Pro muže - porucha plodnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29.4.19 18:50

Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat, zda jste někdo užíval clostillbegyt a zda jste měli nějaké úspěchy? Muž má velmi špatná spermiogram o dítě se snažíme již 3 roky a stále se nedaří :/ Proděláno jedno IVF neuspesne, žena zdráva. Mimochodem je nám 27 let. Moc děkuji za odpoveď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
29.4.19 19:21

@martulinka617 Manzel ho bral a nepomohl… ale to nic neznamena. Meli byste navstivit dobreho androloga a ten by mel hormony predepsat jen jestli vyhodnoti, ze by mohly pomoci. I muzum se da zkoumat hormonalni profil jako u zen, samozrejme u muzu se zkouma neco trochu jineho, presne si nepamatuji co vse, ale prave na zaklade toho by to androlog mohl predepsat :nevim: Jina vysetreni mate hotova? Myslim zejmena infekce, ultrazvuk kvuli vylouceni varikokely? Preji hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.19 19:36

@Helca83 Tak to jsi mně moc nepotěšila :( Vkládám do toho léku velkou naději. Podstoupil základní vyšetření integrity DNA spermii (v pořádku), pak jsme podstoupili vyšetření autoprotilátek proti spermiím ( v pořádku). Doktor z rozboru krve mu našel nízkou hladinu testosteronu a proto mu nasadil clostillbegyt (po měsíci užívání se hodnota testosteronu zvedla o dvojnásobek). Teď to bude pomalu 3 měsíc a půjde na kontrolní spermio. Jsme z toho už hodně nervozní…(poslední závěr zněl oligo-asteno-teratospermie)…Jinak vitaminy dále užívá, ale bohužel bez šance. Lékař nám rovnou řekl, že na tohle jsou vitaminy kratké :( Moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
29.4.19 19:39

@martulinka617 diagnozu mame stejnou, ale muj muz ma a mel testosteronu relativne dost, bohuzel 8o Kdyz to je jak pises, mohlo by to klapnout :palec: Urcite zkuste i varikokelu, nemusi byt okem videt ani poznat (nekoho to pry boli), a i ureoplazmata a jine mrsky z moci… ty take casto pusobi neplechu, a za prozkoumani to stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.19 19:52

@Helca83 díky za povzbuzení! :) Zkusím vydržet a potom kontrolním spermiu se rozhodneme, jestli podstoupit další vyšetření jak píšeš. Už jsme z toho nanejvýš vyčerpaní…no kdo nezažil, nepochopí. Moc ti děkuji :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
29.4.19 19:58

Můj manžel má líné mršky podle testu spermiogramu má někdo podobný problém :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36884
2.7.19 16:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
15.7.19 20:41

Jsem tu zase 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36884
15.7.19 21:19
@hoppanka2 píše:
Jsem tu zase 👍
:potlesk: :mavam: A?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.8.19 11:55

Ahoj, jsem tu nova snad nevadi. Jen jsem chtela přispět k tomu clostilbegytu nas pribeh: Muj muz mel šílené vysledky prvni spermio verdikt azoospermie (4/19/) pak navsteva sexuologickeho ustavu v Praze, rozhazene hormony totálně, vysoky kortizol i prolaktin, nasazen clostilbegyt, medocriptin a injekce hcg. Kontrola po 2 mes zlepseni z 0 na 8mil/ml morfologie 5%. Pak jsme sli do CAR 29/7 tam uz „jen“ snizeny pocet. Poté nasledovalo spermio kuli IUI (vydupala jsem si ho)15/8 (hnali nas hne do IVF) a totalni zmena verdikt normospermie… 19mil/ml progresivni 74% jen teda snizena ta morfologie 10%,ale pro nas zazrak. Bral ještě vitamíny (koenzym, selzink, acetyl l karnitin, vitamin E a C plus zdrava strava), tak snad uz to pujde cekam na vysledky, chce to vydrzet aspoň 4 měsíce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
20.8.19 11:59

Chce žít zdravě jen 4 měsíce? Jo, s tím bych chtěl mít určitě děti. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.8.19 12:16

Zije zdrave porad bylo to mysleno tak, ze výsledky nejsou hned na kontrole treba po 2-3 mes. Myslim, ze to ale vetsina lidi pochopi. Zmena zivotniho stylu na 4 mes je k nicemu samozrejme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36884
20.8.19 18:36
@Zumpa píše:
Chce žít zdravě jen 4 měsíce? Jo, s tím bych chtěl mít určitě děti. :zed:

To neznamená, že se potom začne člověk chvat jak (píp), ale, že to vezme po ty čtyři měsíce hodně vážně. : ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36884
20.8.19 19:00
@Buzi píše:
Ahoj, jsem tu nova snad nevadi. Jen jsem chtela přispět k tomu clostilbegytu nas pribeh: Muj muz mel šílené vysledky prvni spermio verdikt azoospermie (4/19/) pak navsteva sexuologickeho ustavu v Praze, rozhazene hormony totálně, vysoky kortizol i prolaktin, nasazen clostilbegyt, medocriptin a injekce hcg. Kontrola po 2 mes zlepseni z 0 na 8mil/ml morfologie 5%. Pak jsme sli do CAR 29/7 tam uz „jen“ snizeny pocet. Poté nasledovalo spermio kuli IUI (vydupala jsem si ho)15/8 (hnali nas hne do IVF) a totalni zmena verdikt normospermie… 19mil/ml progresivni 74% jen teda snizena ta morfologie 10%,ale pro nas zazrak. Bral ještě vitamíny (koenzym, selzink, acetyl l karnitin, vitamin E a C plus zdrava strava), tak snad uz to pujde cekam na vysledky, chce to vydrzet aspoň 4 měsíce ;)
:kytka: Gratulace! :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.8.19 09:35

Ahoj všichni, všude se řeší množství a pohyb, ale co morfologie? Lze zlepšit?

Pořídila jsem:
L-carnitin 500 mg
Kyselina listová 800 µg
L-arginin 400mg
Koenzym Q10 60 mg
Vitamin E 268mg
Zinek 40mg
Selen 1000 mcg

a mám v plánu dokoupit Glutathion 1000 mg

Uvidíme v listopadu jak to zabralo

• načítám...
  • Citovat