Problém migrace do EU

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5696
26.5.15 12:45
@Denisa56 píše:
Byla bys ochotná ubytovat si doma a ze svých zdrojů se plně postarat o například somálskou (jen příklad, je to v podstatě jedno)rodinu s dvěma, třemi malými dětmi? Vyhradit jim prostor, zajistit jim oblečení, jídlo, lékařskou péči atd.? Bydlet s nimi společně se svou rodinou, se svými dětmi? Chodit do práce, vydělávat a o ten výdělek se s nimi dělit? Ohrozila bys svoje děti různými nemocemi, kterými by ti tví nájemníci mohli trpět? Uskrovnila by ses s celou rodinou jen proto, aby se oni měli lépe? Odpověz mi upřímně, jestli bys byla ochotná něco takového udělat.
Jo, je to možná příměr trochu přitažený za vlasy, ale v podstatě věci je to to samé. Protože když jich sem přijdou tisíce a tisíce a budou mít další děti a jejich děti pak budou mít zase své děti… tak za dvacet, třicet let možná budeme zdrhat my tady odtud. Akorát ono už nebude kam, protože tyhle národy už budou úplně všude.

To víš že by si je nikdo do baráku nezvla, moralizovat umí, ale když by přišlo na lámání chleba, tak by si je nikdo dobrovolně nevzal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.5.15 12:47
@roksy25 píše:
@berusa.m A jak se vrátí od takových nemakačenků, kteří mají českou národnost, to najednou jakoby nevidíte? Ti nemakají, kradou a dělají já nevím co, a přitom na rozdíl od nich nejsou sužovaní válkou a bídou, ti to mohou mít na stříbrném podnose a co takoví politici, hm? Tady máme tak podělaných složek státu, kam padají prachy do nenávratna, ale vás zajímá jen to, jak nepomoci lidem v nouzi..A tím končím, nehodlám se tu dohadovat..

No právě, myslím, že svých nemakačenků tady máme víc než dost, nepotřebujeme další tisíce dalších, navíc ještě odlišné kultury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
26.5.15 12:49
@Zabatko píše:
Dívala ses někdy na mapu světa a na rozložení populace světa? Dívala ses, jak je velká střední a západní Evropa? Kam je chceš všechny nacpat, kdo se o ně bude starat a za co? Nemyslím, že se někdo povyšuje nad jiné národy, ale jiné národy ať nám sem, nelezou. Mně je jedno, jak si žijí u nich doma, já jim jejich životní styl neberu, ale nechci ho tady u nás v Evropě.

Neměj strach, mapu světa a její rozpoložení jsem někdy viděla. Tady jde o 1200 uprchlíků, které mají jít k nám do ČR. Nebudu hledat statistiky, ale u nás může být úmrtnost tak do 100000?Porodnost rok od roku klesá, myslím že těch 1200lidí se tu dočasně ztratí… ;) Někdo tu psal již o tom, kam už nějací uprchlíci odešli, my máme jen hrstku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.5.15 12:49
@Zabatko píše:
To víš že by si je nikdo do baráku nezvla, moralizovat umí, ale když by přišlo na lámání chleba, tak by si je nikdo dobrovolně nevzal.

Samozřejmě. Mně by jen zajímalo, jestli by to ze své strany považovala za sobecké, když se má líp, než oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.5.15 12:50
@roksy25 píše:
Neměj strach, mapu světa a její rozpoložení jsem někdy viděla. Tady jde o 1200 uprchlíků, které mají jít k nám do ČR. Nebudu hledat statistiky, ale u nás může být úmrtnost tak do 100000?Porodnost rok od roku klesá, myslím že těch 1200lidí se tu dočasně ztratí… ;) Někdo tu psal již o tom, kam už nějací uprchlíci odešli, my máme jen hrstku..

Těch 1 200 je jen začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
26.5.15 12:55

@Denisa56 Nebyla a nebojím se být upřímná, ne však proto, že bych nechtěla a nechtěla se dělit, či jak píšeš, ale proto, že mi život v mém věku nadělil dost, mám sama co dělat, abych se o sebe postarala. Okolí o mě ví, možná mě až zneužívá, jak jsem ochotná pomáhat druhým, ale to tady nechci rozvádět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
26.5.15 12:56

Těch uvádných cca 500 až 1200 ročně je jen počet kolonistů přímo přesídlech z uprchlických táborů mimo Evropu, nikoliv počet přerozdělených imigrantů. Ten má být vyjádřen jako podíl v procentech z celkového množství příchozích, takže nejde dopředu odhadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
26.5.15 12:56
@Denisa56 píše:
Samozřejmě. Mně by jen zajímalo, jestli by to ze své strany považovala za sobecké, když se má líp, než oni.

Myslíš? nevíš o mě nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.5.15 13:05
@roksy25 píše:
Myslíš? nevíš o mě nic ;)

Tys nám tady nadala do sobců a taky o nás nic nevíš. Já to dala jako příměr - ono když má člověk pocit, že se ho to netýká přímo osobně, tak se uvažuje jinak, než když si představí, jak by to bylo, kdyby mu to zasáhlo přímo do jeho života. Jenže s těmi uprchlíky to tak je, jasně, že teď hned bychom to nijak nepocítili, ale za pár let bychom se nejspíš nestačili divit. A nejvíc by to odskákaly naše děti a jejich potomci, tedy ti, kteří o tom teď vůbec nemají šanci rozhodovat. To je naše povinnost, postavit se tomu, použít zdravý rozum. Ono hlásat - pomůžeme, potřebují to… - je ušlěchtilé, ale přece nemáme právo ohrožovat další existenci naší kultury a země. Vždyť se podívej, jaké problémy jsou ve všech zemích, kde je přijímají. Tohle vážně není legrace, tady nejde o něco, co když se nepovede, tak se to vrátí zpátky. Tohle jak se vymkne kontrole, vrátit zpátky nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.15 13:13
@Zabatko píše:

A ja mam taky pocit ze ani do susedstva :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
26.5.15 13:21
@roksy25 píše:

hm, 1200… a kolik příbuzných se na to nabalí? 10-20 od každého. To by znamenalo, že jich nebude jen 1200 ale 10 - 20× víc( babičky, dědové, děti, sourozenci,…)

Ne nechci je tady. Už teď se děsím, že až budou naše holky ve věku na vdávání a přijde domů chlap a řekně, že si naši dceru bere jako manželku č.4…brrrr :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
26.5.15 13:22

@Denisa56 No já si to myslím, bohužel, český národ je sobecký, dle mého a to nejen ve vztahu k uprchlíkům, ale i vzájemně mezi sebou a třeba se na mě tady sesypte, myslete si o naivitě a věku, co chcete, já vím proč a jaký mám názor a nestydím se za to, víc toho k tomu nemám co říct..snad jen, že s tebou do jisté míry souhlasím, ano je to riziko, ale co necháme je třít bídu s nouzí? Necháme je pochcí*at hlady? Budeme vážně čekat, až se postarají jiní..Začínám do toho zabředávat a to nechci, končím tím, že mě to nevadí a jsem ráda, jestli podáme ruku byť jen 1 člověku..Prosím o respekt k názoru, já jsem také nevypichovala vaše nesmyslnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
26.5.15 13:30
@Bábi Zlopočasná píše:
@Menora podla mna krestanska Europa, a krestanske hodnoty ako nieco, na com budujeme, z coho sme vyrastli, a co je podkladom aj pre nas sucasny sekularny zivot. Ale to je len taky moj laicky vyklad :oops:

No, ale ty tzv. křesťanské hodnoty jsou tedy co? Nekrást? Nelhat? Nevraždit? To jsou přeci i hodnoty islámské, židovské, ty tu byly dokonce dávno před tím než nějaká monoteistická náboženství vůbec začala vznikat. To jsou právě ty jednotné zásady morálky společné všem lidem na světě. Lidská společnost si je vytvořit musela, jinak bychom spolu nikdy nepřežili. Všichni vidíme, jak to dopadá, pokud tyto obecné zásady společného žití, začnou lidé porušovat. Podle mě jde křesťanská morálka mnohem hlouběji než pouze „nekradu, nelžu, nevraždím, pomůžu, když to přítel potřebuje atp.“ Já uznávám Tvůj pihled na věc, ale vidím to jinak a pod pojmem „křesťanská hodnota“ mám mnohem víc než základní lidskou morálku, kterou se může řídít (a řídí) v podstatě kdokoliv bez ohledu na kulturu, náboženství atd.

• Citovat
  • Upravit
10185
26.5.15 13:32

@roksy25 KAždý máme právo na svůj názor. Já si nemyslím, že je český národ sobecký, stačí se jen podívat, kolik peněz se vybere při různých katastrofách apod. Je u nás spousta obětavých a nezištných lidí.
S tou pomocí uprchlíků je to bohužel špatně nastavené. Tím, že jako jediná možnost je bráno - pusťte si je dovnitř a starejte se o ně. A já teda nechci, aby se tady islám rozšířil a jakože by se rozšířil a čím by jich bylo víc, tím víc bychom museli respektovat jejich náboženství a zvyklosti, postupně by se to promítalo i do zákonů, protože už by jich nebyla menšina a nešlo by je ignorovat. A já opravdu nechci, aby moje vnučka, které jsou teď tři roky, jednou žila ve společnosti, kde jako žena nebude znamenat víc než rohožka u dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
26.5.15 13:39

@roksy25 o.k. Podej pomocnou ruku. Nastěhuj si jednu rodinu k sobě, ukaž jim, jak se tu žije, jaké máme hodnoty, najdi jim práci. Pak ti budu tleskat. :mrgreen:. Ano ti lidé potřebuji pomoci, ale ne tak, že si je nastěhujeme sem. Tečka.

A ohánění se věkem, ano i staří mají občas názory padlé na hlavu, ale z tebe ještě mluví naivita. Těžko se to popisuje. Věkem se názory mění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová