Problém migrace do EU

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23081
22.5.15 22:09

Zcela naprosto jsem proti! V první řadě naši lidé, naše děti… Na „tohle“ peníze jsou? Tak proč sbíráme víčka apod pro naše děti? :cert: :cert: Nevim proč si sem pouštět, a ještě dobrovolně, někoho, kdo nakonec nás, rodáky, bude chtít buzerovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
22.5.15 22:21
@martina.se píše:
půjdou do německa, rakouska, nizozemí atd.. nejsme pro ně dost lukrativní, jsme jen přestupní stanice, což je fajn. Ale přesný, jen chlapi, ženský, nedejbože děti, naprosté minimum. chápu uprchlíky z ukrajiny - ty, co tu mají původ. Ale víc nic. Sýrie a spol, normálně bych je prostě vracela loďkama zpět, byla bych fakt svině. :nevim: je mi líto, ale náš stát není schopný uživit svoje lidi, natož xindle odjinud.

Proc xindle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
22.5.15 22:27

Ceska Republika na tom zdaleka neni tak spatne. Chteli jsme do EU, tak se musime prizpusobit. Navic co je nejakych 1200 uprchliku? To je nic. Napr. Jordansko(maly stat) ma take hodne uprchliku nebo Turecko, tak proc ne my? Jsem pro uprchliky. To ze stat kasle na nase obcany je vec druha. Neuskodi nam to, stat je plny xenofobnich lidi, kteri si mysli, jak se maji spatne a jen horekuji, pritom se mame dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
22.5.15 22:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
22.5.15 22:39

Mě se to taky nelíbí. Přijímat uprchlíky po tisících? Za chvíli se tu budou roztahovat, zavádět svoje zvyky, pobírat dávky a kdoví co ještě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
23.5.15 06:49

Jo devcata a kolik mate deti? vite, ze na udrzeni populace je treba 2,1 ditete na kazdou zenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
23.5.15 07:00
@martina.se píše:
půjdou do německa, rakouska, nizozemí atd.. nejsme pro ně dost lukrativní, jsme jen přestupní stanice, což je fajn. Ale přesný, jen chlapi, ženský, nedejbože děti, naprosté minimum. chápu uprchlíky z ukrajiny - ty, co tu mají původ. Ale víc nic. Sýrie a spol, normálně bych je prostě vracela loďkama zpět, byla bych fakt svině. :nevim: je mi líto, ale náš stát není schopný uživit svoje lidi, natož xindle odjinud.

Nemůžu než souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.5.15 10:54

@terinka4444 @lleennttiillkkaa mám pár osob, které se Tím zabývají, takže info jsou celkem jasné.. tu si týpek počká na základní doklady a pak frnk a zmizne.. pokud jsme jen přestupní stanicí, tak je to ještě jakž takž, ale i tak bych prostě zavřela hranici a vracela je všechny zpět.. když už, tak brát jen ženský a děti do určitýho věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
23.5.15 14:18
@martina.se píše: .. když už, tak brát jen ženský a děti do určitýho věku.

To je jako brát děti s určitým odstínem světlých vlasů a modrých očí.

A zbytek co? Pošlete je zpět, protože jim je o den více, než stanovená hranice?

Já upřímně nevím, jak se k tomu postavit, ale toto mě velmi zaráží :(.

Příspěvek upraven 23.05.15 v 14:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
23.5.15 14:19
@lektorka píše:
Ceska Republika na tom zdaleka neni tak spatne. Chteli jsme do EU, tak se musime prizpusobit. Navic co je nejakych 1200 uprchliku? To je nic. Napr. Jordansko(maly stat) ma take hodne uprchliku nebo Turecko, tak proc ne my? Jsem pro uprchliky. To ze stat kasle na nase obcany je vec druha. Neuskodi nam to, stat je plny xenofobnich lidi, kteri si mysli, jak se maji spatne a jen horekuji, pritom se mame dobre.

Máš pravdu, jednou jsme v EU a to s sebou nese nejen určité výhody, ale i povinnosti a nařízení, nemůžeme si vybírat, co se nám právě hodí nebo líbí.1200 uprchlíků je samozřejmě naprosté nic. To s čím se momentálně potýkají např. Tebou zmínění Jordánci, no, to si my tady nemumíme ani představit. Nemá to nic společného s tím, jak se tady mají Češi, samozřejmě, že Evropa je celkově ostrůvek bohatství, blahobytu, vyhazování jídla, dobrých životních podmínek, demokracie a tak dále.
Jinak, k zakládajícímu příspěvku, ne, konce to nemá, dokud bude v subsaharských státech chudoba, nedostatečné vzdělání, lékařská péče, diktátroské režimy, korupce, dokud se bude v určitých oblastech válčit, k moci se budou dostávat teroristické organizace a tak dále. Svět je globalizovaný, uzavřít se nelze, řešení v nedohlednu. Realita dnešního světa, můžeme nadávat, bát se, ale nic se nezmění. Za rok, možná za pět, třeba za padesát, tu můžeme mít válečnou zónu my, kdo ví.

• Citovat
  • Upravit
72725
23.5.15 14:31
@Gituš píše:
To je jako brát děti s určitým odstínem světlých vlasů a modrých očí.

A zbytek co? Pošlete je zpět, protože jim je o den více, než stanovená hranice?

Já upřímně nevím, jak se k tomu postavit, ale toto mě velmi zaráží :(.

Příspěvek upraven 23.05.15 v 14:20

děcka jsou do 15 let. Nevidim důvod, proč sem brát dospělý muslimy, není k tomu důvod - myšleno chlapy.. snaží se sem nacpat hodně xindlů :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.5.15 14:32
@Pudloslava píše:
Jo devcata a kolik mate deti? vite, ze na udrzeni populace je treba 2,1 ditete na kazdou zenu?

a máš pocit, že nás spasí muslimové odkudsi z tramtárie? Radši jako čech vymřu, než si to tu nechat okupovat xindlama.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
23.5.15 14:59
@martina.se píše:
děcka jsou do 15 let. Nevidim důvod, proč sem brát dospělý muslimy, není k tomu důvod - myšleno chlapy.. snaží se sem nacpat hodně xindlů :poblion:

Tak s tím plně souhlasím! Myslím, že i tak tu verbež už máme až až, nač si ještě přidávat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
23.5.15 15:24
@vyrovnaná žena píše:
Jsem ráda, že můžeme nabídnout pomoc. Nehledejte v tom hned to špatné.
Když nám bylo ouvej v 68 také nám svět poskytl azyl. Máme co vracet

Citově s tebou souhlasím, ale rozumově ne.
Myslím, že od téhle vlny uprchlíků, zejména muslimského vyznání, nemůžeme čekat, že se budou u nás chovat tak jako Čechoslováci v zemích, které je přijaly při emigracích v předválečných a poválečných letech a šedesátém osmém. Ti se prostě přizpůsobili nové zemi, naučili se jazyk, přejali většinu místních zvyklostí a pokud si uchovali něco českého, pak si to opatrovali v soukromí nebo rodácké komunitě a rozhodně si to neprosazovali jako něco, co jim nová vlast má a musí zaručit. Což je podle mě u muslimů standardní vzorec chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
23.5.15 15:39
@Bersaba píše:
Citově s tebou souhlasím, ale rozumově ne.
Myslím, že od téhle vlny uprchlíků, zejména muslimského vyznání, nemůžeme čekat, že se budou u nás chovat tak jako Čechoslováci v zemích, které je přijaly při emigracích v předválečných a poválečných letech a šedesátém osmém. Ti se prostě přizpůsobili nové zemi, naučili se jazyk, přejali většinu místních zvyklostí a pokud si uchovali něco českého, pak si to opatrovali v soukromí nebo rodácké komunitě a rozhodně si to neprosazovali jako něco, co jim nová vlast má a musí zaručit. Což je podle mě u muslimů standardní vzorec chování.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová