Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Callista ve stresu není, má sedavé zaměstnání ale poslední 3 roky dost sportuje. Na zdravé stravě musíme zapracovat
předpokládám že když bude jist ty vitamíny a k tomu ještě je bude mít ve stravě, nemůže se to nějak „přehnat“? Na spánku též zapracujeme. Jen to hlídání toxinů je pro mě dost španělská vesnice ![]()
Je fajn vědět na čem máme zacit pracovat. Moje vyšetření budou následovat
tak uvidíme.
@M_Vladim pitný režim dodržuje. Co znamená vyhnout se saponatum? Da se nějak zjistit v čem nastal problém? Rádi bychom to řešili od začátku a ne jen řešit výsledek, ale spíš příčinu.
@hoppanka2 tašku má, mobil sice v kapse nosí ale v době covidu je takřka pořád doma a tudíž ho v kapse ted takřka nenosí.
@chivavinka píše:
@Callista ve stresu není, má sedavé zaměstnání ale poslední 3 roky dost sportuje. Na zdravé stravě musíme zapracovatpředpokládám že když bude jist ty vitamíny a k tomu ještě je bude mít ve stravě, nemůže se to nějak „přehnat“? Na spánku též zapracujeme. Jen to hlídání toxinů je pro mě dost španělská vesnice
![]()
Je fajn vědět na čem máme zacit pracovat. Moje vyšetření budou následovat
tak uvidíme.
@M_Vladim pitný režim dodržuje. Co znamená vyhnout se saponatum? Da se nějak zjistit v čem nastal problém? Rádi bychom to řešili od začátku a ne jen řešit výsledek, ale spíš příčinu.
@hoppanka2 tašku má, mobil sice v kapse nosí ale v době covidu je takřka pořád doma a tudíž ho v kapse ted takřka nenosí.
Saponáty jsou ve vážném podezření, no tedy - v podstatě je jisté, že mají negativní vliv na mužskou plodnost. Takže pokud myčky špatně oplachují, nebo si dáte nějaký ten půllitřík v hospodě, kde na to kašlou…
Ty myčky by mnohé vysvětlovaly, ale je ticho po pěšině - představte si ten prů… kdyby se přišlo na to, co myček neoplachuje…
Bohužel by nástup myček celkem časově odpovídal s poklesem mužské plodnosti v rozvinutých zemích.
![]()
Konkrétně jaká látka z mycích prostředků to má způsobovat?
Podle mě je potřeba se koukat na celek. Jedna věc (tablety do myček) to nezpůsobí. Za mě je to používat celkově přírodní kosmetiku a přírodní čistící prostředky. Nevařit na teflonu, nepoužívat plastové kuchyňské náčiní, volit nerez, sklo a dřevo kde to jde.
Nejíst jídlo z konzerv a omezit věci z plastu.
Nejíst mořské ryby, protože jsou plné těžkých kovů. Omega 3 doplňovat olejem z řas.
@chivavinka
Nevím, jaké vitamíny jste nakoupili, ale šance, že by se to v kombinaci se zdravou stravou předávkovalo, je myslím nulová.
@Callista píše:
@M_VladimKonkrétně jaká látka z mycích prostředků to má způsobovat?
Podle mě je potřeba se koukat na celek. Jedna věc (tablety do myček) to nezpůsobí. Za mě je to používat celkově přírodní kosmetiku a přírodní čistící prostředky. Nevařit na teflonu, nepoužívat plastové kuchyňské náčiní, volit nerez, sklo a dřevo kde to jde.
Nejíst jídlo z konzerv a omezit věci z plastu.
Nejíst mořské ryby, protože jsou plné těžkých kovů. Omega 3 doplňovat olejem z řas.
@chivavinka
Nevím, jaké vitamíny jste nakoupili, ale šance, že by se to v kombinaci se zdravou stravou předávkovalo, je myslím nulová.
Některé tenzidy. Které konkretně bych musel najít, což nebude snadné.
Pro mě jsem si vzal ponaučení, že baštit Jar není dobrý nápad. ![]()
Tak on jar a tablety do myčky mají uplně jiné složení.
Našla jsem, že škodlivé jsou:
Ftaláty - kromě plastů je taky prý obsahujou parfémované detergenty, třeba ty na praní prádla, ftaláty vážou tu vůni v tom.
Detergenty na bázi ropy
a další chemické srágory…
Takže buď člověk může vystudovat chemické inženýrství, aby tomu rozuměl a věděl, čemu se vyhnout… a nebo jak píšu výše přejít na používání certifikované přírodní kosmetiky a úklidových prostředků, které toto neobsahují.
@M_Vladim @Callista 🙈 tak to jsme v hajzlu od myčky přes jar až po teflon a umělohmotné nádobí
tak snad vitamíny zaberou ![]()
Doporučuju tyhle věci změnit i proto, že i když otěhotníš, budou nadále negativně působit v těhotenství na plod a potom na dítě po narození (s ví bůh jakým výsledkem - možná alergie, možná kognitivní problémy, imunitní poruchy, nebo třeba problémy s plodností za spoustu let…)
Tenzidy jsou umělé detergenty. Našel jsem namátkou tohle:
www.researchgate.net/…Its_Antigens
![]()
@M_Vladim píše:???
Tenzidy jsou umělé detergenty. Našel jsem namátkou tohle:
www.researchgate.net/…Its_Antigens
To ani nemusím, je tam tam dole vidět, ale nevidím moc souvislost s tím tématem tady. Můžeš sem vložit konkrétní úryvek?
V závěru se píše:
Dnešní doba přináší stále vyšší riziko neplodnosti.
Světová zdravotnická organizace ji definuje již jako nemoc.
Je-li neplodnost ženy imunologicky podmíněna, je
třeba najít antigeny spermií, na které reaguje imunitní systém
tvorbou protilátek a brání tak úspěšnému početí. Pro
získání proteinové frakce spermií byly použity chemické
i fyzikální způsoby dezintegrace. Chemické metody byly
zastoupeny lyzí buněk v hypotonickém prostředí
(destilovaná voda) a použitím povrchově aktivních látek
(DOC, CHAPS, Triton X-100 a X-114… Čili, jednak tu jde o metodu hledání antigenů a jednak je tu uvedeno použití povrchově aktivních látek, které narušují obal spermií (tyto látky - detergenty, jsou jmenovitě uvedeny). Lze namítnout, že to není studie účinků dlouhodobé expozice v těle. Ještě se po takové studii podívám. ![]()
Ale tohle se týká toho, že ty spermie něčím promývali. To je samozřejmě uplně jiná situace než to, když se chlap umeje šamponem.
@Callista píše:
@M_VladimAle tohle se týká toho, že ty spermie něčím promývali. To je samozřejmě uplně jiná situace než to, když se chlap umeje šamponem.
Když se umyje tak ne, ale když ho nějakou dobu konzumuje, tak ano. Jak jsem psal, ještě se po tom podívám, abyste věřili, že nekecám. ![]()
Děkuji oběma za přínosné informace, máme teď oba na čem doma zapracovat.