Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábi Zlopočasná píše:
@Pudloslava a este… do absurdna sa snazim dohnat onen argument, ze zijem v blahobyte, o ktory som sa nezasluzila. Pretoze aj ti, ktorych rodicia maju exekucie ziju v nudzi, o ktoru sa nezasluzili.
K tomu uz jsem svoje rekla. ja bych to mohla zase dohnat do absurdna na obe strany a co tim dokazeme? ze pravda je nekde uprostred, nic jinyho.
@Bábi Zlopočasná píše:
@Pudloslava ono je to hlavne o tom, nepomahat na vlastny ukor. VSETCI obyvatelia Syrie, Lybie, Jemenu a statov okolnych potrebuju pomoct. Mozeme ich vsetkych prijat do Europy? Uzivime ich tak, aby sme zaroven uzivili seba?Obyvatelia Iraku, zvlast Faludze potrebuju pomoc, jedno dieta zo styroch sa narodi s vnutornymi organmi mimo tela. Vdaka zamoreniu z bombardovania. Enormne tam vzrastol vyskyt rakoviny u malych deti. Vdaka zamoreniu z bombardovania. Mame hadam prijat kazdu zenu, co by chcela byt mamickou, aby nemusela byt v zamorenom Iraku, a mala sancu porodit dieta s jednou hlavou a nezrastenymi prstami? Hladala som len na googli, ci doktor venujuci sa onomu vyskumu je zena alebo muz, a nemohla som sa divat na tie obrazky, co boli zverejnitelne z ich studie. Strasilo ma to vo snoch este dva tyzdne.
Nemozeme spasit vsetkych, ktorych sme sa predtym rozhodli bombardovat. Europa nie je nafukovacia. Odhliadnuc od toho, ze sami odbornici varuju, ze utecenci nie su len bezmocni civilisti, ale jednotky ISIS, ktore vidia zlo prichadzat prave z Europy.
Kdyz nemuzes pomoc vsem, tak nepomuzes nikomu? Nesbirej ty vicka, tim taky svet nespasis.
Já jen pořád nechápu proč prchají zrovna do té hnusní katolické evropy plné bezvěrců. Proč nejdou prchat někam kde jim to bude blíž jazykově, sociálně, nábožensky…Kdyby byla u nás válka tak jistě neprchám do egypta, ale do země která je mi blíž kulturně.
@Pudloslava píše:
K tomu uz jsem svoje rekla. ja bych to mohla zase dohnat do absurdna na obe strany a co tim dokazeme? ze pravda je nekde uprostred, nic jinyho.
Ja viem. Mna len nastval ten ton… akoby som sa mala citit vinnou za to, ze sa moji rodicia starali, a preto sa mam v ramci pokania vzdat toho, co si rodicia odopierali, aby som mala ja.
@Pudloslava píše:
Kdyz nemuzes pomoc vsem, tak nepomuzes nikomu? Nesbirej ty vicka, tim taky svet nespasis.
Nie. Ja hovorim nepomahat na vlastny ukor. Kvotou prideleni utecenci s primesou bojovnikov ISIS je na vlastny ukor.
@jakanas píše:
Já jen pořád nechápu proč prchají zrovna do té hnusní katolické evropy plné bezvěrců. Proč nejdou prchat někam kde jim to bude blíž jazykově, sociálně, nábožensky…Kdyby byla u nás válka tak jistě neprchám do egypta, ale do země která je mi blíž kulturně.
Europa sa ma stat ciernou a moslimskou. A bol by v tom cert, aby to predstavenstvo z Bruselu nezvladlo.
@jakanas píše:
Proč do Evropy se snaží dostat, protože je to prostě nejjednosuší cesta, severní Afrika je takovým shromaždištěm uprchlíků z dalších nearabských států Afriky např. Erietri, Gambie, Somálska. Pokud se jim podaří dostat až ke břehům Středozemního moře, nejbližší je Itálie, Španělsko. Navíc mnoho uprchlíků nejsou ani muslimové. V současné době muslimové utíkají hlavně z válečných zón. Tradičně nejvíc beženců do Itálie vždy pocházelo z Eritrei, to se např. v roce 2011 změnilo a jejich prvenství přebrali Tunisané, kteří se báli, že by mohl v jejich zemi vypuknout konflikt, to se nestalo, země se opět stabilizovala a Tunisané se pomalu vracejí zpět a jejich podíl je opět minimální.
Jen mě to tak napadlo, k té hnusné katolické Evropě
. Bez ohledu na to, že my opravdu žádná katolická (křesťanská) Evropa nejsme, sice se neustále oháníme křesťanskými hodnotami, na kterých stojíme (neříkám, že Ty konkrétně), ale upřímně ničeho takového jsem si nevšimla. Myslím, že Evropa je hlavně ateistická, sekularistická a morálkou také zrovna neoplýváme. Pochopím, když něco tvrdí, že chce bránit demokracii, ale křesťanské hodnoty? A kde jsou? ![]()
Tak na křesťanských hodnotách je naše kultura založená, i když jsme většinou ateisti. Ono v podstatě boží desatero jsou vlastně pravidla slušného chování. Taky se podle něj (aspoň z větší části) určitě řídíš, i když třeba do kostela nechodíš a nemodlíš se každý večer Otčenáš.
Myslím že ty hodnoty máme každej v sobě. Např nebudu kamenovat ženu za smilnění.
Pro někoho běžný den v jeho zemi ale ne v evropě.
Osobně si myslím že pokud se nepodaří zastavit nával uprchlíků tak ty nejvíce zasažené státy jim prostě nakonec dají občanství, tím pádem můžou cestovat po celé eu ( a jsme v řiti všichni)
@Denisa56 píše:
Tak na křesťanských hodnotách je naše kultura založená, i když jsme většinou ateisti. Ono v podstatě boží desatero jsou vlastně pravidla slušného chování. Taky se podle něj (aspoň z větší části) určitě řídíš, i když třeba do kostela nechodíš a nemodlíš se každý večer Otčenáš.
Však jsem psala, že Evropa je na křesťanských hodnotách založená, ale naši současnou společnost spíše vytvořila doba osvícenství, která s tradičním křesťanstvím v Evropě poměrně dost zatočila. Ale že by se současná Evropa mohla za křesťanskou označovat, no nevím. A pravda je, že křesťanské hodnoty jsou ještě mnohem hlubší než je jenom desatero. Není to jen o pravidlech slušného chování, protože takhle se o židovském Desateru moc mluvit nedá. Už jenom samotné seřazení samotných přikázání není nijak náhodné. Ježkovy voči, kam jsme se to dostaly
.
@Pudloslava píše:
Me uprchlici nevadi. zijeme v blahobytu - nezaslouzene, narodili jsme se do nej. uprchlici se narodili do bidy a marasmu. citim moralni povinnost jim neodmitnout azyl. samozrejme se musi asimilovat.
Jo a dodám, že tu bídu a marasmus často způsobila několik staletí trvající koloniální nadvláda evropských zemí.
@matkabagristy píše:
Jo a dodám, že tu bídu a marasmus často způsobila několik staletí trvající koloniální nadvláda evropských zemí.
S tím souhlasím. Už ve škole mě hrozně vadilo, když jme se v dějepise učili, jak různí mořeplavci objevovali svět a kam vkročili, to bylo záhy vyhlášeno jako území toho státu, za který ten mořeplavec cestoval. Nechápala jsem to, jak si mohli jen tak mýrnyx týrnyx přivlastňovat území, na kterém žilo původní obyvatelstvo jen díky tomu, že ho „objevili“.
@Menora podla mna krestanska Europa, a krestanske hodnoty ako nieco, na com budujeme, z coho sme vyrastli, a co je podkladom aj pre nas sucasny sekularny zivot. Ale to je len taky moj laicky vyklad ![]()
V Itálii mají novou zločinnou činnost azylantů. Nejprve to byla jen velká města jako Milano, Řím a Neapol. Nyní to pokračuje až do nejmenších městeček. Azylanti se vloupávají do domů, převážně vícebytových, a obsazují je. Jde přitom jak o komunální budovy, které byly postaveny pro nemajetné Italy, tak o soukromý majetek. Ale ne dosti na tom. V televizi jsou opakovaně zveřejňovány rozhovory reportérů s očitými svědky, kteří stojí zoufale na ulici před svým domem, v němž se současně v několika bytech zabarikádovala spousta černých Afričanů nebo Rumunů nebo cikánů.
Ti nájemníci byli v práci nebo nakupovat, vyzvednout děti ze školy atd.
V jejich nepřítomnosti, která je těmito azylanty předem přesně vyšpehována, se pak tito azylanti vlámou do bytů a zabarikádují se v nich. Místní policie už to nezvládá. Azylanti se navíc brání takto: vyhrožují, že se zabijí skokem z okna.
To si vláda nepřeje a bojí se toho. Mnoha takto vydíraným občanům zbývá pouze nastěhovat se k příbuzným nebo k přátelům a svého majetku se vzdát.
Originální článek: