Probémy s jídlem u tříletého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
95
18.2.16 14:40
@wittis píše:
To je jak u blbečků na dvořečku co :-D u nás je to samé, termix v kelímku sní, termix v pytlíčku nesní? :zed: Co to má jako být? Chjo… taky mě to vytáčí :-D Zeleninu, ovoce nejí. Miluje knedlíky, těstoviny, brambory či kaši. Neštěstí je když udělám nudle se zeleninou, rizoto, zapečené těstoviny… vše vyplyvává. Najde i kousky 1×1 mm a to už fakt s manželem kroutíme hlavou. :cert: Když krmíme u pohádky, tak zbaští i kukuřici :-D Dcerce je 3,5 roku.

Jo přesně, jak u blbečků na dvorečku. Ono u toho našeho stačí když má jugurt jinej obrázek, ač ho jí tak takhle nechce. :roll: Si říkám že se vrací do miminovskejch let, všecho by fakt nejradši kašovitý. Teď by každej den chtěl na oběd i večeři bramborovou kaši s osmaženým vajíčkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
18.2.16 14:41
@fialka27 píše:
A co ty polévky??

Polívky jak kdy. Většinou polívky dělám jen o víkendu a to mi je taky většinou nechce a v trjdnu když žádnou nemám tak by strašně chtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
18.2.16 14:47

@ňou
Joo, vajíčko a párky :mrgreen: to by taky mohlo být denně a občas na změnu paštika :kytka:
Ty jsi matka… Jak si můžeš dovolit koupit jogurt s jiným obrázkem? :zed: :lol: A nedej bože, když nemá obrázek vůbec :cert: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
18.2.16 14:50

@wittis
Já za ty výrobce nemůžu, když udělaj jinej obrázek tak je kluk o hladu, asi podám stížnost!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
18.2.16 14:54
@ňou píše:
@wittis
Já za ty výrobce nemůžu, když udělaj jinej obrázek tak je kluk o hladu, asi podám stížnost!!!

To je docela dobrej nápad :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
18.2.16 15:03

@fialka27
S luštěninovou polívkou bych u něj neuspěla, ale miluje třeba rajskou a vlastně všechno protlakovýho. Ono není problém dělat mu polívky, ale když mu ji 3× udělám a on nechce, pak další den neudělám on se čílí že chce polívku, tak to je na bednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
18.2.16 15:12
@kacaba379 píše:
Zdravím, já tedy nemám nejedlíka, kluk sní všechno, ale nijak velké porce. Má 3 roky a 7 měsíců, 112 cm a asi 18,5 kilo. Taky hubeňour, protože je docela svalouš. Ráno vypije hrnek kakaa a po chvíli si dá něco na snídani, ale nic moc velkého, taky třeba 2 kolečka šunky, kousíček rohlíku (ale třeba fakt 1× kousne), nakrájí si okurku a tu teda sní celou…pak má oběd, ale jí jen jeden chod, buď polívku, nebo druhé. Málokdy obojí. Nemá rád omáčky, jen rajskou. Odpoledne třeba ovoce, přesnídávku, jogurt, termix. Na večeři kousek pečiva s marmeládou, toast, nebo to, co bylo na oběd a končíme kakaem. Mně to přijde málo, ale on to tak prostě má :nevim:. Tak třeba to kakao by si tvůj kluk nedal a k tomu třeba kousek pečiva? Jinak já bych teda ten banán dala, kdyby nesnědl oběd. Je to nevýchovné a kdesi cosi, ale kolem jídla doma nedělám teror. Ony ty děcka někdy ví líp, co a kolik jim dělá dobře. Třeba syn skoro nejí pečivo a já mu ho nenutím. Nemá vyloženě potíže s trávení ale nějaké zdravotní problémy měl, chodíme na gastro, alergii na lepek sice nemá, ale já si říkám, že asi tak nějak nejlíp ví, co mu sedí…Něco jiného samozřejmě je, pokud děcko fakt vymýšlí bejkárny, loudí sladké místo normálního jídla atp…ale já razím heslo, že čím míň se kolem toho dělá, tím je to lepší. Chceš banán, tak si ho dej, třeba ho to navnadí na něco další, jak se říká „s jídlem roste chuť“…Sladkosti bych samozřejmě místo normálního jídla nedala…

Tak kakao nikdy neochutnal, zkoušela jsem to a ani to neochutnal, protože to má jinou barvu než jeho mlíčko( pije ráno a večer před spaním nutrilon). Je to asi čtvrt roku co normálně jedl rohlík nebo chleba s máslem, marmeládou, se sýrem, medem, ale od tý doby vůbec nechce. Mě přijde že mu prostě vyhovuje ta kašovitější strava a cokoli jinýho odmítá. Zdravotní problémy nemá. Jinak sladkýmu moc nedá, jediný co si dá tak je lipo, sušenka Mila, kinder čokoláda a sušenky Sunarky pro děti od 6ti měsíců…ale nevyžaduje nic z toho každej den, celkově na sladký moc není. Jen teda ty piškoty si dává každej den k přesnídávce nebo jogurtu, to ho aspoň trochu zasytí když už nechce nic jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
18.2.16 15:21

No jasné, to chápu. Jen to chce zkoušet a třeba se najde i pár jídel, co sní. Přece jenom, něco jíst by měl. Třeba mu zkus ty rohlíky nějak zapéct v troubě nebo toustovači, ať mu to víc chutná. Nebo jak jsi psala, že má rád ty vajíčka, ty se dají dělat taky na x způsobů. Jinak naše malá nechce maso, ale mleté jo. Děti jsou zkrátka vymyšlené. A druhá dcera rok a půl sní skoro vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
18.2.16 15:50

@ňou mne to trochu přijde, že má nějaké období, kdy se sprajcuje s jídlem jakože naschvál, něco jako období vzdoru, kdy prostě zkouší, co se bude dít. Tomu by nasvědčovalo to, že nejí to, co dříve jedl a taky to vymýšlení s polivkou - když je, tak ji nechce, když není, tak by si dal… Neteř byla taková, hodně dlouho fakt jedlá minimálně, ale vyrostla z toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
18.2.16 15:56

Tak přesně tak to vypadá u nás. Malá jedla do roka všechno. Teď jsem ráda, že do ní dostanu za den tři jogurty. Každý den vařím něco jiného, ale ani neochutná a rovnou zavrtí hlavou, že nechce. Potom se budí v noci hlady. Ani bych nedokázala říct, co jí chutná. Ovoce a zeleninu tedy jí, potom polévku, ale jen vývar s drobením a zeleninou. Už jsem z toto taky pěkně namrtvici. Ale hubeňour bych řekla, že není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
18.2.16 19:27

Dcera 4 roky ma 100cm a 13,5 kg.Od narozeni je nejedlik. Nervu, casu, sil a slz (i penez) me to stalo tolik, ze uz jsem rezignovala na jeji nejezeni a za kazde sousticko a nove ochutnani chvalim.At si proste neji, kdyz nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
18.2.16 20:26

@fialka27
Jenže tohle je právě u něj dost velkej problém. Bramborovou kaši s vajíčkem miluje, ale smažený vajíčko, nebo jakkoli jinak samostatně s pečivem do něj nedostanu. On je hrozná konzerva, cokoli jinýho než na co je zvyklej odmítá, ikdyž mu můžu stokrát vysvětlovat že to je vajíčko ´který má s bramborem rád. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí