Problém migrace do EU

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10185
26.5.15 08:57

@Bábi Zlopočasná To je šílený. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.5.15 09:01
@terinka4444 píše:
Co si myslíte o tom přerozdělování uprchlíků? Mají nám jich přidělit 1192. Ale má to konce?

Jo, vadí mi to dost, ne že by mi nebylo líto těch lidí, ale zase jak to jednou začalo, tak to nebude mít konce. Naše kultura půjde do háje. Na naše děti se dělají sbírky, děti z Klokánků končí kdoví kde a my tady budeme živit nějaké lidi z Afriky nebo odkud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
26.5.15 09:05

Každopádně Evropa není nafukovací, takže se sem miliardy lidí, kteří žijí v oblastech s horší životní úrovní, prostě nenacpou a umožňovat to selektivně těm, kteří se sem dostanou za porušení zákonů ilegální imigrací je značně diskriminující vůči těm ostatním. Navíc podporovat či tolerovat jejich imigraci není zodpovědné k budoucím generacím, přeci jen zde je v dobré pro budoucí generace zanechat krásné, čisté a přirozeně bezpečné prostředí. Pokud odmítáme kulturní a etnickou genocidu Tibeťanů prostřednictvím čínské masové imigrace do Tibetu, je stejně legitimní jí odmítat i v případě evropských národů, jejichž země jsou za podpory či nečinnosti zdejších vlád, stejně jako ten Tibet, zaplavovány kulturně a rasově odlišnými cizinci. Jediné rozumné řešení je prostě takovouto imigraci neumožňovat a ilegálně jednající imigranty obratem vylifrovat pryč. Pokud by neměli naději, že se zde mají šanci usadit, omezil by se i počet námořních katastrof, profit pašeráckých skupin atd., protože by všichni věděli, že stejně nemá cenu se snažit.

Příspěvek upraven 26.05.15 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.5.15 09:12
@Menora píše:
Proč do Evropy se snaží dostat, protože je to prostě nejjednosuší cesta, severní Afrika je takovým shromaždištěm uprchlíků z dalších nearabských států Afriky např. Erietri, Gambie, Somálska. Pokud se jim podaří dostat až ke břehům Středozemního moře, nejbližší je Itálie, Španělsko. Navíc mnoho uprchlíků nejsou ani muslimové. V současné době muslimové utíkají hlavně z válečných zón. Tradičně nejvíc beženců do Itálie vždy pocházelo z Eritrei, to se např. v roce 2011 změnilo a jejich prvenství přebrali Tunisané, kteří se báli, že by mohl v jejich zemi vypuknout konflikt, to se nestalo, země se opět stabilizovala a Tunisané se pomalu vracejí zpět a jejich podíl je opět minimální.
Jen mě to tak napadlo, k té hnusné katolické Evropě :lol:. Bez ohledu na to, že my opravdu žádná katolická (křesťanská) Evropa nejsme, sice se neustále oháníme křesťanskými hodnotami, na kterých stojíme (neříkám, že Ty konkrétně), ale upřímně ničeho takového jsem si nevšimla. Myslím, že Evropa je hlavně ateistická, sekularistická a morálkou také zrovna neoplýváme. Pochopím, když něco tvrdí, že chce bránit demokracii, ale křesťanské hodnoty? A kde jsou? :nevim:

Jak to, že neopláváme morálkou? Já nepotřebuju křesťanství k tomu, abych věděla, že nemám nikoho zabíjet, mlátit, že nemám krást, že mám pomoct staré babičce přes přechod, nebo že mám zdravit a respektovat ostatní. Myslím, že ačkoliv naše kultura pochází z křesťanství, není toto už natolik v podstatě potřebné, myslím, že je to ve výchově, v předávání životního stylu a hodnot z rodičů na děti. V jaké společnosti žijeme, tak se chováme. Mně to tady nepřijde tak hrozný, ale obávám se, že pokud sem bodou proudit kvanta uprchlíků s jiným životním stylem a morálními hodnotami, že to tady hrozný bude. Kvůli mně a mé rodině tady odlišnou kulturu nechci, je mi bližší moje rodina, než osudy anonymních lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.5.15 09:24
@Pudloslava píše:
Jinak zpet k tematu. Ja jsem nepsala, ze mame pristehovalcum zde dat vsechna nase prava. Vzhedem ke spatne bezpecnosti situaci ve svete bych je dost omezila a mela pod znacnou kontrolou. Rozhodne bych ale nezavirala dvere zoufalym rodinam, ktere utikaji z valkou zbidacenych zemi, rodicu, ktere chteji nejakou lidskou budoucnost pro svoje deti.

samozrejme vam tady nevyjmenuji na prstech opatreni, ktere bych navrhovala - na to bych ani sama nestacila - ale myslim, ze nas postoj by mel ten, ze budeme hledat cestu, jak bychom ty uprchliky prijali a integrovali do spolecnosti.

Uvedomme si, ze nas blahobit neni nase zasluha. my jsme meli velke stesti, ze jsme se v teto zemi narodili, ze mame povinnou skolni dochazku, ze nas rodice naucili hygiene a neflakat se, ze mame fungujici zdravotnictvi a hlavne tu 70 let nebyla zadna valka…

samozrejme nabozenstvi je problem. evropska cvivilizace jasne vyrostla na krestanskych korenech. nemuzeme ale od muslimu zadat zmenu vyznani, ani by to nemelo smysl.Asi by se dalo proste jim zasahovat do soukromi, monitorovat jejich shromazdeni, skoly, treba klidne po cele generace. Nevim.

Typické hraní na pocit viny a zodpovědnosti.
Myslím, že naši rodiče, prarodiče atd. tvořili tuto kulturu pro nás, svoje potomky, tak jako my tvoříme životní podmínky pro naše děti. Takže je to zásluha našich předků, že se tady máme tak, jak se máme, že tady máme povinnou školní docházku, kvalitní lékařskou péči atd. Vždy rodiče chtějí tu nejlepší budoucnost pro děti. Proč bychom si měli naši kulturu nechat zničit cizí kulturou s odlišnou mentalitou a nebojím se říct, že nepřizpůsobivou a dobyvačnou kulturou? Sorry, ale na citečky tady fakt nehraj. Tak jako já nemůžu za to, že jsem se narodila svým rodičům v ČR, tak ale ani nemůžu za to, že se nějaký bubáček narodil jako 12. dítě svým negramotným rodičům někde v Africe. My tady vytváříme nějaké hodnoty pro vlastní potomstvo, nikoliv pro cizí. Navíc jich je takové množství, že na to stejně nestačíme. Buď my, nebo oni, myslím si, že v této situaci už není nic mezi tím. Takže já otevřeně přiznávám, když se tady koukám na svoje malé děti, že chci, aby měly stejně bezpečný a dobrý život, jako mám já. A nechci snížit nic z našeho životního standardu ve prospěch těchto lidí, když vidím, že jsou u nás chudí, kteří se válejí pod mosty, děti, o které se stát nechce postarat. A to jsou prosím děti, které se tady v ČR narodily. Na nemocné se pořádají sbírky a my tady budeme opečovávat nějaké ilegální uprchlíky z Afriky? Aby nás za pár desetiletí či staletí převálcovali? Proč, to už nemáme žádný pud sebezáchovy, nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
26.5.15 09:36

V praktické rovině je největší nesmysl ta politika „postavíme vysoký plot, budeme v něm brátnit imigrantům/kolonistům přelézt, ale když se jim to povede, tak fakticky vyhráli a smějí zůstat“. Nebylo by nic snadnějšího než je po přelezení (ať již doslova či při první kontrole dokladů o pár set kilometrů dál) poslat obratem pryč. Velmi by rychle pochopili, že nemá cenu se snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
26.5.15 09:38

No, naštěstí za války země jako USA nebo VB neměly takové názory vůči židům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59485
26.5.15 09:45

@matkabagristy tak muslim a žid je docela rozdíl :roll:. Muslimové už od malinka jsou učeni že jsou něco víc a zabití žádný problém a dle toho se taky chovají. Nikde nečtu že by židé někde dělali teroristické útoky :think: a lidi z muslimů prostě mají strach, kolik % s ejich začlení do společnosti? I ti tzv na úrovni souhlasí s kamenovánim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
26.5.15 09:48

@Markéta80 tak to si něco načti o arabsko-izraelském konfliktu. Židé tam fakt nejsou za „hodné“, zdaleka ne všichni uprchlíci jsou muslimové. Jo a nevím teda nic o tom, že jsou muslimové odmalička učeni k zabíjení. To teda nevím, kde jsi pobrala.
edit: a vidělas, jak se ortodoxní židé začleňují do společnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
26.5.15 09:50

Vždyť já neříkám, že nemůže třeba dočasně přijmout pár lidí třeba z Ukrajiny.

Kdyby měly VB či USA za 2. světové války přijmout půlku Číny a jihovýchodní Asie, taky by to neudělaly. Nejen protože by každý n-tý byl japonským agentem (viz množství teroristů mezi současnými uprchlíky, které nemáme sebemenší šanci rozeznat od těch ostatních).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
26.5.15 09:51
@Ludmila85 píše:
Vždyť já neříkám, že nemůže třeba dočasně přijmout pár lidí třeba z Ukrajiny.Kdyby měly VB či USA za 2. světové války přijmout půlku Číny a jihovýchodní Asie, taky by to neudělaly. Nejen protože by každý n-tý byl japonským agentem (viz množství teroristů mezi současnými uprchlíky, které nemáme sebemenší šanci rozeznat od těch ostatních).

Jo, kurňa a odkud se tam ti číňané nabrali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
26.5.15 09:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
26.5.15 09:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
26.5.15 09:57
@Ludmila85 píše:
V praktické rovině je největší nesmysl ta politika „postavíme vysoký plot, budeme v něm brátnit imigrantům/kolonistům přelézt, ale když se jim to povede, tak fakticky vyhráli a smějí zůstat“. Nebylo by nic snadnějšího než je po přelezení (ať již doslova či při první kontrole dokladů o pár set kilometrů dál) poslat obratem pryč. Velmi by rychle pochopili, že nemá cenu se snažit.

Presne, tak souhlasim! Napr. v Australii, tam rekli jasne NE a funguje jim to, nechapu, proc EU vysila signal uplne opacny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.15 10:01
@grace17 píše:
Presne, tak souhlasim! Napr. v Australii, tam rekli jasne NE a funguje jim to, nechapu, proc EU vysila signal uplne opacny..

Pretoze biela rasa v Europe skoncila a ma byt nahradena ciernou. A ako inak sa to da dosiahnut, nez pridelit do kazdej krajiny prislusny pocet cernochov?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová