Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná je problém v tom několikaletém darování vajíček. Nemáš jich neomezené množství. Měla by sis pořídit svoje děti, když po nich toužíš, a až pak pomáhat světu.
10 let?
a s umělým jako čekáte na co? Jinak ms byla, tt negativní - těhotná nejsi
@Čičorečka píše:
Možná je problém v tom několikaletém darování vajíček. Nemáš jich neomezené množství. Měla by sis pořídit svoje děti, když po nich toužíš, a až pak pomáhat světu.
Podle doktora jak v CAR tak sveho gynekologa mám právě váčků hodně,dozrávají vajíčka jak mají,naposled jsem byla i zkontrolovaná jestli ovuluji,ovulaci mám,a vždycky ji cítím,je pravda že teď už se na darování nechystám,chtěla bych zapravlcovat hlavně na svém dítěti,všude se říká zaměstnej hlavu,nemysli na to,no,nemyslela jsem na to dost dlouho,a i tak se nezdařilo.Ale mě hodně rozhodila poslední ms,a ty prsa.Jsem si říkala že by se na nás taky usmálo štěstí,no pak jsem to dostala,sice krátce ale ano. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj ahoj, je tady nějaká maminka která měla problém otěhotnět a na konec se ji to povedlo? S mužem se snažíme intenzivně, každý měsíc, rok co rok už 10 let, problém je u něj, já jsnem zdravá, a dokonce i když vím jaké to je toužit po dítěti, posledních pár let dobrovolně daruji vajíčka, aspoň někomu tím pomůžu k vytouženému miminku.Na posled jsem darovala před půl rokem, cyklus se mi hned srovnal, ale teď při poslední menstruaci až do teď, strašně citlivý prsa, je to děs, MS krátká a slabá, TT negativní, teď už jsem netestovala, přece nemůžu otěhotnět když má muž problém. A tak jsem se chtěla zeptat, opravdu se ty zázraky dějí? Moc tomu nevěřím, už začínám přemýšlet na umělým oplodnění. Však průpravu mám, vím jak to probíhá, ale pořád si říkám že by to treba i šlo přirozeně, jenže jak dlouho se ještě snažit bezvýsledně. Je možné že by test těhotenství neukázal? Asi mi už hrabe, nebo nevím jak si vysvetlit bolesti prsou, hlavy, tlaky v podbřišku…
Omlouvám se je to trošku zmatené, snad se v tom některá z vás tady snažilek nebo i maminek vyzná.
10 let snažení?? Bože a navíc daruješ vajíčka? Tak proč si nešla na umělé opl. už dávno?? ![]()
@Tichošlápek píše:
10 let?a s umělým jako čekáte na co? Jinak ms byla, tt negativní - těhotná nejsi
Manžel se nedokáže rozhoupat,pořád to odkládá,teď si našel i jinou práci,tak že ve výsledku snažení už nepřipadá v úvahu,bude doma jen víkendy.On se o tom strašně nerad baví,vždycky se jakoby odvrátí a snaží se naznačit že to není téma k diskuzi.
@Lujza031 píše:
10 let snažení?? Bože a navíc daruješ vajíčka? Tak proč si nešla na umělé opl. už dávno??
Nemůžu jít přece na umělé když to druhý nechce,nebo prostě pořád asi čekal že se to povede,nevím nevidím mu do hlavy.Kdyby řekl že děti nechce,nikdy a za žádných okolností,asi bych s ním už nebyla,těžko říct,ale pořád to odkládá,a nenechá se do něčeho tlačit.
@pikola píše:
Po 10 letech snažení a žádné umělé oplodnění nic?
No právě,za těch 10 let žádné umělé oplodnění,manžel zatím nechtěla,nechtěl o tom doma ani slyšet.
@Anonymní píše:
Manžel se nedokáže rozhoupat,pořád to odkládá,teď si našel i jinou práci,tak že ve výsledku snažení už nepřipadá v úvahu,bude doma jen víkendy.On se o tom strašně nerad baví,vždycky se jakoby odvrátí a snaží se naznačit že to není téma k diskuzi.
Takže to dítě zjevně nechce. To je Pech situace. Buď ho opustit nebo byt bez děti
tak hlavně choď darovat vajíčka no.. se nedivím, že nemůžeš otěhotnět a co teprve ty další nemoci co se na tebe můžou navalit a zvýšila jsi tomu pravděpodobnost…
tohle darování… že vám to za ty peníze stojí
Vždyť potřebuješ jen jeho sperma
až ti ujede vlak s věkem, tak už bude pozdě… Tohle by jste měli mít po 10 letech trochu jasno, problém je tedy u něj.ted záleží jak velký
@Tichošlápek píše:
Takže to dítě zjevně nechce. To je Pech situace. Buď ho opustit nebo byt bez děti
To je právě to co nevím,nedávno jsem na něj uhodila,ať si to nechá pořádně projít hlavou,že už další rok nezvládnu,že už se chci pohnout z místa,řekla jsem mu že když nechce svoje tak ať mi dovolí aspoň sperma dárce když má takový problém si na to udělat čas,netvářil se,po pár dnech z něj vypadlo že by to tak i mohlo jít,nevím,on je asi prostě někde jinde no,a já jsem to ty roky asi ani vidět nechtěla.
Říkám si co by byl ochotný obětovat on,když já bych měla obětovat život bez dětí,ale asi by neobtětoval nic když i to málo co se po něm chce odkládá na dobu neurčitou.
@pikola píše:
Vždyť potřebuješ jen jeho spermaaž ti ujede vlak s věkem, tak už bude pozdě… Tohle by jste měli mít po 10 letech trochu jasno, problém je tedy u něj.ted záleží jak velký
No jo,když s ním je to složitý,jeho odpověď po vyšetření spermio a po výsledcích bylo,no tak to prostě nepůjde,pak vvyměkl,za pár let že by to mohlo jít,opět změna zaměstnání,tak že z toho zase sešlo,dělal turnusy,doma jednou za tři týdny,pak jsem se rozhodla jít darovat…teď rok zpátky jsem mu dala nůž na krk,že to tal dál už nejde,nenechal se tlačit do ivf.A teď jsem mu navrhla právě to speram od dárce,a to pak teda zvážil že by byl ochotný mi to v Car podepsat.Ale nevím no,s ním je to jak na horské dráze.
Ahoj ahoj, je tady nějaká maminka která měla problém otěhotnět a na konec se ji to povedlo? S mužem se snažíme intenzivně, každý měsíc, rok co rok už 10 let, problém je u něj, já jsnem zdravá, a dokonce i když vím jaké to je toužit po dítěti, posledních pár let dobrovolně daruji vajíčka, aspoň někomu tím pomůžu k vytouženému miminku.Na posled jsem darovala před půl rokem, cyklus se mi hned srovnal, ale teď při poslední menstruaci až do teď, strašně citlivý prsa, je to děs, MS krátká a slabá, TT negativní, teď už jsem netestovala, přece nemůžu otěhotnět když má muž problém. A tak jsem se chtěla zeptat, opravdu se ty zázraky dějí? Moc tomu nevěřím, už začínám přemýšlet na umělým oplodnění. Však průpravu mám, vím jak to probíhá, ale pořád si říkám že by to treba i šlo přirozeně, jenže jak dlouho se ještě snažit bezvýsledně. Je možné že by test těhotenství neukázal? Asi mi už hrabe, nebo nevím jak si vysvetlit bolesti prsou, hlavy, tlaky v podbřišku…
Omlouvám se je to trošku zmatené, snad se v tom některá z vás tady snažilek nebo i maminek vyzná.