Problém migrace do EU

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28075
21.8.19 11:25
@alifie píše:
V EU je to velmi podobné, ale zatím to není horší než bylo RVHP. Nicméně mám pocit, že za vydatné pomoci některých politiků EU pomalu směřuje „pro blaho všeho lidu na zeměkouli“ směrem k vytvoření totalitního EUska s hlavním městem v Bruselu s poslušnými občany, kteří si nedovolí říct nahlas vlastní názor, aby nebyli svými SPOLUOBČANY nařčeni ze sobeckosti, netolerantnosti, nacionalismu, nepřizpůsobivosti, xenofobie,… a následně lynčováni za jiný názor. A protože malí mocní bývají „papežštější než papež“, tak to tady vypadá tak, jak to vypadá.

Aktivně se řeší ptákoviny, které ve skutečnosti nic nevyřeší, jen lidem komplikují život místo aby se řešily opravdové problémy.

Místo by lidi řešili co je pálí (kolik co stojí u nás a jaká je kvalita), tak vyčítají Němcům, co mají oni.
Tím, že Němce připravíme o něco, co mají, tak se u nás nic nezlepší! Daň na vývoz (a jakékoli další zvýšené a případně nové poplatky) schlamstne státní aparát a rozfrcá na ptákoviny, které běžnému občanovi nepřinesou žádný prospěch - rozpustí se třeba v dotacích pro neefektivní podniky, nebo se zaplatí kraviny jako je třeba brněnský orloj za nějakých 12 miliónů = hodiny, na kterých běžný smrtelník ani nepozná, kolik je hodin. :zed:

nezáviď náš orloj :mrgreen: Ani z pražského orloje nepadají vejce, sice ne zlatý, ale skleněný. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
21.8.19 11:42
@opozice píše:
nezáviď náš orloj :mrgreen: Ani z pražského orloje nepadají vejce, sice ne zlatý, ale skleněný. :mavam:

Pražský orloj je mnohonásobně zajímavější - koukala jsem na něj vždycky, když jsem šla kolem, když jsem pobývala v Praze. A i když nás bylo víc, pokud se blížila celá, tak jsme vždycky počkali a koukali, co se kde a jak hýbe. Naproti tomu brněnský orloj stačí každému vidět jednou, minutu, dvě - a pak už na něm není absolutně nic zajímavého k vidění. A takový prachy to stálo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
21.8.19 11:48
@alifie píše:
Pražský orloj je mnohonásobně zajímavější - koukala jsem na něj vždycky, když jsem šla kolem, když jsem pobývala v Praze. A i když nás bylo víc, pokud se blížila celá, tak jsme vždycky počkali a koukali, co se kde a jak hýbe. Naproti tomu brněnský orloj stačí každému vidět jednou, minutu, dvě - a pak už na něm není absolutně nic zajímavého k vidění. A takový prachy to stálo. :zed:

a to si představ, že přesný čas není řízen od nás, ale z Německa myslím. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
21.8.19 12:03
@opozice píše:
a to si představ, že přesný čas není řízen od nás, ale z Německa myslím. :mrgreen:

To je mi celkem fuk, podstatné je, že to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
21.8.19 16:40
@alifie píše:
O tom, za kolik ČEZ elektřinu prodává a jaké nové elektrárny buduje, nerozhodují Němci. Tedy pokud nevlastní ČEZ. :mrgreen:

Tak to buďte ujištěný, že si tu cenu němci určují! ČEZ, pokud vím, patří z podstatné části státu a nějaké podíly mají různí vychcánci napojení na úžasnou privatizaci 90tých let. Když bylo potřeba dostavět Temelín, který se pořád prodražoval, zatáhlo se to z peněz nás všech. To bylo keců, jak budeme mít levnou elektriku. Jenže skutek utek. Levnou elektřinu mají němci, možná ještě nadnárodní společnosti, ale česká domácnost cáluje jak mourovatá. Nezlobte se na mě, ale tohle je bordel prvního řádu. To máte stejný jako s telefonními operátori. Kdejaký manažírek má tarif skoro grátis, aby si do telefonu mohli kvákat od rána do večera, ale babku, která potřebuje zavolat dětem, nebo doktora, tak by ji nejradši stáhli z kůže. Upřímně, chce se mi z toho blít!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
22.8.19 09:26

@Tecumseh Zajímavá myšlenka, že cenu si určuje ten kdo nakupuje. Ceny jsou smluvní = aby se obchod realizoval, tak s ní musí souhlasit obě strany! Pokud prodávající s cenou nesouhlasí, tak smlouvu nepodepíše!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
22.8.19 09:33
@Tecumseh píše: … česká domácnost cáluje jak mourovatá…

Ano, ale je blbost házet to na Němce, to si dělají Češi sami. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
22.8.19 10:05
@alifie píše:
Ano, ale je blbost házet to na Němce, to si dělají Češi sami. :nevim:

mě třeba včera nazdvihla věta od Čaputové v Berlíně, když řekla, že Německo musí být v EU více slyšet. :poblion: :zed: Kdyby to jako prezidentka napsala o Slovácích, logiku to má, ale vlezdoprdelkyně a to se dalo čekat, kam to její zvolení povede, to ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
22.8.19 12:11
@opozice píše:
mě třeba včera nazdvihla věta od Čaputové v Berlíně, když řekla, že Německo musí být v EU více slyšet. :poblion: :zed: Kdyby to jako prezidentka napsala o Slovácích, logiku to má, ale vlezdoprdelkyně a to se dalo čekat, kam to její zvolení povede, to ne. ;)
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
22.8.19 12:15

Třeba plánuje nabídnut Němcům slovenské megafony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37117
22.8.19 18:01
@alifie píše:
Fakt, je potřeba vybrat víc daní, aby se ty vybrané peníze mohly vyházet (ehm, tedy dotovat „potřebné“)?
Ta daň na elektřinu, kterou jsem já citoval, má úplně jiný smysl, tedy ochranu našeho trhu před zneužitím zvenčí. Jak kdo sestaví rozpočet je něco úplně jiného. 8)
Edit: Když zdaníme výrobu té fujjjj jaderné elektřiny na vývoz, tak by nám němečtí zelení měli vlastně aplaudovat a to ještě můžeme podšprajcovat tím, že budeme něco „zeleněho“ z výnosu dotovat… Třeba elektromobily ( VW dostane psotník ). :P :jazyk:

Příspěvek upraven 22.08.19 v 19:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37117
22.8.19 18:09
@alifie píše:
Ano, ale je blbost házet to na Němce, to si dělají Češi sami. :nevim:

I ty německý zelený trotly? 8o
To snad ne, u nás se jaderky rok po dostavbě nebourají. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37117
22.8.19 18:19
@Božislava píše:
35% je strategický průmysl, banky atd. 65% je nezajimavý sektor. Zemědělství, drobné podniky, živnostníci a tak vůbec. A taky ČEZ, což je polostátní gigant. A Budvar.

Nějak jsem to úplně nerozluštil. Zemědělství je dnes strategické odvětví. Jídlo pro devět miliard bude problém. S bankama se chtě - nechtě musí opatrně, ale odlívat kapitál od nás by neměly. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
23.8.19 13:36
@M_Vladim píše:
I ty německý zelený trotly? 8o
To snad ne, u nás se jaderky rok po dostavbě nebourají. :think:

Německé trotloviny si dělají Němci v Německu, nám pouze doporučují, co bychom podle nich měli dělat a udělat, ale je jen na našich politicích, jak se k tomu postaví. Za české trotloviny si (zatím) můžou jen sami Češi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37117
23.8.19 18:24
@alifie píše:
Německé trotloviny si dělají Němci v Německu, nám pouze doporučují, co bychom podle nich měli dělat a udělat, ale je jen na našich politicích, jak se k tomu postaví. Za české trotloviny si (zatím) můžou jen sami Češi.

Za tu cenu elektřiny ne. A vzpomeňte jak nám zelený blokovali hranice a vyhrožovali blokováním vstupu do EU. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová