Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábi Zlopočasná píše:
No, to s tym blahobytom… nasi maju postaveny dom. Z velmi dobrej tehly. Pravda, uz 40-rocny… ale je to blahobyt proti tomu, co maju v Afrike. Na druhu stranu, moja babicka vlastnorucne kopala hlinu na tehlu, z ktorej je ten dom postaveny, a ta tehla sa palila na nasom dvore. Nie som si teda tak ista tym tvrdenim, ze mame stastie, ze sme sa narodili do blahobytu. On ten blahobyt bol tvrdo vydrety nasimi dedmi… a teraz to mame odovzdat inym, len preto, ze USA ich bombarduju?
spravne pises, ze to vydreli dedove - ty jsi prstem nehla, jen ses dobre narodila
@Camael píše:
@Pudloslava
Omezeni jim zadna dat nemuzes, to by se slunickari pos…i do vysky. Podivej se, co jen u nas zpusobi obycejny pozadavek na stejnokroj u sestry. A to je snad samozrejmost, ze do urcitych zamestnani chodi lidi v urcitym obleceni a co to vyvolalo.
Co se tyka tech, co sem maji prijet. Nejde o tech prvnich 1200 nebo kolik, ale uz ted se mluvi o tom, ze ty kvoty nebudou jednorazove, ale kazdy rok jich sem narvou 5000. A uprimne, z takoveho mnozstvi uz nejsem nadsena, i kdyby se jednalo o evakuovany matersky skolky. Oni se nezacleni, jako se nezaclenili jinde.
v nemocnici Pod Petrinem slouzi radove sestry Boromejky, nosi http://www.boromejky.cz/…P2070013.jpg: zasadni rozdil proti satkum u muslimek mi nejak unika
@jakanas píše:
to zase není až tak pravda. podívej se na naše rozdělení se slovenskem. Drtivá většina států co se rozdělila mají spolu velmi napjaté vztahy, nebo dokonce válčili. Mi máme bratry slováky. Jaký si to uděláš, takový to máš.
jak pravila moje kolegyne, cesko oslabene nekolika vlnami emigrace prisla o prakticky vsechnu hybnou silu a intelektualni elity.
Cesi vzdycky byli spise pasivni narod, pri rozdeleni republiky nebyl nikdo, komu by se chtelo iniciovat valku. nebylo to tak, ze by valka byla na spadnuti a my ji horko tezko vlastnim uslilim zabranili. Jsme proste takovy ovecky.
Az na nas dostane Putin zalusk, muzem se rovnou ucit azbuku, to bude otazka chvilky a mozna nepadne ani vystrel.
To taky neni zadna nase zasluha, proste jsme se takovi narodili a takove nas vychovali (takovi se vzajemne vychovavame)
@Pudloslava Odjakživa jsme malý národ a až do roku 1918 jsem pořád byli v něčím područí. To, že se nám podařilo zachovat si vlastný jazyk a svébytnost, není známkou toho, že jsme pasivní národ. Ani to, že nejsme „válečně naladěni“. Já osobně považuju tento náš rys za projev kulturnosti a vyspělosti. Rozdělení se Slovenskem si většina lidí nepřála a proto nebyl důvod, abychom se vzájemně vraždili. A to, že máme se Slováky nadstandardní vztahy nás co se týká „lidské vyspělosti“ staví na vyšší příčku žebříčku než ty, kteří se bijou a táhnou do válek. Přijde mi, že nás jako národ vnímáš jako slabochy, ale není to tak. Kdyby byly všechny státy, respektive lidi v nich, podobného smyšlení a naturelu jako my, bylo by na světě mnohem líp.
@Bábi Zlopočasná píše:
No, to s tym blahobytom… nasi maju postaveny dom. Z velmi dobrej tehly. Pravda, uz 40-rocny… ale je to blahobyt proti tomu, co maju v Afrike. Na druhu stranu, moja babicka vlastnorucne kopala hlinu na tehlu, z ktorej je ten dom postaveny, a ta tehla sa palila na nasom dvore. Nie som si teda tak ista tym tvrdenim, ze mame stastie, ze sme sa narodili do blahobytu. On ten blahobyt bol tvrdo vydrety nasimi dedmi… a teraz to mame odovzdat inym, len preto, ze USA ich bombarduju?
Vždyť jsi to tímto svým příspěvkem jen sama potvrdila, fakt, že my jsme se úplně náhodně narodili tady, nijak jsme se o blahobyt, v kterém žijeme, nezasloužili, ani my, ani generace našich rodičů. A druhá věc, kdyby se dějiny utvářely na našem území jinak, tak by ten blahobyt nebyl, ani kdyby se naši pra pra udřeli k smrti. Jsou věci, které moc ovlivnitelné nejsou, i kdyby člověk sebevíc chtěl.
@Menora píše:
Vždyť jsi to tímto svým příspěvkem jen sama potvrdila, fakt, že my jsme se úplně náhodně narodili tady, nijak jsme se o blahobyt, v kterém žijeme, nezasloužili, ani my, ani generace našich rodičů. A druhá věc, kdyby se dějiny utvářely na našem území jinak, tak by ten blahobyt nebyl, ani kdyby se naši pra pra udřeli k smrti. Jsou věci, které moc ovlivnitelné nejsou, i kdyby člověk sebevíc chtěl.
V každém případě ale to, kde žijeme a jakou máme životní úroveň, historii a kulturu, „zařídily“ generace a generace našich předků, kterých jsme my potomci a z tohoto hlediska je naší morální povinností o toto dědictví pečovat a dál ho rozvíjet.
@Denisa56 píše:
@Pudloslava Odjakživa jsme malý národ a až do roku 1918 jsem pořád byli v něčím područí. To, že se nám podařilo zachovat si vlastný jazyk a svébytnost, není známkou toho, že jsme pasivní národ. Ani to, že nejsme „válečně naladěni“. Já osobně považuju tento náš rys za projev kulturnosti a vyspělosti. Rozdělení se Slovenskem si většina lidí nepřála a proto nebyl důvod, abychom se vzájemně vraždili. A to, že máme se Slováky nadstandardní vztahy nás co se týká „lidské vyspělosti“ staví na vyšší příčku žebříčku než ty, kteří se bijou a táhnou do válek. Přijde mi, že nás jako národ vnímáš jako slabochy, ale není to tak. Kdyby byly všechny státy, respektive lidi v nich, podobného smyšlení a naturelu jako my, bylo by na světě mnohem líp.
slabosi nebo kulturne vyspeli, ani jedno neni nase zasluha- myslim nas, ktere tady sedime u emimina. narodily jsme se sem.
@Denisa56 píše:
V každém případě ale to, kde žijeme a jakou máme životní úroveň, historii a kulturu, „zařídily“ generace a generace našich předků, kterých jsme my potomci a z tohoto hlediska je naší morální povinností o toto dědictví pečovat a dál ho rozvíjet.
a nebo je nasi povinnosti podelit se o nej s mene stastnymi?
@Denisa56 píše:
Jistě, ale tvrzení, že my si to tvrdě vydřeli…no, zrovna my jsme si svoje bohatství nevydřeli, stejně jako si lidé „na druhém konci světa“ nezavinili, že se narodili do chudoby, války nebo diktátorského režimu. Například v Sýrii si také houfně celý národ nepřál, aby se stalo to, co se stalo, také to byla jenom určitá skupina obyvatelstva a ti ostatní to prostě odnesli.
@Pudloslava píše:
Ne, toto nikdy nebyla vlastnost českého národa. Češi obecně nejsou moc otevření a sdílní k sobě navzájem, natož k ostatním. To hodně generalizuji, národ tvoří lidé, kteří se liší, ale jenom takové nadnesené shrnutí.
@Pudloslava píše:
Já myslím, že my pomáháme dost, viz různé katastrofy, pořádají se sbírky, jezdí týmy lékařů apod. Osobně nejsem nějak radikálně ani proti příjmu uprchlíků, jen mi vadí to nařízení a kvóty. Ve státech, kde je těch uprchlíků hodně, už jsou u konce s dechem, přerostlo jim to přes hlavu, protože nikoho nenapadlo, co to může způspbit, ta snaha nezištně a lidsky pomoci lidem v nouzi. Místo, aby se řešilo tohle, tak s eudělají kvóty a ti uprchlíci, kterých je čím dál víc, budou postupně v celé Evropě a časem nás početně převýší.
Ano, měli bychom se umět o naše bohaté dědictví podělit s těmi, kdo jsou v nouzi, ale hlavně bychom to dědictví měli zodpovědně rozvíjet a předávat dál našim vlastním generacím.
@Pudloslava píše:
spravne pises, ze to vydreli dedove - ty jsi prstem nehla, jen ses dobre narodila
A preto ten dom odovzdam utecencom, aby som nemala zly pocit, ze som sa narodila lepsie nez oni?
@Pudloslava píše:
jak pravila moje kolegyne, cesko oslabene nekolika vlnami emigrace prisla o prakticky vsechnu hybnou silu a intelektualni elity.
Cesi vzdycky byli spise pasivni narod, pri rozdeleni republiky nebyl nikdo, komu by se chtelo iniciovat valku. nebylo to tak, ze by valka byla na spadnuti a my ji horko tezko vlastnim uslilim zabranili. Jsme proste takovy ovecky.
Az na nas dostane Putin zalusk, muzem se rovnou ucit azbuku, to bude otazka chvilky a mozna nepadne ani vystrel.
To taky neni zadna nase zasluha, proste jsme se takovi narodili a takove nas vychovali (takovi se vzajemne vychovavame)
Aby si jedneho dna toho Putina neprosila o azyl, ked prijmeme vsetkych clenov ISIS nadiktovanych od EU.
@Menora píše:
Takze Ty vsetko co mas, nenechas svojim detom, aby to bolo fer, a nechas ich zacinat zase od nuly? Aby to, co budu mat, mali zasluzene? Takze ked ja upletiem detom salu, tak ju maju dat prvemu bezdomovcovi, ktoreho stretnu, pretoze na mojej robote nezalezi, pokial som ju nerobila ciste sama pre seba?
@Menora píše:
Ne, toto nikdy nebyla vlastnost českého národa. Češi obecně nejsou moc otevření a sdílní k sobě navzájem, natož k ostatním. To hodně generalizuji, národ tvoří lidé, kteří se liší, ale jenom takové nadnesené shrnutí.
Tak to prrrr. Krmila som kazdeho kto prisiel a bol ku mne slusny. Delim sa o co mozem, ale len o veci. O peniaze nikdy
Ale nenecham s cistym svedomim dom, ktory moj stryko postavil vlastnymi rukami pre tych ‚menej stastnych‘. A nazor mojho stryka? ‚radsej ten dom podpalim, nez by som ich sem pustil‘
A kupodivu, tvrdi to kazdy, kto po vojne staval ci prestavoval dom. ![]()
Edit: kazdy o kom ja osobne viem ![]()
Příspěvek upraven 25.05.15 v 08:30