Problém migrace do EU

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kla
2535
26.5.15 13:42

@Denisa56 tady nejde o islám, ale odlišnost kultur.

A Češi žádní sobci nejsou, jenom ještě žije spousta z nich, kteří zažili okupaci Čech Němci, nebo později Rusy. Stačí? Nestojí o další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.5.15 13:45
@Kla píše:
@Denisa56 tady nejde o islám, ale odlišnost kultur.A Češi žádní sobci nejsou, jenom ještě žije spousta z nich, kteří zažili okupaci Čech Němci, nebo později Rusy. Stačí? Nestojí o další.

Však v tom se shodnem. Já si nemyslím, že jsou Češi sobci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
26.5.15 13:46
@29 píše:
Já jsem spíš měla na mysli to, že bychom jsme neměli brát uprchlíky k nám, ale měli bychom jim pomoct ve vlastním státě. Tahle migrace dle mě nic neřeší. A to, že jsme vyrostly v blahobytu je díky našim předkům. A taky se za to nehodlám stydět. Tak by tedy uprchlíkům mohli ostatní státy pomoct v tom aby si taky vybudovali blahobyt.

Tady s Tebou souhlasím. Určitě je řešením pomoci uprchlíkům z válečných zón, to jsou lidé, kteří by svoji vlast normálně neopustili, takže jakmile to situace dovolí, velmi rádi se vrátí domů. Druhý věc jsou mnohé subsaharaské státy, kde je situace v podstatě hrozná nebo méně hrozná a nemění se, ti se budou snažit utéct stále. Jejich situaci chápu, nejspíš bych dělala úplně to samé, ale my v Evropě to nevyřešíme, ani lití penez do Afriky nic neřeší, díky korupci se stejně většina kdesi ztratí a nic z toho, ale myslím, že to už dnes ví každá humanitární organizace, které se tímto zabývá. Jediné řešení je naučit je, jak si mohou pomoci sami a jak si dobře žít, protože přírodní zdroje Afriky nejsou malé, jasně, problém je mnohem hlubší, než to, že nejsem schopný vypěstovat obilí, jsou další faktory, které ani my touhle pomocí nemůžeme změnit, např. politická situace, ale můžeme to zlepšit. To je vlastně i jediná cesta, jak pomoci sami sobě.

• Citovat
  • Upravit
10185
26.5.15 13:48

@Kla Já vidím to nebezpečí v islámu. Rozdílné kultury nemsí být úplně na závadu, pokud se ty kultury dokážou respektovat. Ale islám není respektující náboženství. Možná ve své původní podobě ano, ale ta původní podoba už dávno neplatí, když se člověk podívá, co se v zájmu tohoto náboženství děje. Ale to už by bylo na jinou debatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
26.5.15 14:02

Ono hlavně nejde o žádné uprchlíky: http://houska.blog.idnes.cz/…rchlici.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
26.5.15 14:08

@kaccross Tot otazka. Ale je fakt, ze si uprchlíky taky představuji jinak. Naivně si myslím, že muži by měli zem bránit a ne z ní prchat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.5.15 14:22
@Kla píše:
@kaccross Tot otazka. Ale je fakt, ze si uprchlíky taky představuji jinak. Naivně si myslím, že muži by měli zem bránit a ne z ní prchat. :nevim:

a nechat tam ženy a děti napospas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
26.5.15 14:33
@kaccross píše:
Ono hlavně nejde o žádné uprchlíky: http://houska.blog.idnes.cz/…rchlici.html

Možná to tak je a možná se celá rodina složila na jednoho, kdo najde v neznámých končinách nové zázemí své rodině. Komu se lépe hledá práce- mladému muži, nebo ženě s několika dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
26.5.15 14:34

Potom ale nejde o žádné uprchlictví, ale čistě ekonomickou imigraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
26.5.15 14:37
@Ludmila85 píše:
Potom ale nejde o žádné uprchlictví, ale čistě ekonomickou imigraci.

Ale ekonomická migrace přeci není problém posledních let, to je poměrně stará záležitost, země více na jih to moc dobře znají. Samotná statistická data italského Ministerstva vnitra uvádějí, že cca. 51% migrace na jejich území je ekonomického rázu.
Proto si také myslím, že Evropa by si od imigrantů oddechla ve chvíli, kdyby se radikálně začala měnit situace, politická i ekonimická, ve státech odkud nejvíce přicházejí. Víc, jak polovina lidí by ztratila důvod. Jenomže to nikdo lusknutím prstu nevyřeší.

• Citovat
  • Upravit
69235
26.5.15 14:48
@Menora píše:
Ale ekonomická migrace přeci není problém posledních let, to je poměrně stará záležitost, země více na jih to moc dobře znají. Samotná statistická data italského Ministerstva vnitra uvádějí, že cca. 51% migrace na jejich území je ekonomického rázu.
Proto si také myslím, že Evropa by si od imigrantů oddechla ve chvíli, kdyby se radikálně začala měnit situace, politická i ekonimická, ve státech odkud nejvíce přicházejí. Víc, jak polovina lidí by ztratila důvod. Jenomže to nikdo lusknutím prstu nevyřeší.

ale za to my přeci nejsme odpovědní, nemohou tu odpovědnost přeci hodit na nás nějakými kvótami. Já bych taky chtěla, obrazně řečeno, do Kanady…mají tedy povinnost mě tam vzít a starat se o mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
26.5.15 14:54
@terinka4444 píše:
ale za to my přeci nejsme odpovědní, nemohou tu odpovědnost přeci hodit na nás nějakými kvótami. Já bych taky chtěla, obrazně řečeno, do Kanady…mají tedy povinnost mě tam vzít a starat se o mě?

Mas tu moznost svobodne odejit treba do te Kanady, zivot tim riskovat, ale nebudes. Nehrotila bych to, vzdyt je jich jen 1200 a tady se z toho dela, jako by to byl milion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.5.15 14:56
@lektorka píše:
Mas tu moznost svobodne odejit treba do te Kanady, zivot tim riskovat, ale nebudes. Nehrotila bych to, vzdyt je jich jen 1200 a tady se z toho dela, jako by to byl milion.

Ale nemám, do světa, kam nemůžu legálně, páč tam mám vízovou povinnost taky možnost nemám, jinou než nelegální.

A potíž je ta, že právě to nezůstane u 1200 migrantů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
26.5.15 15:01

Je to vsechno politika, Amerika rozpoutava valky vsude, ale nasledky neresi. Africe mame co vracet, myslim, ze toho vykoristovani bylo az az…
V zapadnich zemich je imigrantu plno a presto se zije vesele dal a na ekon. situaci zeme to nema dopad. Napr. Nemecko, je stale jednou z nejbohatsich zemi. Hodne je jich tam zaclenenych do spolecnosti a bez problemu a mensiny, extremisti nebo nemakcenka se najdou vsude i v zemich, kde je vetsina puvodnich obyvatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
26.5.15 15:03
@terinka4444 píše:

Ale to přeci už vůbec není o tom, kdo za to nese zodpovědnost. My jako nevýznamná malá země bez koloniální minulosti za to nějakou konkrétní odpovědnost opravdu neneseme, pokud se na to chceš dívat takhle. Jenomže jsme součástí EU, nejakých dohod, takže jak říkám, to už je i o politice a my jako ČR to vážně nezměníme. To je realita. Opravdu jediná možná cesta je změnit tamní poměry, aby nebyl důvod do Evropy utíkat. Jenomže tohle celé je jedno monstrózní rozběhlé kolo, které nemůžeme nijak snadno vyřešit. Evropa může mít svoje nárazníkové oblasti proti imigrantům s kterými spolupracuje a další spolupráci připravuje vzhledem k neúnosti současné situace, ale to podchytí jenom určitou část.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová