Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Chodíme spolu skoro 2 roky nebylo to hned. Jeho předchozí vztahy braly v pohodě takže u mě jim vadí asi ten velký věkový rozdíl
Jsi v jejich věku, v podstatě ještě dítě. Za prvé se za vás mohou stydět, za druhé žárlí a za třetí se jim nedivím.
@AnastazieB píše:
Tak si představ, jak by bylo tobě, kdyby si táta domů přivedl o dva roky starší holku a nutil by tě tam s nima žít.Jinak bych řekla, že je řešení na příteli, aby okolo dětí tak neskákal, nejsou to malé děti. Nemusí okamžitě přiběhnout na každé zavolání. A aby ti přestali dělat naschvály. To ty sama asi nezmůžeš.
Když nepřiběhne tak je scéna jak na ně kašle když má mě,takže ho tam nakonec stejně pošlu aby byl klid..
@Anonymní píše:
Když nepřiběhne tak je scéna jak na ně kašle když má mě,takže ho tam nakonec stejně pošlu aby byl klid..
A jaký vztah máš ty k těm dětem. Jako matka figurovat nemůžeš, to by si museli klepat na čelo, když jsi stejně stará a jako dítě být také nemůžeš, to by si mysleli, že tatínek je pedofil. Takže ty děti naprosto chápu.
@Enmamma píše:
A jaký vztah máš ty k těm dětem. Jako matka figurovat nemůžeš, to by si museli klepat na čelo, když jsi stejně stará a jako dítě být také nemůžeš, to by si mysleli, že tatínek je pedofil. Takže ty děti naprosto chápu.
Já se snažím s nima vycházet, nechci aby si myslel,ze jim chci tátu sebrat protože vim jak jsou na sebe navzájem fixovaný. Ale taky bych ho chtěla někdy pro sebe ![]()
Skoro všechny děláte, jako kdyby jste nebyly nikdy mladé a nikdy se vám nestalo, že jste se zamilovaly do staršího chlápka. Nemusíte mi hned psát, že vám se to nestalo, to není vůbec důležité. Tady se to prostě stalo. Děti žárlí, zvláště jestli tam těch partnerek bylo více. Myslím si, že tohle teď nevybojujete. Jestli pro vás nejsou finance problém, pronajmi si byt někde poblíž a můžete si užívat, jak budete chtít. Děti dlouho doma nebudou a když jste to vydrželi dva roky, tak to třeba ještě dva vydržíte. Na svoje děti máš ještě hodně času, nepospíchej. Děti zatím nechápou, že jednou budou rády, že o otce bude postaráno a nebude jim viset na krku. To oni v tomhle věku nedomyslí. Tvůj partner by se musel rozhodnout mezi tebou a jimi a to po něm nechtěj. Ani jedno by nebylo dobře. Zkus o tom přemýšlet. ![]()
@Kobliha51 píše:
Skoro všechny děláte, jako kdyby jste nebyly nikdy mladé a nikdy se vám nestalo, že jste se zamilovaly do staršího chlápka. Nemusíte mi hned psát, že vám se to nestalo, to není vůbec důležité. Tady se to prostě stalo. Děti žárlí, zvláště jestli tam těch partnerek bylo více. Myslím si, že tohle teď nevybojujete. Jestli pro vás nejsou finance problém, pronajmi si byt někde poblíž a můžete si užívat, jak budete chtít. Děti dlouho doma nebudou a když jste to vydrželi dva roky, tak to třeba ještě dva vydržíte. Na svoje děti máš ještě hodně času, nepospíchej. Děti zatím nechápou, že jednou budou rády, že o otce bude postaráno a nebude jim viset na krku. To oni v tomhle věku nedomyslí. Tvůj partner by se musel rozhodnout mezi tebou a jimi a to po něm nechtěj. Ani jedno by nebylo dobře. Zkus o tom přemýšlet.
To po něm rozhodně nechci,obdivuju ho,ze se o ne dokázal sam postarat a líbí se mi jak se maji rádi. Když to jinak nepůjde tak se odstěhuju,ale oba to bereme až jako poslední možnost. Dítě nechceme hned to jsem asi špatně napsala, chtěla bych ho tak za 3 nebo 4 roky. Vždycky jsem chtěla dítě mladá ![]()
@Anonymní píše:
To po něm rozhodně nechci,obdivuju ho,ze se o ne dokázal sam postarat a líbí se mi jak se maji rádi. Když to jinak nepůjde tak se odstěhuju,ale oba to bereme až jako poslední možnost. Dítě nechceme hned to jsem asi špatně napsala, chtěla bych ho tak za 3 nebo 4 roky. Vždycky jsem chtěla dítě mladá
Myslím si, že není na co čekat. Budete mít oba klid a to za to stojí. Moudřejší ustoupí, říká se. Napiš pak, jak to dopadlo. ![]()
@Anonymní píše:
Po maturitě už mám a dítě nechci v 18
V 18letech máš po maturitě? V dnešní době všichni maturují v 19letech , 9let ZŠ +4r střední,do školy se nastupeje v 6. Jedině že jsi nadprumerne inteligentní a zvládla jsi vystudovat zrychlene,nebo šla do školy o rok dřív?
@Kobliha51 píše:
Myslím si, že není na co čekat. Budete mít oba klid a to za to stojí. Moudřejší ustoupí, říká se. Napiš pak, jak to dopadlo.
Přítel jednou přišel s návrhem,že bych se načas vrátila k rodičům a on by začal dělat strašně nešťastnýho a smutnýho a třeba by mě děti vzaly na milost kvůli tátovi,ale nevím
![]()
@Alušáček píše:Šla jsem o rok dřív.
V 18letech máš po maturitě? V dnešní době všichni maturují v 19letech , 9let ZŠ +4r střední,do školy se nastupeje v 6. Jedině že jsi nadprumerne inteligentní a zvládla jsi vystudovat zrychlene,nebo šla do školy o rok dřív?
A jak se k tomu stavi on? Pomáhá ti se sživanim s tema deckama nebo to nechava na tobe a dej se vůle boží?
@Anonymní píše:
Přítel jednou přišel s návrhem,že bych se načas vrátila k rodičům a on by začal dělat strašně nešťastnýho a smutnýho a třeba by mě děti vzaly na milost kvůli tátovi,ale nevím![]()
Jo, ve filmech už jsem to viděla. Ve skutečnosti to asi neklapne. Nezlob se, ale ty děti jsou mu bližší, než ty. Tam to musí být v pořádku, alespoň nejlépe tak, jak on to dokáže. Místo tebe si najde jinou, ale děti bude mít celý život ty stejné. Nechtěj mu to zničit. Něco se stane a on si to bude do smrti vyčítat. Ustupte raději. Představ si stejnou situaci u svého otce - jestli to jde. Nikdy to nemůže být úplně stejné, ale alespoň si to nějak přibliž.
@Anonymní píše:
Miminko nechceme hned ted,ale treba za 3 roky. Ted mám po maturitě a pracuju u táty. Jeho děti jsou na hotelovce a na gymplu. S penězma není problém ani z jedný strany.
Takhle: do 1. tridy se nastupuje nejdriv v 6 letech, ZS trva 9 let, takze do prvniho rocniku stredni skoly nastupuje dite v 15 letech. Stredni skola trva dalsi 4 roky, tedy k maturite se dostane dite nejdrive v 19. Tobe je udajne 18 a mas po maturite. Kdyz uz nas tahas za fusekli, musi ti to aspon licovat. ![]()
@Kostroma píše:
A jak se k tomu stavi on? Pomáhá ti se sživanim s tema deckama nebo to nechava na tobe a dej se vůle boží?
Pomáhá..před nim se chovají docela dobre,horší je to když jsem tam sama.
@neanonymní píše:
Takhle: do 1. tridy se nastupuje nejdriv v 6 letech, ZS trva 9 let, takze do prvniho rocniku stredni skoly nastupuje dite v 15 letech. Stredni skola trva dalsi 4 roky, tedy k maturite se dostane dite nejdrive v 19. Tobe je udajne 18 a mas po maturite. Kdyz uz nas tahas za fusekli, musi ti to aspon licovat.
Do školy jsem šla v 5.