Pro muže - porucha plodnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38270
29.5.20 10:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.6.20 15:32

Ahojte lidičky,

řešíme ten samý problém. začal jsem brát ten mix vitamínů od @M_Vladim. Řeším tyto problémy:

1. Lecitin dělají už jen Megalecitin 1325mg, takže 1 tableta je málo 2 tablety jsou už překročení maximální denní dávky (půl tablety nejde, protože jsou gelové… Jak to řešíte vy?
  2. Bioaktivní selen + zinek od Pharma Nord je taky těžko k sehnání. Sehnal jsem jen 2 balení a prošel jsem asi 5 lékáren. Všude mi nabízí variantu forte, ale tam je obsah selenu 100 µg cože je skoro dvojnásobe než uvádní @M_Vladim. Co používáte vy?
  3. Přemýšlel jsem ještě o tom, že bych začal brát Kotvičník a Macu, ale co jsem četl tak nejlepší je přímo prášek z kořenu (Maca) a Kotvičník prý nemá smyslel kupovat čaje ani tablety protože člověk nemá jistotu co to obsahuj. Máte někdo nějaká doporučení??

Mám diagnostikovanou Azoospermii a teď se budu objednávat na operaci oboustranné varikokély. Vím, že obě diagnózy stojí za prd, ale jsem ochotný vyzkoušet všechno, takže za všechny Vaše rady budu nesmírně vděčný.

Děkuji Milan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
14.6.20 19:15

Ad Kotvičník: Podívejte se po nějakém místním pěstiteli bylinek ve Vašem okolí. Ti obvykle prodávají, co sami vypěstují. Nevýhodou je, že někdy nemají všechno po celý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38270
14.6.20 19:19

Klidně ty lecitiny 2, ale ne najednou, po snídani a po obědě. Po večeři to může způsobovat horší usínání. Firma u zinku nerozhoduje, myslím, že ani u selenu.
O kotvičníku jsem tu psal, moc bych na něj nesázel, možná nárazově. :nevim:
S macou z tohohle pohledu nevím. :nevim:
Držím palce! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.6.20 20:44

@roothaan Díky, zkusím.
@M_Vladim Trochu jsem se díval. šlo by tedy použít toto: https://www.benu.cz/…elen-tbl-100 + ještě beru dalších 15mg zinku https://www.benu.cz/…120-generica.

OK lecitiny zkusím 2× denně. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38270
15.6.20 23:20
@Milan87 píše:
@roothaan Díky, zkusím.
@M_Vladim Trochu jsem se díval. šlo by tedy použít toto: https://www.benu.cz/…elen-tbl-100 + ještě beru dalších 15mg zinku https://www.benu.cz/…120-generica.OK lecitiny zkusím 2× denně. Děkuji

To vyjde asi nastejno. 2 denně (30 ug). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.6.20 19:23

@M_Vladim A není těch 3ug málo právě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
17.6.20 23:33

@Milan87
2 lecitiny nevadí
Selen a zinek - nezáleží až tak na firmě, ale spíš formě. Glukonan zinečnatý je fajn, seleničitan sodný ne. Takže chtělo by to lepší selen

Ohledně zinku jste v jiných jednotkách - bere se 30mg, ne 30 ug, to by bylo strašně málo. Zinek vytlačuje měď, takže pokud byste brali víc, najděte si nějaký s mědí.

Maca - pro chlapy se uvádí že je nejlepší černá maca. Nevím, jak je v čechách k dostání a je znatelně dražší než běžnější žlutá. Ale furt lepší žlutá než žádná. Zaměřte se na to, aby byla želatinizovaná, jinak nadýmá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38270
18.6.20 14:41
P
@Milan87 píše:
@M_Vladim A není těch 3ug málo právě?

Překlep… 30 mg. Nepřekračujte 50 mg za den. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.6.20 08:56

@M_Vladim Rozumím, šlo mi spíš o to, že se dá sehnat i zinek 25mg místo těch 15ti mg.
Dohromady by to tedy bylo 40mg, takže větší dávka. Z toho mixu co jste tu psal nic jiného zinek neobsahuje, pokud se nepletu. Takže bych zvýšil dávku aniž bych překročil 50mg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38270
21.6.20 11:01

@Milan87
Já se obecně vyhýbám mixům. Obvykle jsou s nějakou značkou hyper - super, někdy nemají ani pořádně vypsané složení, je problém to nadávkovat tak, aby někde nebylo málo, nebo naopak víc, takže je stejně nutné ještě něco k tomu. Některé obsahují tribulus a velké dávky C. Když člověk předtím nic neužíval, tak je to v důsledku krátkodobého navýšení testosteronu a toho C opravdu takový wow! efekt, což považuju malinko za podfuk. A nakonec to vyjde dráž. Nechci tím říct, že se některé jako základ použít nedají, ale obecně to výhoda nebývá. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.6.20 17:17

@M_Vladim Problém asi vyřešen. Zjistil jsem, že Nord Pharma mají přímo eshop kde se dá objedna příjem jen ten Bioaktivní Selen+Zinek bez toho aby to bylo FORTE. A dokonce s dopravou zdarma, takže pojedu dále to co jsem zvyklý +15mg zinku co beru navíc. Takže zůstanu na těch 30mg.

Beru to předem a za pár měsíců půjdu na tu operaci varykokél tak uvidíme. Nezbývá než bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38270
21.6.20 23:55
@Milan87 píše:
@M_Vladim Problém asi vyřešen. Zjistil jsem, že Nord Pharma mají přímo eshop kde se dá objedna příjem jen ten Bioaktivní Selen+Zinek bez toho aby to bylo FORTE. A dokonce s dopravou zdarma, takže pojedu dále to co jsem zvyklý +15mg zinku co beru navíc. Takže zůstanu na těch 30mg.Beru to předem a za pár měsíců půjdu na tu operaci varykokél tak uvidíme. Nezbývá než bojovat.
:mavam: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
23.6.20 11:54

Dobrý den, prosím Vas, jaké jsou vitamíny na úpravu morfologie?

Příspěvek upraven 23.06.20 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
23.6.20 12:15

@Bilavila
Po té operaci je tam vše v pořádku a funkční?
Měl to na jedné nebo obou stranách?
Hormonální profil mu dělali?
Erekce a ejakulace bez problémů?

Když si představíš pyramidu, tak suplementy jsou na vršku. Někdy potřeba, prospěšné, ale nikdy nenahradí tu spodní část pyramidy, kde je celková životospráva - strava, pitný režim, stres, pohyb, volnější kalhoty).
Jak je na tom celkově se zdravím a životosprávou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí