí. :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
23.1.22 10:30

Docela často se tu setkávám s dotazy na spermiogram. Dávám sem tedy parametry, na kterých se dohodli zdravotníci:

Definice termínů:

Normozoospermie - normální ejakulát podle referenčních hodnot WHO.
Oligozoospermie - koncentrace spermií je nižší než referenční hodnoty WHO.
Asthenozoospermie - < 50% spermií s progresivní motilitou typu a+b nebo < 25% s motilitou (menší než 25% pohyblivostí) a.
Teratozoospermie - 30% spermií s normální morfologií.
Oligoasthenoteratozoospermie - označuje poruchu všech tří veličin (lze také použít kombinaci dvou předpon).
Azoospermie - v ejakulátu nejsou přítomné žádné pohyblivé spermie.
Vitalita - při odstředění lze získat několik spermií.
Aspermie - nepřítomnost spermií v ejakulátu (možný blok ve vývodných cestách, nebo porucha vývoje ve varlatech).

Biologické referenční rozmezí dle WHO 2010:

Vzhled: homogenní, šedě opaleskující.
Zkapalnění: kapalné do 60 minut.
Objem ejakulátu: > 1,5 ml, horní limit není.
PH: > 7,2, (horní limit se neuvádí).
Koncentrace spermií: nad 15 milionů/ml.
Pohyblivost spermií: 40% pohyblivých (alespoň část musí být progresivně pohyblivá) nebo 32% progresivně pohyblivých.
Morfologie spermií: nejméně 4% morfologicky zcela normálních spermií (přítomnost deformovaných spermií je normální nález).
Celkový počet spermií: nad 39 milionů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
25.1.22 09:55

:think: Teď mě tak napadlo:
Už jste v příbalovém letáku k nějakému léku viděli informaci o vlivu na spermiogram? :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
3.2.22 23:24

Povídání s odborníkem:
https://www.stream.cz/…zky-64268952
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.2.22 21:21

Pomohlo :)

Ahoj,
moc díky za rady, manželovi vitaminy pomohly na asthenozoospermii. :) Pro porovnání spermiogram před a po:

26.11. (Asthenozoospermie)
Koncentrace spermií: 20 mil/ml
Motilita:
progresivně pohyblivé 0%
neprogresivně pohyblivé 25%
nepohyblivé 75%
Normální morfologie (min 4%): 20%

18.2. (Normozoospermie)
Koncentrace spermií: 75 mil/ml
Motilita:
progresivně pohyblivé 30%
neprogresivně pohyblivé 40%
nepohyblivé 30%
Normální morfologie (min 4%): 20%

Denně bral tohle:

• vitamin C (1000mg)
  • zinek (15 mg)
  • selen (100 mcg)
  • arginin (2000 mg, tedy 2×1000 mg)
  • lecitin (1200 mg)
  • vitamin E (400 mg tokoferolu)
  • vitamin D (2000 IU)
  • hořčík (420 mg)

Plus denně popíjel čekankovou kávu s ashawagandhou a taky kokosovou vodu (jsou na to nějaké studie na zvířatech, např. tahle, možná je to blbost).
A jako zdroj béčka má kvasnicovou pomazánku Marmite, která je teda ale spíš pro fajnšmekry… :)
Jinak volnější prádlo a studené sprchy. Množství stresu a pohybu se myslím nezměnilo.

Přijde mi smutné, že doktoři rovnou doporučují car, tohle fakt moc úsilí nestálo a změna k lepšímu veliká.
Tak ještě jednou díky a držím palce ostatním! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36741
23.2.22 09:07
@pris1 píše:
Ahoj,
moc díky za rady, manželovi vitaminy pomohly na asthenozoospermii. :) …Přijde mi smutné, že doktoři rovnou doporučují car, tohle fakt moc úsilí nestálo a změna k lepšímu veliká.
Tak ještě jednou díky a držím palce ostatním! :mavam:

Ať slouží! :kytka:
Dokavaď chlap nemá žádné potíže, tak bývá k téhle věci odtažitý, nebo se i stydí o tom mluvit.
Taky mi přijde, že na tohle některé CAR hrajou.
On je pro ně podstatný rozdíl, když si někdo vezme doplňky za 2000Kč v lékárně, nebo nechá v CAR 100 000 Kč. :roll:
Tím rozhodně nechci říct, že to pomůže vždycky a že ta centra nejsou potřebná. Jsou, ale… :think:
Ani v médiích nemá podpora zdraví mužů přiměřený prostor. :?
No a o prevenci a absenci mesterolonu v Česku to tu melu pořád dokola. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital