Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat, zda jste někdo užíval clostillbegyt a zda jste měli nějaké úspěchy? Muž má velmi špatná spermiogram o dítě se snažíme již 3 roky a stále se nedaří :/ Proděláno jedno IVF neuspesne, žena zdráva. Mimochodem je nám 27 let. Moc děkuji za odpoveď
@martulinka617 Manzel ho bral a nepomohl… ale to nic neznamena. Meli byste navstivit dobreho androloga a ten by mel hormony predepsat jen jestli vyhodnoti, ze by mohly pomoci. I muzum se da zkoumat hormonalni profil jako u zen, samozrejme u muzu se zkouma neco trochu jineho, presne si nepamatuji co vse, ale prave na zaklade toho by to androlog mohl predepsat
Jina vysetreni mate hotova? Myslim zejmena infekce, ultrazvuk kvuli vylouceni varikokely? Preji hodne stesti!
@Helca83 Tak to jsi mně moc nepotěšila
Vkládám do toho léku velkou naději. Podstoupil základní vyšetření integrity DNA spermii (v pořádku), pak jsme podstoupili vyšetření autoprotilátek proti spermiím ( v pořádku). Doktor z rozboru krve mu našel nízkou hladinu testosteronu a proto mu nasadil clostillbegyt (po měsíci užívání se hodnota testosteronu zvedla o dvojnásobek). Teď to bude pomalu 3 měsíc a půjde na kontrolní spermio. Jsme z toho už hodně nervozní…(poslední závěr zněl oligo-asteno-teratospermie)…Jinak vitaminy dále užívá, ale bohužel bez šance. Lékař nám rovnou řekl, že na tohle jsou vitaminy kratké
Moc děkuju
@martulinka617 diagnozu mame stejnou, ale muj muz ma a mel testosteronu relativne dost, bohuzel
Kdyz to je jak pises, mohlo by to klapnout
Urcite zkuste i varikokelu, nemusi byt okem videt ani poznat (nekoho to pry boli), a i ureoplazmata a jine mrsky z moci… ty take casto pusobi neplechu, a za prozkoumani to stoji.
@Helca83 díky za povzbuzení!
Zkusím vydržet a potom kontrolním spermiu se rozhodneme, jestli podstoupit další vyšetření jak píšeš. Už jsme z toho nanejvýš vyčerpaní…no kdo nezažil, nepochopí. Moc ti děkuji
![]()
Můj manžel má líné mršky podle testu spermiogramu má někdo podobný problém ![]()
Ahoj, jsem tu nova snad nevadi. Jen jsem chtela přispět k tomu clostilbegytu nas pribeh: Muj muz mel šílené vysledky prvni spermio verdikt azoospermie (4/19/) pak navsteva sexuologickeho ustavu v Praze, rozhazene hormony totálně, vysoky kortizol i prolaktin, nasazen clostilbegyt, medocriptin a injekce hcg. Kontrola po 2 mes zlepseni z 0 na 8mil/ml morfologie 5%. Pak jsme sli do CAR 29/7 tam uz „jen“ snizeny pocet. Poté nasledovalo spermio kuli IUI (vydupala jsem si ho)15/8 (hnali nas hne do IVF) a totalni zmena verdikt normospermie… 19mil/ml progresivni 74% jen teda snizena ta morfologie 10%,ale pro nas zazrak. Bral ještě vitamíny (koenzym, selzink, acetyl l karnitin, vitamin E a C plus zdrava strava), tak snad uz to pujde cekam na vysledky, chce to vydrzet aspoň 4 měsíce ![]()
Chce žít zdravě jen 4 měsíce? Jo, s tím bych chtěl mít určitě děti. ![]()
Zije zdrave porad bylo to mysleno tak, ze výsledky nejsou hned na kontrole treba po 2-3 mes. Myslim, ze to ale vetsina lidi pochopi. Zmena zivotniho stylu na 4 mes je k nicemu samozrejme
@Zumpa píše:
Chce žít zdravě jen 4 měsíce? Jo, s tím bych chtěl mít určitě děti.
To neznamená, že se potom začne člověk chvat jak (píp), ale, že to vezme po ty čtyři měsíce hodně vážně. : ![]()
@Buzi píše:
Ahoj, jsem tu nova snad nevadi. Jen jsem chtela přispět k tomu clostilbegytu nas pribeh: Muj muz mel šílené vysledky prvni spermio verdikt azoospermie (4/19/) pak navsteva sexuologickeho ustavu v Praze, rozhazene hormony totálně, vysoky kortizol i prolaktin, nasazen clostilbegyt, medocriptin a injekce hcg. Kontrola po 2 mes zlepseni z 0 na 8mil/ml morfologie 5%. Pak jsme sli do CAR 29/7 tam uz „jen“ snizeny pocet. Poté nasledovalo spermio kuli IUI (vydupala jsem si ho)15/8 (hnali nas hne do IVF) a totalni zmena verdikt normospermie… 19mil/ml progresivni 74% jen teda snizena ta morfologie 10%,ale pro nas zazrak. Bral ještě vitamíny (koenzym, selzink, acetyl l karnitin, vitamin E a C plus zdrava strava), tak snad uz to pujde cekam na vysledky, chce to vydrzet aspoň 4 měsíce
Ahoj všichni, všude se řeší množství a pohyb, ale co morfologie? Lze zlepšit?
Pořídila jsem:
L-carnitin 500 mg
Kyselina listová 800 µg
L-arginin 400mg
Koenzym Q10 60 mg
Vitamin E 268mg
Zinek 40mg
Selen 1000 mcg
a mám v plánu dokoupit Glutathion 1000 mg
Uvidíme v listopadu jak to zabralo