Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, je tu některá s obdobným problémem jako mam já? - problémy s bývalkou???
Hehe, nam delala byvalka neustale naschvaly. vedela ze mam rizikovy a decka k nam davala nemocny a ani nam to nerekla abych ja treba mohla odejit pryc nebo to nejak resit. delala svinarny s penezma, schvalne rusila vsechny dohody, proste trubka na entou. chlap to nebyl schopnej vyresit, tak jsem je poslala kam slunko nesviti oba dva a mam svaty pokoj ![]()
Tak to jsi to statečně vyřešila… no bývalá hrozně žárlí a chce meho manzela zpátky. Jsem s manželem 4 roky, v manželství rok. Když jsme se brali, tak mu udělala scénu po telefonu, že je to vůči ní nefér, že ona se uz po druhé také nevdala, že je to nefér i vůči jejich dvoum dětem atd… jednou se dokonce stalo, že manželovi přišel na štědrý den anonym, že ho podvadim. Bylo tam napsáno, kdy kde a s kým. Samozřejmě to nebyla pravda. Nakonec jsem se dozvěděla, že to napsala ona, protože se omylem jednou tak trochu prorekla… nejhorší je, že ona ví jak na něj - přes děti. Vzdy když ma opět tu svou náladu, tak to poznáme na tom, jak se děti chovají…jsou precitlivele, litostive, moc se jim nechce komunikovat atd… dokonce mě občas i pomlouvá u své dcery-říká jí, ze se k tatínkovi nehodím, že se stejne dříve či později rozejdeme. Když jsme měli svatbu tak před dětmi brečela. Pak řekla, že jsem měla hrozné šaty atd atd… naštěstí dcerka ma už 13 let a já si s ní docela dobře rozumím, což je fajn. Ale když se někde setkáme všichni pohromadě, tak se děti boji ke mě přiblížit, aby neublížily mamince.
Teď čekáme naše prvni společné miminko s manželem a já mam strach, čeho všeho je ještě schopná ![]()
A tys je rozvedla nebo jste se s manželem dali dohromady až po jejich rozvodu?
Právě že já nejsem ta, co je rozdělila. My jsme se našli s manželem až po osmi letech po jejich rozvodu. Mezi tím měl ještě asi dva vztahy…
Taky jsme meli problemy… s partnerem uz nejsme a dycha se mi mnohem lepe…
Partner je ale na mé straně, také ji ma plné zuby, ale jakmile jsou do toho zatažené děti, tak se raději stáhne, aby tím nemusely trpět. A to je právě ta její chvíle, ona toho okamžitě dokáže využít… ![]()
@li.hun píše:
Partner je ale na mé straně, také ji ma plné zuby, ale jakmile jsou do toho zatažené děti, tak se raději stáhne, aby tím nemusely trpět. A to je právě ta její chvíle, ona toho okamžitě dokáže využít…
no a to je presne to proc jsem odesla. chlap to nechce resit pres deti tak ustoupi a udela tim idiota ze sebe (i tebe) a ex je vysmata. jsem rada ze jsem je ze sebe setrasla vsechny
To nemůžu udělat, máme chvíli po svatbě a čekáme miminko. A já ho miluji… ![]()
Já se taky hlásím do klubu. Manželova exmanželka, která je znovu vdaná a s dítětem na mateřské, nám na víkendy, kdy si bereme děti, cpe i své nové dítě (má ho s novým manželem), protože prostě chce prý mít volný víkend. My ji průběžně posíláme do háje a ona nás pak pomlouvá před dětmi. Děti jsou pak z toho takové divné, zaražené, neví, co si myslet.
Ze začátku jsme to zkoušeli řešit, pak jsme rezignovali. Nešlo to. Bereme to jako rodinný kolorit.
Jinak buzerace za to, že malá si zašpinila triko, ve kterém jsme ji ho vraceli, že kluk si odřel koleno, na to už ani nereagujeme.
Taky dobrý… ![]()
Dnes jsem se dozvěděla od doktorky že mam zlatého stafylokoka a nejspíš jsem ho chytila od mamzelovy dcerky, která ho měla před 5ti lety a dali ji na to antibiotika, která zřejmě nezabrala. Doktorka mi říkala, že to v sobě muže mít klidně i celý život a nemusí se to nijak projevit… Takže už zase vidím jak byvalka bude nadávat, že jsem to chytla buhvikde a že jí nakazim děti… ![]()
Jednou řekla mému manželovi, že jsem jí nakazila děti virozou, když jsem byla nemocná, ale když ji na to odvětil, že jsem neměla virózu, ale střevní potíže, tak si hned zas vymyslela něco jiného… ![]()
Jednou dokonce volala manželovi, ať si mé líp hlídá, že když se mnou mluvila po telefonu, tak to vypadalo jako když něco někde s někým dělám…l ![]()
Někdy mě opravdu dokáže ta ženská rozesmát. Snažím se být rozumná a stále dokola si říkám, že mi je jí vlastně líto, protože je nešťastná, ale kolikráte už to opravdu hraničí a překračuje všechny meze… ![]()
Taky máme otřesnou bývalku. Ta je zase na prachy a jen tahá mého chlapa po soudech. Lže že jí patří to a ono z jejich bývalého bytu a chce se o to soudit, přitom to není pravda!! Naštěstí pak soud nevyhrála. Nejvíc vydírala přes děcko, to bylo fakt šílené. Naprosto každé vyzvedávání a vracení potomka bylo vždycky s hádkami a nějakým novým problémem. Nebylo to jedinkrát v pohodě. nebrala telefony a ozvala se třeba až 10 minut před smluveným termínem že je nějaká změna atd. Když sme dítě vraceli zase problém že jej máme vrátit až později, že nemá čas. Když jsme dítě i tak přivezli v kolik sme měli nasr..á ho táhla k sousedce že nemá čas a hádka na ulici. No konec…došlo to do tak šílené fáze že dítě začala štvát proti otci a hádejte jak to dopadlo. Dítě už nevídáme, celá naše rodina z toho měla akorát nervy. Teď už je klid…ale za tuhle cenu…
To je hrozné!!! ![]()
Já nechápu, že si to ty sobecké ženské neuvědomují, jak moc ubližují těm nevinným dětem!!! Je mi z toho na zvracení ![]()
Já jsem na tom dost podobně. U nás je to ještě o to zamotanější, že bývalka mého přítele je moje nyní už bývalá kamarádka. S přítelem se rozvedli, ona začala žít s jiným, přítel měl jen takové krátkodobé známosti. Vždy, když jí vztah nevyšel běžela za ním se vyplakat na rameno a obrat ho o nějaké finance než zase objevila někoho nového. Pak se stalo to, že jsme se do sebe zamilovali my dva, předtím jsme byli přátelé i s mým bývalým manželem. Odešla jsem z manželství, kde jsem nebyla šťastná k příteli do jiného města. Jakmile se to jeho bývalka dozvěděla, napsala mi na skype i do sms pár peprných vět a začala se mstít. Předávala informace mému bývalému manželovi, které on v průběhu rozvodu používal proti mě. Pak otravovala přítele s tím, že nevychází s dcerou tak dlouho, až souhlasil, že si jí vezmeme k sobě. Nakonec se ukázalo, že šlo spíše o taktický tah, jak přijít k informacím a manipulací s dcerou se pokusit náš vztah rozvrátit. Tento stav trvá už 4 roky, dcera je už dospělá, ale trpí psychickou poruchou takového charakteru, že má problémy v sociální oblasti a zatím není schopná samostatného života. Její matka je nyní opět bez přítele, dělá na nás nátlak přes děti, pomlouvá a uráží nás na sociálních sítích, dělá naschvály a manipuluje dceru proti nám. Náš vztah je velmi silný a díky tomu zatím všem jejím snahám o rozbití odolává. Pokdu bychom ale tomu nějakým způsobem mohli učinit přítrž, byli bychom raději. Poradíte?