Problém migrace do EU

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Menora
25.5.15 08:30
@Bábi Zlopočasná píše:
Takze Ty vsetko co mas, nenechas svojim detom, aby to bolo fer, a nechas ich zacinat zase od nuly? Aby to, co budu mat, mali zasluzene? Takze ked ja upletiem detom salu, tak ju maju dat prvemu bezdomovcovi, ktoreho stretnu, pretoze na mojej robote nezalezi, pokial som ju nerobila ciste sama pre seba?

Já jsem přeci vůbec nikde nenapsala, že je to špatně, je to přirozené, že my chceme to nejlepší pro naše děti a stejně tak chtějí to samé všichni rodiče pro svoje děti po celém světě. My jsme od svých předků něco získali a máme být za to v první řadě vděční, ne se tím holedbat jako bychom se o to zasloužili.

• Citovat
  • Upravit
25.5.15 08:32
@Menora píše:
Já jsem přeci vůbec nikde nenapsala, že je to špatně, je to přirozené, že my chceme to nejlepší pro naše děti a stejně tak chtějí to samé všichni rodiče pro svoje děti po celém světě. My jsme od svých předků něco získali a máme být za to v první řadě vděční, ne se tím holedbat jako bychom se o to zasloužili.

Preco by som sa nechvalila svojim dedicstvom? Je v tom drina mojich rodicov, mojich starych rodicov, ciastocne aj moja - ja som sa totiz tak zle narodila, ze som na tom dome tiez musela prilozit ruku k dielu, nenarodila som sa ani do zamku, ani do mestskeho domu. Som len blba vidlacka, co vidi bohatstvo v zemi a nechce na tu zem pustit nikoho, kto ju nedoceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
25.5.15 08:37

Tohle mi osobně přišlo zajímavé, víc jak polovina všech imigrantů do Itálie na konci roku 2013 pocházelo z pěti zemí: Rumunsko (933 tisíc), Maroko(525 tisíc), Albánie(503 tisíc), Ukrajina(234 tisíc), Čína( 321 tisíc). Takže to opravdu není jen o subsaharských státech, ale svět je očividně celkově v pohybu.
 http://www.stranieriinitalia.it/…i_19305.html

Příspěvek upraven 25.05.15 v 08:38

• Citovat
  • Upravit
10185
25.5.15 08:38

Chodila jsem do školy v sedmdesátých letech, v době, kdy byla studená válka a hlavní nebezpečí nám bylo prezentováno jako konflikt mezi východním a západním blokem, reps. mezu SSSR a USA. Už tehdy nám ve škole jeden profesor při jedné debatě řekl, že v budoucnu bude největším nebezpečím islám a státy, kde je praktikován. Mně to tehdy připadalo hodně přitažené za vlasy, říkala jsem si, že se profesor chce dělat zajímavým. Co by nám asi od těch států, které jsou daleko a nejsou na takové úrovni, jako my, mohli hrozit. Dneska vidím, že měl pravdu. A stejně je to i pohledem některých z vás. Vy vidíte tu pomoc lidem v nouzi a jste možná ochotny se i osobně rozdlit s uprchlickou rodinou o vlastní výplatu a životní standard. Určitě vás k tomu vedou ušlechtilé úmysly (a to říkám bez jakékoli ironie). Bohužel, pokud k tomu skutečně dojde, budou děti, které jsou teď v předškolním věku a které se teprve narodí, žít úplně jinak, než my. A tím jinak nemyslím líp, to jsme si vybrali my, že tyjeme z výdobytků, o které se postarali naši předci. Naše děti a vnoučata zažijí něco, co my známe jen z učebnic a médií, že se děje někde jinde. Bohužel. Multikulrti společnost se prostě neosvědčila a Evropa si kálí do vlastního hnízda. Já bych byla pro zřízení nějakých uprchlických táborů s fungující infrastrukturou, s bytovými jednotkami, kulturním vyžití, s možností zachování kultruních a náboženských tradic utečenců, ale s tím, že by v těch táborech sami pracovali minimálně na zajištění služeb, obchodů apod, a s tím, že by se po uklidnění konfliktu v jejich zemi museli vrátit zpět. Jinými slovy - poskytnout jim pomoc, zázemí, důstojný život, lékařskou péči atd. atd., ale v rámci nějakých bezpečnostních ohledů k vlastnímu obyvatelstvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.15 08:41

A ked som uz pri tej zemi… neviete ci na Ukrajine na jar zasadili? Ci bude nejaka miestna uroda, alebo budu kupovat od nas (a tym dvihat cenu potravin aj nam)?

Teda, nie ze by som im dopriala hladomor, len ma tak zaujima, ake su prognozy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
25.5.15 08:44
@Denisa56 píše:
Chodila jsem do školy v sedmdesátých letech, v době, kdy byla studená válka a hlavní nebezpečí nám bylo prezentováno jako konflikt mezi východním a západním blokem, reps. mezu SSSR a USA. Už tehdy nám ve škole jeden profesor při jedné debatě řekl, že v budoucnu bude největším nebezpečím islám a státy, kde je praktikován. Mně to tehdy připadalo hodně přitažené za vlasy, říkala jsem si, že se profesor chce dělat zajímavým. Co by nám asi od těch států, které jsou daleko a nejsou na takové úrovni, jako my, mohli hrozit. Dneska vidím, že měl pravdu. A stejně je to i pohledem některých z vás. Vy vidíte tu pomoc lidem v nouzi a jste možná ochotny se i osobně rozdlit s uprchlickou rodinou o vlastní výplatu a životní standard. Určitě vás k tomu vedou ušlechtilé úmysly (a to říkám bez jakékoli ironie). Bohužel, pokud k tomu skutečně dojde, budou děti, které jsou teď v předškolním věku a které se teprve narodí, žít úplně jinak, než my. A tím jinak nemyslím líp, to jsme si vybrali my, že tyjeme z výdobytků, o které se postarali naši předci. Naše děti a vnoučata zažijí něco, co my známe jen z učebnic a médií, že se děje někde jinde. Bohužel. Multikulrti společnost se prostě neosvědčila a Evropa si kálí do vlastního hnízda. Já bych byla pro zřízení nějakých uprchlických táborů s fungující infrastrukturou, s bytovými jednotkami, kulturním vyžití, s možností zachování kultruních a náboženských tradic utečenců, ale s tím, že by v těch táborech sami pracovali minimálně na zajištění služeb, obchodů apod, a s tím, že by se po uklidnění konfliktu v jejich zemi museli vrátit zpět.Jinými slovy - poskytnout jim pomoc, zázemí, důstojný život, lékařskou péči atd. atd., ale v rámci nějakých bezpečnostních ohledů k vlastnímu obyvatelstvu.

Však víš, co by za to dali, to jsou lidé, kteří byli ze své země vyhnaní, nikdy by jinak neodešli, prostě museli, nic jiného nezbývalo, takoví se opravdu vrátit chtějí, jakmile to bude možné. Jak jsem tady psala, například jeden rodinný známý je Syřan, myslíš, že tady chce být? Ne. On tady být musí, protože domů se vrátit nemůže, ač to před vypuknutím konfliktu měl v plánu, takže tady s manželkou oba uvízli. Takže ti, kteří odejít museli, se také velmi rádi vrátí domů.

• Citovat
  • Upravit
6611
25.5.15 09:04
@Pudloslava píše:
jak pravila moje kolegyne, cesko oslabene nekolika vlnami emigrace prisla o prakticky vsechnu hybnou silu a intelektualni elity.
Cesi vzdycky byli spise pasivni narod, pri rozdeleni republiky nebyl nikdo, komu by se chtelo iniciovat valku. nebylo to tak, ze by valka byla na spadnuti a my ji horko tezko vlastnim uslilim zabranili. Jsme proste takovy ovecky.
Az na nas dostane Putin zalusk, muzem se rovnou ucit azbuku, to bude otazka chvilky a mozna nepadne ani vystrel.
To taky neni zadna nase zasluha, proste jsme se takovi narodili a takove nas vychovali (takovi se vzajemne vychovavame)

Ty umíš všechno obrátit ale racionální argumenty ti docela chybí.
Kdo je na tom lépe češi a slováci nebo obyvatelé kde států kde se nedokázali domluvit a podřezávají si krky dodnes.
A až hrábne Hillary Clinton a bude chtít kabelku ze Zemanovy kůže tak si proni přijde úplně stejně jako by to udělal Putin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.5.15 09:09
@Denisa56 píše:
Chodila jsem do školy v sedmdesátých letech, v době, kdy byla studená válka a hlavní nebezpečí nám bylo prezentováno jako konflikt mezi východním a západním blokem, reps. mezu SSSR a USA. Už tehdy nám ve škole jeden profesor při jedné debatě řekl, že v budoucnu bude největším nebezpečím islám a státy, kde je praktikován. Mně to tehdy připadalo hodně přitažené za vlasy, říkala jsem si, že se profesor chce dělat zajímavým. Co by nám asi od těch států, které jsou daleko a nejsou na takové úrovni, jako my, mohli hrozit. Dneska vidím, že měl pravdu. A stejně je to i pohledem některých z vás. Vy vidíte tu pomoc lidem v nouzi a jste možná ochotny se i osobně rozdlit s uprchlickou rodinou o vlastní výplatu a životní standard. Určitě vás k tomu vedou ušlechtilé úmysly (a to říkám bez jakékoli ironie). Bohužel, pokud k tomu skutečně dojde, budou děti, které jsou teď v předškolním věku a které se teprve narodí, žít úplně jinak, než my. A tím jinak nemyslím líp, to jsme si vybrali my, že tyjeme z výdobytků, o které se postarali naši předci. Naše děti a vnoučata zažijí něco, co my známe jen z učebnic a médií, že se děje někde jinde. Bohužel.Multikulrti společnost se prostě neosvědčila a Evropa si kálí do vlastního hnízda. Já bych byla pro zřízení nějakých uprchlických táborů s fungující infrastrukturou, s bytovými jednotkami, kulturním vyžití, s možností zachování kultruních a náboženských tradic utečenců, ale s tím, že by v těch táborech sami pracovali minimálně na zajištění služeb, obchodů apod, a s tím, že by se po uklidnění konfliktu v jejich zemi museli vrátit zpět. Jinými slovy - poskytnout jim pomoc, zázemí, důstojný život, lékařskou péči atd. atd., ale v rámci nějakých bezpečnostních ohledů k vlastnímu obyvatelstvu.

Naprosto s tebou souhlasim, ve vsech bodech!!! :potlesk: Jeste jsem nekde cetla, ze ta navrhovana reseni (kvoty atd.) jsou asi natolik prozretelne, jako kdyz sousedovi hori les a my se mu budem snazit pomoci tim, ze si kazdy z nas odnese jeden horici strom domu.. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
25.5.15 09:11

@lenovan to je trefný s tím hořícím stromem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
25.5.15 09:14
@jakanas píše:
A až hrábne Hillary Clinton a bude chtít kabelku ze Zemanovy kůže tak si proni přijde úplně stejně jako by to udělal Putin.
:lol: :lol: Kez by, at si ji necha udelat a muze delat paradu! :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
25.5.15 10:05

Myslím, že také není uprchlík, jako uprchlík. Přijde mi jiné přijímat rodiny, které prchají před válkou. Tam je celkem předpoklad, že to byli normální pracující lidé- jejich zemi postihla válka, tak se snaží své děti dostat do bezpečí. Já bych to udělala taky. Až se tam jednou dobojuje, s velkou pravděpodobností se budou chtít vrátit zpátky domů, protože utéct nebyla jejich první, nýbrž poslední možnost.
Jiné je to přijímat uprchlíky, kteří ze své země odchází proto, že je celkově chudá a nehostinná a oni chtějí jít do Evropy, kde lítají pečení holuby do pusy. S takovými tu pak bude problém, protože s jejich jazykovou (ne)vybaveností a pracovní morálkou to na pečené holuby moc nevypadá.
A stejně tak vnímám i finanční pomoc tam- pomoci lidem, co třou bídu, protože je postihla válka, zemětřesení, uragán, tsunami, cokoliv, je naprosto v pořádku. Je to jednorázová pomoc, jinak se ti lidé snaží se o sebe postarat sami. Jiné je to posílat nekonečné proudy financí do zemí, které jsou trvale v bídě. Chápu, při pohledu na malé černoušky s nafouklými bříšky se člověku derou slzy do očí. Na druhou stranu to jsou lidé, co žijí v nějaké bohem zapomenuté krajině, která dokáže uživit stěží pár jedinců. Je jich tam moc a mají kupu dětí. Vždycky to tak bylo, že z 10 dětí jim jich 7 zemřelo buď hlady, nebo na nějaké nemoci. Dospělosti se jich dožilo jen pár. Od okamžiku, kdy jim tam posíláme finance, jídlo, lékaře, tak jich z těch 10 přežije třeba 9. A těch 9 má zase 10 dětí…opravdu je tohle ta cesta, jak tu zemi spasit? Nebo jich tam pak bude tolik, že z té bohem zapomenuté krajiny začnou expandovat do té bohaté Evropy/Ameriky, co má tolik peněz, že jim tam může posílat všechny ty konvoje s humanitární pomocí…? A tady pak co? Jakým způsobem tady asi bude žít člověk, který byl zvyklý mít 10 dětí a sedět celý den pod baobabem s rukou nataženou? Stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
25.5.15 10:43

@madlicka @lektorka
Dámy, obě víte leda tak kulový, co pro koho dělám a nedělám, kde se angažuju a kam posílám peníze, takže si svoje pomatené soudy a kecy o sobcích nechte laskavě pro sebe. Nějaké jedno dítě z videa, to je zas pro mě mediální masáž, o tom se tu ale nebavím. Laskavě si přečtěte pořádně, co jsem srovnávala. Vy tu plácáte z cesty, braly byste sem statisíce lidí, ale nabídnete jim tu co? Nic. Kam je ubytujete? Nevíte. Co tu budou dělat? Nic, žádný nápad, návrh řešení, jen je zachránit a tady asi vypustit do pole. :roll: Jste přesně jak ti aktivisti, kteří nedomýšlí co dál s jejich ušlechtilým nápadem, takže až přijdete s něčím konstruktivním, začnu vás brát vážně. Zatím tu plácáte akorát tak teoretická moudra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
25.5.15 11:07

@Camael Podobnost uprchlíků a Romů? Násilné zastavení jejich kočování a nahnání je do paneláků s tím, že od zítřka chodí do práce fakt nebylo ideální řešení, na tom se už dávno odborníci shodli. Pokud se bude uprchlíkům někdo věnovat, pomůže jim i jejich dětem naučit se jazyk, získat si pracovní dovednosti, pak po pár letech je od majoritní populace vůbec nemusíš poznat.
Za normální práci se nemá nikde člověk jak prase v žitě, mám VOŠ a VŠ, beru 14tis čistého. Mám se prostě normálně. Ale netrpíme hlady, netrpíme zimou, máme přístup ke zdravotní péči i vzdělávání. To, co považujeme za samozřejmost, tam u nich je luxusem. Záleží jen na tom jakým úhlem pohledu se na to kdo podívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.15 11:18

@loja ako dlho potvra, kym sa naucia jazyk? Z coho budu zit do casu, kym sa dohovoria? Kto ich pri dnesnych skusenostiach s ciganmi a rozsirenymi… neviem ci priam predsudkami, ale vierou v ich pracovnu moralku… zamestna?

A nie nepodstatne, potom, co agenturami prebehla sprava, ze medzi utecencami utekaju aj bojovnici ISIL, kto sa ich nebude bat? Ja naozaj netuzim po tom, aby moj prideleny utecenecky sused podrezal moje deti na slavu Allaha :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
25.5.15 11:21
@me2dova píše:
Myslím, že také není uprchlík, jako uprchlík. Přijde mi jiné přijímat rodiny, které prchají před válkou. Tam je celkem předpoklad, že to byli normální pracující lidé- jejich zemi postihla válka, tak se snaží své děti dostat do bezpečí. Já bych to udělala taky. Až se tam jednou dobojuje, s velkou pravděpodobností se budou chtít vrátit zpátky domů, protože utéct nebyla jejich první, nýbrž poslední možnost.
Jiné je to přijímat uprchlíky, kteří ze své země odchází proto, že je celkově chudá a nehostinná a oni chtějí jít do Evropy, kde lítají pečení holuby do pusy. S takovými tu pak bude problém, protože s jejich jazykovou (ne)vybaveností a pracovní morálkou to na pečené holuby moc nevypadá.
A stejně tak vnímám i finanční pomoc tam- pomoci lidem, co třou bídu, protože je postihla válka, zemětřesení, uragán, tsunami, cokoliv, je naprosto v pořádku. Je to jednorázová pomoc, jinak se ti lidé snaží se o sebe postarat sami. Jiné je to posílat nekonečné proudy financí do zemí, které jsou trvale v bídě. Chápu, při pohledu na malé černoušky s nafouklými bříšky se člověku derou slzy do očí. Na druhou stranu to jsou lidé, co žijí v nějaké bohem zapomenuté krajině, která dokáže uživit stěží pár jedinců. Je jich tam moc a mají kupu dětí. Vždycky to tak bylo, že z 10 dětí jim jich 7 zemřelo buď hlady, nebo na nějaké nemoci. Dospělosti se jich dožilo jen pár. Od okamžiku, kdy jim tam posíláme finance, jídlo, lékaře, tak jich z těch 10 přežije třeba 9. A těch 9 má zase 10 dětí…opravdu je tohle ta cesta, jak tu zemi spasit? Nebo jich tam pak bude tolik, že z té bohem zapomenuté krajiny začnou expandovat do té bohaté Evropy/Ameriky, co má tolik peněz, že jim tam může posílat všechny ty konvoje s humanitární pomocí…? A tady pak co? Jakým způsobem tady asi bude žít člověk, který byl zvyklý mít 10 dětí a sedět celý den pod baobabem s rukou nataženou? Stejně.

Máš úplnou pravdu. Imigrantů je spousta z různých zemí, z různých poměrů důvodu, náboženského vyznání, vzdělání, není to jednolitá masa.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová