Pro muže - porucha plodnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
182
23.6.20 14:04

@Callista Hormonální profil mu nedelali, erekce a ejakulace v pořádku. A po operaci vše ok a funkční a byla to levá strana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36867
24.6.20 22:45
@Bilavila píše:
Dobrý den, prosím Vas, jaké jsou vitamíny na úpravu morfologie?

Z toho mixu, co jsem sem dával na první stránce, nelze jednoznačně určit co by bylo konkretně na úpravu morfologie. Je to víceméně frontální podpora. Jak na tvorbu, tak i následnou výživu (připomínám, že spermie tvoří v ejakulátu nejvýš jednotky procent, zbytek, těch 98% a víc, je tam pro ochranu, dopravu a výživu).
Sice jsou náznaky, že konkretně na spermiogenezi přímo u zdroje má z toho mixu největší vliv E, C, zinek, selen a snad i lecitin, ale pořádný andrologický výzkum jsem neviděl. On ten lecitin je tak trochu antagonista LDL cholesterolu a tenhle cholesterol je zas k spermiotvorbě potřeba. Možná bych k vitamínům z tohoto důvodu přihodil tak 2 - 3 vajíčka týdně. :think:
Negativní vliv má stres v různých podobách a nedostatek spánku, což je vlastně taky stres a velmi nízká, nebo naopak velmi vysoká hodnota hormonů.
Pokud někdo ví víc, určitě se to tu hodí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.7.20 13:29

Ahoj všem, mám dotaz. Manžel byl včera na SPG, který vyšel víceméně krásně - pohyblivost 63%, motilní dokonce 73 %, koncentrace 92 mil, cekový počet 208 mil, morfologie 5,1 %. Ale zjistitli mu zároveň i leukocyty - pozitivní ++. Ph je také vyšší - 8,4. Co s tím dále? Navštívit urologa? Potřebuje na to doporučení od obvodního lékaře? Budu ráda za jakoukoli zkušenost/radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36867
29.7.20 13:49

Je sice možné na urologii přijít z ulice, ale zpráva by byla lepší. Ten SPG jako vysvětlení by mohl stačit. Leukocity jsou buď zánět, nebo zranění. Asi by to chtělo nějaké sledování - jestli je to jednorázová věc, nebo něco chroničtějšího ( i autoimunitní reakce je vlastně zánět - jen je nespecifický, tedy neútočí na specifické napadení mikroorganismem, ale na špatný cíl ). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36867
2.11.20 10:45

Obnovuji s příspěvkem - upozorňuji na to že se dají pořídit testy, které jsou použitelné jako orientační spermiogram. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
11.11.20 20:04

Ahoj všichni, doufám, že se k vám můžu připojit.
@M_Vladim moc díky za množství vyčerpávajících informací a už manželovi začínám mixovat koktejl. Trápí ho nízký počet spermií a i ty jsou líný. :roll: potřebujeme je nějak nastartovat.
Já taky nejsem bez chyby, a také to už řešíme přes doktora.
Tak nám držte pěsti.
Dám 100% vědět, jak si vedeme.
Zatím míchám arginin, selen, zinek a Vit. E a D. Céčko bere jen když si vzpomene, ale naordinuju mu ho pravidelně :D
Dobrý je prý i inositol (mám pro nás už zásobu, před asi 14 dny mi přišly dvě půlkilovky z myproteinu. :D )

Kdybyste někdo přišel na nějakou inovaci, sem s ní :palec: :srdce:

Moc díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
11.11.20 21:32

@lju.lju Když už užívá L-Arginine, přidal bych k tomu rovnou taky L-Carnitine. Ani u jednoho není zcela jisté, že má na věc nějaký vliv, ale jestli ano, je docela pravděpodobné, že oba podobný.

Jinak docela pomáhá taky zlepšit celkový životní styl, jestli je na to prostor. Strava, odbourání nebo zmírnění nějakých zlozvyků, spánek, stres, pohyb. Alespoň moje zkušenost a z mého okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15060
21.12.20 20:57

Ahoj, u mého manžela výsledky SPG nevyšly zrovna nejlépe, nakoupil si tedy vitamíny viz. tady hlavní příspěvek a už je „zobe“. Musím říct, že je to docela brutální zásoba vitamínů, tak doufám, že to pomůže.

Za jak dlouho se dá očekávat při takovéto vitamínové palbě nějaký výsledek? Respektive za jak dlouho by měl jít na kontrolní SPG? V CAR samozřejmě hned doporučili metodu ISCI ale předpokládám, že s těmi vitamíny s tím lze něco udělat a není hned nutné po prvním SPG dělat takové „závěry“? Výsledky teprve budeme řešit na gynekologii, nevíte jestli nám tam dají žádanku že má jít kontrolu na tu urologii nebo se tam má objednat sám? Rádi bychom zjistili kde je „příčina“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36867
21.12.20 22:23

Minimálně za měsíc, dřív to spermie nestihnou. Plus dát ještě nějakou dobu pro „zabrání“. Myslím, že tak dva měsíce jsou rozumná doba. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15060
21.12.20 22:35

@M_Vladim tak to je relativně krátký čas čekala jsem třeba aspoň půl roku :dance: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
21.12.20 23:56

@chivavinka

Myslím, že to trvá 3 měsíce vyrobit spermii, takže bych výsledky nečekala dřív.

Dobré je, že už víte, na čem má smysl pracovat.-) Ale kromě doplňků to chce řešit celkovou životosprávu - stress, zdravou stravu, dostatek spánku, hlídání toxických látek z prostředí…

Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
22.12.20 04:24

@chivavinka a ať partner nenosí mobil v kapse premluvte ho ať si pořídí tašku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36867
22.12.20 11:26
@chivavinka píše:
@M_Vladim tak to je relativně krátký čas čekala jsem třeba aspoň půl roku :dance: díky

JJ. Ty dva měsíce jsou minimum. Na „ostrý start“ bych to taky viděl na dýl. Ale na spermiogramu už by se to projevit mohlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36867
22.12.20 11:28
@Callista píše:
@chivavinka

Myslím, že to trvá 3 měsíce vyrobit spermii, takže bych výsledky nečekala dřív.

Dobré je, že už víte, na čem má smysl pracovat.-) Ale kromě doplňků to chce řešit celkovou životosprávu - stress, zdravou stravu, dostatek spánku, hlídání toxických látek z prostředí…

Držím palce :hug:

Přerovnal bych to: spánek, stress. vyhnout se saponátům a dostatečně pít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36867
22.12.20 11:33
@hoppanka2 píše:
@chivavinka a ať partner nenosí mobil v kapse premluvte ho ať si pořídí tašku ;)

Tohle je v pořadí asi tak kilometr za zbytkem, jako je třeba přehřívání z těsného oděvu…
To by ten mobil musel nosit… tam, anebo na něm sedět šourkem. :P Uvědomte si, že mezi genitáliema a kapsou máte nohu a to je spousta (radiově) neprostupné vody. ;)
Nevěřte všemu na webu. ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital