Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jana206 Jojo, taky jsem psala, že je to dle jejích vlastních slov, tj. bude to tvrdit soudu. Nevím, jak moc aktivní v takovém vyšetřování soudy bývají, ale ač možná mají soudci tendenci nadržovat matkám, tak pochybuji, že by návrh „uhnala jsem si někde druhé dítě, chci na to první zdvojnásobit alimenty“ někoho dojal.
@Anonymní píše:
@majki.r Ty sumy jsou zcela vážně vytáhnuté z žaloby
Tak to mě dostalo. No ještě že přítel nemá nikde děti. Upřímně je mi vás líto, deset tisíc je fakt dost. Ale to jí snad soud nepřiklepne… ![]()
@Knihomyš píše:
Ono ne všechno, co navrhovatel navrhne, soud schválí. 10 tisíc na dítě v 5. třídě mi přijde docela hodně.
ale tak jasně - matka navrhne zvýšení, otec bude proti, soudce to pravděpodobně vyřeší tím, že výživné zvýší, ale o nižší sumu, než navrhuje matka. to je běžná rada od právníků, nadsadit, aby bylo kam ustupovat nebo aby zvýšení bylo dostatečné, i když ho soud nezvýší o celou částku.
Proč tak pejorativně, proč uhnala? Až si pořídí se svou další manželkou další dítě, také si ho neužene.. a také bude mít nárok na změnu alimentů ke svým ostatním dětem, a to směrem dolů.. a jeho bývalé manželce také do toho „teoreticky“ nic není.. Ale taková je prostě realita, čím více dětí, tím je třeba peníze dělit mezi více krků
Navíc ono se sice zjišťuje, jaké jsou na dítě náklady (škola, zdravotní stav), ale platí, že dítě má nárok na stejný životní standard jako jeho rodič ![]()
@Knihomyš píše:
@Jana206 Jojo, taky jsem psala, že je to dle jejích vlastních slov, tj. bude to tvrdit soudu. Nevím, jak moc aktivní v takovém vyšetřování soudy bývají, ale ač možná mají soudci tendenci nadržovat matkám, tak pochybuji, že by návrh „uhnala jsem si někde druhé dítě, chci na to první zdvojnásobit alimenty“ někoho dojal.
@Magdaleeena tak ex to prezentuje jako dítě s neznámým otcem, v takovém případě mi výraz uhnala připadá adekvátní.
Vím o snížení výživného kvůli dalšímu dítěti o ca 10-15 %. Tady se plánuje zvýšení o 50 %, to je trošku rozdíl.
@Anonymní píše:
@majki.r No navlíkla to svou novou sociální situaci a nástup dítěte do 5 třídy…a tím podle ní rapidně narostly náklady na jeho výchovu.
Nebála bych se toho zvýšení. Za prvé má dost vysoké alimenty už teď, myslím si že soud to smete ze stolu. O ní a její miminko je povinný se starat otec toho miminka, ať si zažádá o alimenty 5.000.- od něho. Já se snažím u dítka, které chodí do šesté třídy o zvýšení na 5.000.- a budu ráda, když uzná 4.5OO.- a to mám prokazatelné náklady na 7.200.-kč.
Jak to dopadne dám vědět v lednu. Ona musí dokázat, že klukovi prokazatelně vzrostli náklady a to asi na těch deset nebude. ![]()
@Knihomyš píše:
@Magdaleeena tak ex to prezentuje jako dítě s neznámým otcem, v takovém případě mi výraz uhnala připadá adekvátní.
Vím o snížení výživného kvůli dalšímu dítěti o ca 10-15 %. Tady se plánuje zvýšení o 50 %, to je trošku rozdíl.
@Knihomyš píše:
z 5000,– na 10.000,– je zvýšení o 100% a ne o 50% ![]()
@Magdaleeena promiň, ale v každé druhé diskuzi tě tady ukamenují, že alimenty snižovat otci po narození dalšího díťete s novou ženou je nehorázné, nevěřím tomu, že by to prošlo. Ne kvůli tomu, že by na to neměli nárok, ale protože spousta otců se prostě soudit nechce. Tvojí situaci jak jí popisuješ je to logické. Mě v zakladatelce situaci přijde nelogické proč by měl jeden otec platit a druhý ne. Ta matka má dvě děti a tak logicky by měli běžet dva návrhy na vyživování dětí, plus výživné na sebe od otce miminka. Myslím si, že soud může alimenty zvýšit, ale třeba jen o 200.- kč. Docela by mě zajímalo jak to dopadne, napiš pak zakladatelko.
Já přestala tak v půlce číst, ale domnívala jsem se, že zakladatelka neví jistě, jak to vlastně s otcem dítěte je.
Ukamenování to nevím@Riky69 píše:
@Magdaleeena promiň, ale v každé druhé diskuzi tě tady ukamenují, že alimenty snižovat otci po narození dalšího díťete s novou ženou je nehorázné, nevěřím tomu, že by to prošlo. Ne kvůli tomu, že by na to neměli nárok, ale protože spousta otců se prostě soudit nechce. Tvojí situaci jak jí popisuješ je to logické. Mě v zakladatelce situaci přijde nelogické proč by měl jeden otec platit a druhý ne. Ta matka má dvě děti a tak logicky by měli běžet dva návrhy na vyživování dětí, plus výživné na sebe od otce miminka. Myslím si, že soud může alimenty zvýšit, ale třeba jen o 200.- kč. Docela by mě zajímalo jak to dopadne, napiš pak zakladatelko.
Jj s poslední větou souhlasím, taky koukám co kolikrát čtu. Ale je to portál kde se má jen diskutovat, není to právní poradna. A tak si snad každý rozumný dospělí dokáže poradit.
@Riky69 píše:
Jj s poslední větou souhlasím, taky koukám co kolikrát čtu. Ale je to portál kde se má jen diskutovat, není to právní poradna. A tak si snad každý rozumný dospělí dokáže poradit.
jj pravdu díž, taky někdy koukám, na co všechno se lidi dokážou ptát, jen by mě někdy zajímalo, jak dokázali lidé žít v době, kdy internet nebyl. ![]()