Problém migrace do EU

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
26.5.15 11:15
@berusa.m píše:
Jestli jim pomůžeme tím, že je přijmeme a vše dostanou na stříbrném podnose, tak budeme jednou takhle z naší země utíkat my! Tito lidé si totiž mohou vydělat na živobytí pouze prací v nekvalifikovaných oborech, prací na polích, prací v továrnách…ale jak všichni dobře vidíme, takových míst tady moc není. Tak mi řekněte jak je tady chcete živit? Jenom zdravotní péče takových lidí bude stát evropu miliardy a nikdy se od nich do systému zdravotnictví tyto peníze nevrátí! :zed:

navíc 25 euro na den, to tady dělá spousta přespousta lidí, je to přes 14000 měsíčně, o tom si kde kdo i u nás může nechat zdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
26.5.15 11:18
@terinka4444 píše:
navíc 25 euro na den, to tady dělá spousta přespousta lidí, je to přes 14000 měsíčně, o tom si kde kdo i u nás může nechat zdát.

Právě proto mě to tak rozpálilo! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
26.5.15 11:20

@terinka4444 Takže když já řeknu, že je někdo sobec, hanlivě jej označuji a když někdo napíše o lidech v nouzi, že je to ksindl, tak je to v pořádku, protože on má právo je tady nechtít. Že si myslím, že náš národ je plný sobců, není hanlivá urážka a i kdyby, je to jen můj názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
26.5.15 11:27

@berusa.m A jak se vrátí od takových nemakačenků, kteří mají českou národnost, to najednou jakoby nevidíte? Ti nemakají, kradou a dělají já nevím co, a přitom na rozdíl od nich nejsou sužovaní válkou a bídou, ti to mohou mít na stříbrném podnose a co takoví politici, hm? Tady máme tak podělaných složek státu, kam padají prachy do nenávratna, ale vás zajímá jen to, jak nepomoci lidem v nouzi..A tím končím, nehodlám se tu dohadovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
26.5.15 11:44
@roksy25 píše:
@berusa.m A jak se vrátí od takových nemakačenků, kteří mají českou národnost, to najednou jakoby nevidíte? Ti nemakají, kradou a dělají já nevím co, a přitom na rozdíl od nich nejsou sužovaní válkou a bídou, ti to mohou mít na stříbrném podnose a co takoví politici, hm? Tady máme tak podělaných složek státu, kam padají prachy do nenávratna, ale vás zajímá jen to, jak nepomoci lidem v nouzi..A tím končím, nehodlám se tu dohadovat..

A to je právě ono, my se nedokážeme vypořádat s tím co už tu máme v podobě nepřizpůsobivých, peníze mizí v různých tunelech a v této situaci si ještě vezmeme uprchlíky. Já jsem pro pomoc, ale třeba v těch uprchlických táborech, zavést tam přísná pravidla, finančně pomáhat. „Vyčistit“ země ze kterých pochází a navrátit je zpět.
Obávám se ale, že není snaha situaci v Sýrii řešit :think: :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
26.5.15 11:59
@Bábi Zlopočasná píše:
A mam mat kvoli tomu zle svedomie? Ze si nasi nedopriali, ale mysleli na dalsie pokolenie? To by sme potom ale mali prispievat vsetkym, ktorych rodicia maju exekucie… pretoze sa blbo narodili :nevim:

Já jsem spíš měla na mysli to, že bychom jsme neměli brát uprchlíky k nám, ale měli bychom jim pomoct ve vlastním státě. Tahle migrace dle mě nic neřeší. A to, že jsme vyrostly v blahobytu je díky našim předkům. A taky se za to nehodlám stydět. Tak by tedy uprchlíkům mohli ostatní státy pomoct v tom aby si taky vybudovali blahobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
26.5.15 12:04

@roksy25: Že se tu dějí mnohé věci špatně a mnozí lidé se tu chovají špatně není ospravedlněním pro to, abychom si tu vytvářeli další a ještě horší problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
26.5.15 12:20

@Ludmila85 Asi tak. Roksy Tobě je 25? To asi potom mluví za vše. Ale každý máme právo na svůj názor. Ono pokud mohli naši občané zvolit na prezidenta pána jakého máme, tak mě fakt neudivuje vůbec nic :-))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
26.5.15 12:24
@Kla píše:
@Ludmila85 Asi tak. Roksy Tobě je 25? To asi potom mluví za vše. Ale každý máme právo na svůj názor. Ono pokud mohli naši občané zvolit na prezidenta pána jakého máme, tak mě fakt neudivuje vůbec nic :-))).

No ono možná díky našemu prezidentovi se tady uprchlíků nedočkáme. Nebo aspoň né v takové míře. Takže bych vážila slov. Ale to je na jinou diskuzi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.15 12:24

A dalsia vec… oni ti utecenci nie su ockovani… na to sa akosi v Afrike nehra…
Nie ze by som zacala prenasledovat a upalovat vsetkych, co sa neockuju, ved aj Europanov je hromada neockovanych… lenze ti neockovaci Europania sa ohanaju tym, ze ‚ockovacie‘ choroby uz u nas nie su… nie su ani v Afrike?

Mna tak serie nedostatok TBC vakcin, moja najmladsia uz bola toho ockovania ochranena a TBC je snad jedina choroba na ktoru ‚verim‘ a ktorej sa bojim :?

" Ve světě není tuberkulóza rozšířena rovnoměrně – v mnoha asijských a afrických zemí je jí nakaženo až 80 % obyvatel, " - podla wikipedie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
26.5.15 12:37
@Kla píše:
@Ludmila85 Asi tak. Roksy Tobě je 25? To asi potom mluví za vše. Ale každý máme právo na svůj názor. Ono pokud mohli naši občané zvolit na prezidenta pána jakého máme, tak mě fakt neudivuje vůbec nic :-))).

25 mi není a pana Zemana jsem nevolila, když už není argument, použiješ věk? Myslíš, že jen starší lidé mohou mít ten správný názor, který je ten nejlepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
26.5.15 12:37
@berusa.m píše:
No ono možná díky našemu prezidentovi se tady uprchlíků nedočkáme. Nebo aspoň né v takové míře. Takže bych vážila slov. Ale to je na jinou diskuzi. :think:

Souhlasím, pan prezident je zastánce pomoci v jejich domovině, jestli se nepletu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.5.15 12:41
@roksy25 píše:
@Pudloslava S tvými názory zde v diskuzi se plně ztotožňuji :palec: Je mi zle, když čtu některé ty komentáře. Náš stát je plný sobců, který si mnohdy neváží toho, co má a ještě se bude povyšovat nad jiný národ..Mě to nevadí, jsem ráda, že je naše republika ochotná pomoci lidem v nouzi, byť z jiné země a jiné národnosti.

Dívala ses někdy na mapu světa a na rozložení populace světa? Dívala ses, jak je velká střední a západní Evropa? Kam je chceš všechny nacpat, kdo se o ně bude starat a za co? Nemyslím, že se někdo povyšuje nad jiné národy, ale jiné národy ať nám sem, nelezou. Mně je jedno, jak si žijí u nich doma, já jim jejich životní styl neberu, ale nechci ho tady u nás v Evropě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.5.15 12:41
@roksy25 píše:
@Pudloslava S tvými názory zde v diskuzi se plně ztotožňuji :palec: Je mi zle, když čtu některé ty komentáře. Náš stát je plný sobců, který si mnohdy neváží toho, co má a ještě se bude povyšovat nad jiný národ..Mě to nevadí, jsem ráda, že je naše republika ochotná pomoci lidem v nouzi, byť z jiné země a jiné národnosti.

Byla bys ochotná ubytovat si doma a ze svých zdrojů se plně postarat o například somálskou (jen příklad, je to v podstatě jedno)rodinu s dvěma, třemi malými dětmi? Vyhradit jim prostor, zajistit jim oblečení, jídlo, lékařskou péči atd.? Bydlet s nimi společně se svou rodinou, se svými dětmi? Chodit do práce, vydělávat a o ten výdělek se s nimi dělit? Ohrozila bys svoje děti různými nemocemi, kterými by ti tví nájemníci mohli trpět? Uskrovnila by ses s celou rodinou jen proto, aby se oni měli lépe? Odpověz mi upřímně, jestli bys byla ochotná něco takového udělat.
Jo, je to možná příměr trochu přitažený za vlasy, ale v podstatě věci je to to samé. Protože když jich sem přijdou tisíce a tisíce a budou mít další děti a jejich děti pak budou mít zase své děti… tak za dvacet, třicet let možná budeme zdrhat my tady odtud. Akorát ono už nebude kam, protože tyhle národy už budou úplně všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
26.5.15 12:42

@Kla: Věkem to nebude, někteří mají soudnost již v mládí, jiní ji nedostanou ani v 40 letech.

Volbu prezidenta bych sem netahala, tam to byla katastrofa z hlediska výběru již v kole prvním, natož pak v kole druhém.

http://www.parlamentnilisty.cz/…Libye-206689

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová