Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: … byl v rozvodovém řízení… milenka mého manžela si s ním začala v době, kdy byl ženatý a od rodiny ho nakonec i odvedla, takže jsme se pak stejně rozvedli, a taky všude vykládá, že jsme s manželem byli v rozvodovém řízení. On jí - stejně jako miliony jiných záletníků - tehdy vykládal, že spolu nežijeme, že od rodiny odešel a jiné věci. Prostě rozvodové řízení někdy začíná, když je to potřeba, ještě hluboko v době manželství.
Tak tam je spíš podstatnější, jestli jste spolu ještě žili ve společné domácnosti, či ne. Můj přítel také ještě nebyl v rozvodovém řízení, ale nežili spolu už skoro rok a na rozvodu byli předběžně domluvení… A také by jeho ex mohla tvrdit, jak jsem jim rozvrátila manželství, protože papírově to začal přítel řešit, až když si našel mě… ![]()
@Anonymní píše:
Trochu jste to prekroutily, nezadala jsem o posuzovani nasebo vztahu nebo o to, jestli se vam muj pritel zda jako uzasny…
Zadala jsem o radu co s byvalou manzelkou, ktera me svym chovanim „sikanuje“…
Ano, jsem si jista, ze kdyz je pritel u nich, byvala zena doma neni- jednak mu verim a jednak to vim i od jeho deti. To jestli chodi domu az nasledny den nebo pozde vecer je mi jedno. Nespi spolu v posteli.
Seznamili jsme se v dobe, kdy se svou zenou nezil a rozvadeli se. Nikomu jsem rodinu nerozbila. To proc se rozesli nemohu objektivne posoudit, znam jen jednu verzi - dlouhodobe neshody, lzi a podvadeni ze strany manzelky, zadluzila pritele, ktery ji financoval jeji podnikani a ona na to s*ala, nezajem o rodinu ( davala prednost kafickovani a mejdany), utraceni jeho penez za drahe kabelky atd..
Nejmensi dite si " vyprosila" a pritel si myslel, ze se tim vztah zachrani a ona dostane rozum, v tehotenstvi to pry ale nabiralo takove obratky, ktere uz nezvladl a odesel od ni. Ona souhlasila, nechal ji zit ve svem byte, nechal ji auto, alimenty ma vysoke, financne dotuje i ji…
Dítě není lepič vztahu. Má se narodit do milujícího prostředí - nejen aby rodiče milovali dítě, ale i sebe navzájem. Možná jsi rozčarovaná, co ti tu radíme, ale tady platí kdo uteče vyhraje. Pro tebe.
@Anonymní píše:
Jo, šelod povinností a zodpovědnosti k bezdětné, co měla spoustu času, protože neměla děti, domácnost, byla odpočatá a těšila se na zábavu s ním. Taky ji to po roce přestalo bavit a poslala ho k šípku
Doufám, že tě to taky jednou potká. Je to fakt super. Hlavně děti to strašně baví.
Jaký si to uděláš…
Čest maminkám, které nemusí být přisáté každou minutu na svém dítěti a dají také prostor svému partnerovi. Znám holky, které si děti naučily tak, že čas prostě mají.
Já věřím, že nám to klapne, protože mu věnuju čas i pozornost. A on mě taky. Jednoduché ![]()
@Monzumka píše:
Jaký si to uděláš…Čest maminkám, které nemusí být přisáté každou minutu na svém dítěti a dají také prostor svému partnerovi. Znám holky, které si děti naučily tak, že čas prostě mají.
Já věřím, že nám to klapne, protože mu věnuju čas i pozornost. A on mě taky. Jednoduché
Svata prostoto
ver a my budem verit a prat ti, at i pres dostatek casu, pece a pozornosti nebo i z jeho prebytku
nezacne toho tveho, ktereho si uspesne rozvedla, svrbet v tvem sestinedeli pytlik…
![]()
@Hanka1 píše:
Svata prostotover a my budem verit a prat ti, at i pres dostatek casu, pece a pozornosti nebo i z jeho prebytku
nezacne toho tveho, ktereho si uspesne rozvedla, svrbet v tvem sestinedeli pytlik…
![]()
![]()
Není třeba přát. Manželka měla několik možností to zachránit, ale vykvákla se na to. Několikrát byli na sezení (na jeho popud) a ona ani nebyl schopná se na rovinu bavit a řešit. Já nevím, proč ženské nechtějí přiznat, že někdy (i když asi ne moc často) má máslo na hlavě z velké části manželka, ne jen chlap, který odejde. Každá ženská není dobrá manželka, to si uvědomte.
@Monzumka Ano, někteří lidé jsou pro život v páru naprosto nevhodní.
Och, to je čirý idealismus…
To, že někdo inicioval poradnu, ještě neznamená, že to tam třeba nebojkotoval a nesabotoval…Mohl to dělat pro ukonejšení svého černého svědomí. Je to nekvalitní partner, protože opustit ženu se třemi malými dětmi, to je prostě hnus…
@Anonymní píše:
Hani, netuše, jedeme na stejné vlněsousloví svatá prostoto je krásná náhoda
Také se přidávám. Člověk musí zatnout zuby a snažit dělat, jako že se nic neděje. Mám obdobný případ.
@Monzumka píše:
No, nějak mi nesedí, že by se ženská s chlapem DOHODLA, že krátce po porodu odejde… Každopádně, pokud je ti s ním dobře a stojí za to, bojovala bych co to jde. Taky musíš vytáhnout drápy, aby si nemyslela, že s tebou může zametat. Jasně bych jí sdělila, že pokud mě bude prudit, ods*ere si to.
Hlavně bych si s přítelem vážně promluvila, že takhle to dál nejde, že buď se něco změní nebo půjdete od sebe. Pokud nebude chtít nic změnit on, sama to bohužel nevybojuješ. To spaní u bývalky je síla, tam bych začala nejdřív. Oni spolu jako spí v jedné posteli? Takhle si ona nezvykne nikdy na to, že chlap už je s jinou…
Přespávání je jasný problém. V žádném vztahu to nedělá dobrotu a navíc nikdy nevíš, co se tam děje.
Zajímá mě názor nezávislých osob.
Prvního září jsem chystal dceru do školy do první třídy, měl jsem připravené šaty, sponky, gumičky atd. Než jsme se vychystali, tak si stihla udělat na šatech flek. Jelikož rychle vyrostla a ostatní šaty ji byly malé a nákup šatů o víkendu selhal v nabídce, kdy ji žádné nebyly, nezbylo mi nic jiného, než ji dát džíny a pěkné tričko s kočkou.
Bývalá mě pak sejmula, že co jsem to za tátu, že ji oblékám kalhoty, že z není nedělám holčičku atd.
Dnes jsem šel s ní ze školy a šel do obchodu, před kterým stála. Pobídl jsem dceru, ať jí jde pozdravit a ještě než k ní doběhla jsem akorát slyšel „chudáčku, holčičko, ty jsi zase v kalhotech?“.
Nějak nechápu ten point, kromě snažení o ublížení mě a srážení sebevědomí jí.
Jaký na to máte názor?
@veteran-machine píše: Více
Kalhoty jsou pohodlnější. Není třeba sexualizovat malé dítě.
Bývalka má názory jak nějaká stará bába.