Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 napsala, že by dala přednost své dovolené před záchranou lidského života. Žádný respekt k tomu, co je živé, zranitelné - proto, že to je jiné. Je to nelidské. Bota, ne člověk.
@Camael Chtěl jsem tím říct - ten, kdo skutečně utíká před válkou ( a v Eritreji to musel být pořádný nářez), se v cílové zemi těžko bude chovat jinak než pokorně.
(Osobně si myslím, že u části migrantů z arabského světa jsou důvody jaksi tento, jiné. Ale moje možné pomýlení je nejspíš můj problém…)
@Camael píše:
Takova jemna osoba mi bude neco vykladat o esesacke bote..
bereš to s humorem, jak nehlásím, tohle bych nahlásila
![]()
@madlicka píše:
@terinka4444 napsala, že by dala přednost své dovolené před záchranou lidského života. Žádný respekt k tomu, co je živé, zranitelné - proto, že to je jiné. Je to nelidské. Bota, ne člověk.
každý má právo vyjádřit svůj názor, já je tady taky nechci, za ukrajince jsem se bila, klidně bych jich sem vzala tunu, máme adoptované dítě na dálku, posíláme peníze FOD, vidím v televizi nemocné hladové černoušky a posílám peníze, až mě manžel krotí, toho děťátka na tom videu je mi nesmírně líto, ale spasit svět nemůžu a nechci, a tuhle víru, která z těch lidí dělá zmanipulovatelné stádo vedle svých dětí ve velkém nechci.
Nicméně tvoje srovnání s esesákama je vrcholně nevkusné a hnusné.
@madlicka píše:
Pres sebe druhe nevidi, proste sobec.
@terinka4444 ono je ale přesné. Reaguje na scénu, kde lidé osm (!) minut holýma rukama vyhrabávají rok dva staré batole a snaží se ho zachránit tak, že napíše, že radši pojede s dětmi na dovolenou, než by živila darmošlapy (ano, ty co v tom videu zachránili dítě, to dítě atd atd). Je to odlidštěný přístup, kdy se z lidí udělají „voni“, nejsem to já, je to „ta bota“ a pak je možné posílat lidi s klidným srdcem do koncentráků.
Česko je sedmnáctou nejbohatší zemí světa, ta záchrana životů nás nebude stát ani ty dovolené.
Samozřejmě by bylo nejjednodušší, kdyby syrské uprchlíky mohlo pobrat Turecko, Jordánsko a Libanon, je to kulturně bližší. Ale ti jich tam mají momentálně tři a půl milionu. A my se tu dohadujeme o nějakých stovkách. ![]()
Příspěvek upraven 24.05.15 v 22:30
To se ale pleteš, my s nimi neválčímš, my jim nijak neubližujeme, my je nevyhlazujeme…17. nejbohatší země sběta říkáš? já se denně potýkám s invalidními lidmi, kteří zvažují, zda si koupit léky, aby jim ještě zbylo na měsíc na jídlo, denně jdu okolo kontajneru na plasty, nahnu se a odšroubuju víčka z petek, aby je dcerka mohla odnést do školy na nemocné dítě…třeba jen.
Hrabali dítě holýma rukama, otřesné… ovšem nic z toho z nás nedělá esesáckou botu, my jim neubližujeme, my tam to dítě nezahrabali.
@terinka4444 ano 17. nejbohatší v přepočtu HDP na hlavu. Fakt. Koneckonců, kdybychom se měli špatně, tak u nás nebudou sekat koupelny ukrajinští jaderní fyzici a mýt koupelny profesorky z ukrajinské konzervatoře. Pokud si správně pamatuju, tak si hodně cestovala, přeci víš, jak to jinde ve světě vypadá… A sociální politika tady - žila jsem v USA i UK a tohle opravdu nemají. Být nemocný nebo rozvedený nebo jen starý v USA je o hodně hodně těžší.
Syřani nejsou žádní darmošlapové, Damašek - „Paříž Orientu“, město tisíce a jedné noci. Aleppo, město otevřené cizincům, vstřícné… A teď Mnoho z těch lidí, kteří utíkají, mělo prosperující obchody, jsou vzdělaní, umí jazyky. Vyloučit je z pomoci proto, že mi vadí jejich náboženství znamená nadřadit ideologii (necitlivou k tomu, co je živé a tedy smrtelné) lidskosti. Vzhledem k tomu, kam všude přispíváš, Ti jistě soucit nechybí…
@Camael píše:
@lektorka
Proč by se ČR měla dělit o svůj blahobyt??? Co to meleš??? Tady mají lidi nějaký blahobyt zadarmo?? Akorát tak kulový. I ti, co makají, se nemají jako prase v žitě, tak proč by za svou pracovitost a píli měli platit tím, že budou živit ty, co nehnou prstem ani doma! Prej 100 tisíc, tebe by měli soudit za vlastizradu!ty vado, běž mlít o blahobytu rodinám s nemocnými dětmi, na které se sbírají víčka.
mame se jako prasata v zite proti vetsine sveta
o svuj blahobyt jsme se nijak nezaslouzili, meli jsme jen stesti se narodit
mame stesti, ze muzeme chodit do prace
@Camael píše:
@lektorka
Proč by se ČR měla dělit o svůj blahobyt??? Co to meleš??? Tady mají lidi nějaký blahobyt zadarmo?? Akorát tak kulový. I ti, co makají, se nemají jako prase v žitě, tak proč by za svou pracovitost a píli měli platit tím, že budou živit ty, co nehnou prstem ani doma! Prej 100 tisíc, tebe by měli soudit za vlastizradu!ty vado, běž mlít o blahobytu rodinám s nemocnými dětmi, na které se sbírají víčka.
vicka se sbiraji na lecbu, kterou nehradi pojistovna - tzn na lecbu, ktera povetsinou stejne moc nepomuze
Dale se vicka sbiraji na zlepseni kvality zivota - uprimne jestli jeden voizejckar dostane auto, nebo se za stejny penize zachrani 50 detem z tretiho sveta zivot…
spis mas ten problem, ze ty lidi ze syrie nevnimas jako lidi, ale jako zvirata, co se plazi na zemi hluboko pod tebou (doufam teda, ze se v nejake jine diskusi nebijes za prava zviratek, to uz by bylo fakt absurdni).
V souvislosti s teroristickým útokem ve Francii (ne tu redakci satirického časopisu) jsem četla, že největší nebezpečí nehrozí od těch, kteří sem zoufalí prchají před válkou. Ti bývají většinou za pomoc a azyl vděční. Nebezpečí ale hrozí od jejich dětí, kteří sem s nimi přišli buď jako malí nebo se tady narodili. Ti nepoznali tu hrůzu a někteří z nicg mají tendenci vracet se ke svým kořenům, nábožensky se radikalizují. Ti kluci v té Francii byli tuším přesně tento případ. Osobně z toho mám stach. Ne kvůli sobě, je mi už přes padesát, ale kvůli dětem, vnoučatům, jaký život je tady bude čekat. My jsme se s tím zatím nesetkali, jenom o tom čteme, ale pro naše děti to jednou může být tvrdá životní realita. Osobně mi je těch lidí nesmírně líto, vůbec si neumím představit, jaké to je prchat s dětmi před válkou, ale obávám se, že tahle multikulturní celosvětová sounáležitost je začátkem konce naší evropské, nebo chcete-li záadní civilizace.
Ja to uz davno hovorim, ze na tych konspiraciach nieco bude. Koncom roka som citala, ze sa planuje v Europe vytvorit chalifat. A dnes nam tu hrnu mladych, zdravych, silnych moslimov. O dva roky im budeme stavat mesitu a o tri sa zakaze chov osipanych.
@Pudloslava píše:
mame se jako prasata v zite proti vetsine sveta
o svuj blahobyt jsme se nijak nezaslouzili, meli jsme jen stesti se narodit
mame stesti, ze muzeme chodit do prace
to zase není až tak pravda. podívej se na naše rozdělení se slovenskem. Drtivá většina států co se rozdělila mají spolu velmi napjaté vztahy, nebo dokonce válčili. Mi máme bratry slováky. Jaký si to uděláš, takový to máš.
Můj názor je takový že pokud má čr přijímat větší počet urchlíků tak jedině po referendu a né aby o tom rozhodovala EU nebo sněmovna.
No, to s tym blahobytom… nasi maju postaveny dom. Z velmi dobrej tehly. Pravda, uz 40-rocny… ale je to blahobyt proti tomu, co maju v Afrike. Na druhu stranu, moja babicka vlastnorucne kopala hlinu na tehlu, z ktorej je ten dom postaveny, a ta tehla sa palila na nasom dvore. Nie som si teda tak ista tym tvrdenim, ze mame stastie, ze sme sa narodili do blahobytu. On ten blahobyt bol tvrdo vydrety nasimi dedmi… a teraz to mame odovzdat inym, len preto, ze USA ich bombarduju?